۴
قوانین و مقررات
رتبه ای
رویکرد قانون «اصل بر عدم اعتبار گزارش های ضابطان دادگستری)
رویکرد قانون «اصل براعتبار گزارش های ضابطان دادگستری»
۱۴
۱۵
لیکرت
در هر چهار فرضیه
مقبولیت و اعتبار گزارش قضایی مامورین انتظامی
رتبه ای
ارتقاء، میزان و کیفیت معلومات تئوری و کاربردی مامورین
۱تا۱۳و۱۷
۴ گزینه ای لیکرت
در هر چهار فرضیه
مقبولیت و اعتبار گزارش قضایی مامورین انتظامی
رتبه ای
حمایت های قانونی، تفکیک گزارشات، تغییرات در ساختار تخصصی و توسعه امکانات پیشرفته سازمانی
۱۴تا۱۶ و۱۸تا۱۹
۴ گزینه ای لیکرت
۳-۲٫ روش تحقیق
۳-۲-۱٫ نوع و روش تحقیق
تحقیقات کاربردی برای رفع یک نیاز یا پاسخ دهی به یک مشکل یا معضل در زندگی کاربرد دارد و معمولاً برای حل مسائل و مشکلات سازمان های اداری از این نوع تحقیق استفاده می شود.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
لذا این پژوهش نیز که هدف آن بررسی عوامل مؤثر بر مقبولیت و اعتبار گزارش های قضایی مامورین انتظامی به عنوان یک معضل و مشکل در سازمان ناجا و دستگاه قضایی می باشد یک تحقیق کاربردی محسوب می گردد.با توجه به گستره ی موضوع و همچنین مطالعات و بررسی های انجام شده در سطح شهرایلام، روش تحقیق به طریق ذیل صورت گرفته است:
۱-مطالعات کتابخانه ای و نظری با مراجعه به کتب، مجلات، متون علمی و همچنین مراجعه به آرشیو مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی (روش اسنادی یا کتابخانه ای)
۲-طرح پرسشنامه و تکمیل آن توسط دو گروه شامل مسئولین قضایی (قضات و روسای دفاتر آنها ) ومسئولین انتظامی (دوایر اجرایی پلیس های تخصصی و رؤسای ومسئولین دوایر کلانتری ها) توصیف و تجزیه و تحلیل آنها با روش های توصیفی( روش پیمایشی)
به همین منظور ابتدا با مطالعه مبانی نظری پژوهش ، مدل مفهومی ارائه و بر اساس آن به ترتیب فرضیهها سپس ابعاد، شاخصها، و در نهایت پرسش نامه ساخته شده و با بهره گرفتن از آن نظرات افراد در جامعه آماری اخذ و با آمار توصیفی واستنباطی و با بهره گرفتن از نرم افزار spss بررسی و تجزیه و تحلیل و در نهایت چگونگی تأثیر متغیر های وابسته تعیین می شود.
۳-۲-۲٫ ابزار گرد آوری اطلاعات
۱-در ادبیات و مباحث نظری با مراجعه به کتابخانه ها از طریق فیش برداری از کتب،مقالات و پایان نامهها اطلاعات جمع آوری شده است.
دادههای مر بوط به تأثیر متغیرهای مستقل بر متغیر وابسته با بهره گرفتن از پرسش نامه محقق ساخته،گردآوری و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
۳-۲-۳٫ شیوه اجرا و واحد تحلیل
پرسش نامه تهیه شده حاوی ۱۹ سئوال است، که بصورت حضوری در مراجع قضایی ( دادگاهها ودادسراهای عمومی وانقلاب شهر ایلام)و مراجع انتظامی ( کلانتری ها و پلیس های تخصصی از جمله پلیس آگاهی ، اطلاعات و مواد مخدر شهر ایلام)بین افرادی که به عنوان نمونه آماری انتخاب شده اند پخش و پس از تکمیل جمع آوری گردیدند. از آنجا که نظریات قضات و مدیران دفتر آنها ، روسای کلانتری و مسئولین دوایر آنها و رؤسای پلیس تخصصی و مسئولین دوایر اجرایی آنها برای جمع آوری دادهها نیاز است لذا واحد تحلیل نیز فرد خواهد بود.
۳-۲-۴٫ زمان و مکان تحقیق
بررسی هایی که در آن داده های اطلاعاتی یکبار در طی دوره چند روزه یا چند ماهه ،به منظور پاسخ به پرسش یک پژوهش جمع آوری می شود را بررسی مقطعی می گویند.
با توجه به تعریف بالا، این تحقیق از نوع بررسی مقطعی است که به بررسی داده های اطلاعاتی در یکساله (۱۳۹۲) پرداخته است. قلمرو مکانی پژوهش ، شهر ایلام،( دادگاهها و دادسرا ، پلیس های تخصصی و کلانتری های شهر ایلام) است.
۳-۲-۵٫روش ها و تکنیک آماری
با مشورت صورت گرفته با اساتید محترم راهنما و مشاور و نیز حسب پیشنهاد اساتید و اهل فن در علم آمار ، از بسته نرم افزاری spss و آزمون آماری(T) به منظور بررسی و تجزیه و تحلیل آماری داده ها استفاده گردیده است.