۵۱۲/۱۷
۴۷۰/۱
a با توجه به وجود چند مقدار برای شاخص نما، کوچکترین مقدار در جدول فوق ارائه شده است.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
توضیح: بازده هر شرکت برابر با بازده حاصل از تغییر قیمت سهم و سود تقسیمی است. AQ بر اساس انحراف معیار باقیماندههای حاصل از رگرسیون اقلام تعهدی سرمایه در گردش نسبت به جریانهای نقدی عملیاتی گذشته، حال و آینده به اضافه تغییرات در درآمد، داراییهای ثابت مشهود محاسبه میشود. بتا (BETA) برابر با کوواریانس بازدهی سهام با بازدهی بازار، تقسیم بر واریانس بازدهی بازار است. YIELD برابر با سود نقدی سالانه هر سهم عادی تقسیم بر قیمت سهام در پایان سال مالی قبل است. PRICE برابر با قیمت سهام در آخرین روز معامله در سال (ماه) قبل است. اندازه شرکت ln(SIZE) برابر با لگاریتم طبیعی ارزش کل بازار سهام شرکت در پایان سال مالی (ماه) قبل است که برابر با تعداد سهام شرکت ضرب در قیمت سهام در آخرین روز معامله در سال (ماه) قبل و ارزش دفتری به ارزش بازار شرکت ln(B/M)، برابر با لگاریتم طبیعی نسبت ارزش دفتری سهام عادی (B) به ارزش بازار سهام عادی (M) در پایان سال مالی (ماه) قبل است.
متغیر وابسته بازده آتی سالانه سهام با میانگین ۲۸۴/۰ و انحراف معیار ۷۴۴/۰، متغیر AQ (شاخص کیفیت اقلام تعهدی دیچو و دچو (۲۰۰۲)) با میانگین ۰۸۹/۰ و انحراف معیار ۰۷۹/۰، متغیر بازده نقدی سهام با میانگین ۱۲۰/۰ و انحراف معیار ۱۱۲/۰، متغیر قیمت با میانگین ۵۱۲/۴۹۳۸ و انحراف معیار ۳۷۸/۶۲۹۷ و متغیر اندازه شرکت با میانگین ۵۷۵/۱۲ و انحراف معیار ۵۶۸/۱ دارای چولگی و کشیدگی مثبت هستند. متغیر نسبت ارزش دفتری به ارزش بازار شرکت با میانگین ۴۹۶/۰- و انحراف معیار ۷۱۰/۰ و متغیر بتا با میانگین ۵۲۵/۰ و انحراف معیار ۷۱۷/۳ دارای چولگی منفی و کشیدگی مثبت است. ضرایب چولگی از تقسیم مقادیر چولگی بر خطای چولگی و ضرایب کشیدگی از تقسیم کشیدگی بر خطای کشیدگی محاسبه شده است. قدر مطلق مقادیر ضرایب چولگی و کشیدگی محاسبهشده برای همه متغیرها (به استثنای ضریب کشیدگی اندازه) بزرگتر از ۹۶/۱ است که نشاندهنده نامتقارن بودن توزیع همه متغیرهای مورد مطالعه است. چولگیهای مثبت در متغیرها بیانگر این است که در همه متغیرها دادههای انتهایی در دنباله راست مقیاس قرار گرفته است و کشیدگی مثبت در همه متغیرها نشاندهنده این است که افراشتگی توزیع دادهها نسبت به توزیع نرمال بیشتر است. جدول ۴-۲ نشان میدهد که بازده سالانه شرکتهای بورسی بین ۷۸۵/۰- و ۲۰۲/۸ (۵/۷۸-% و ۲/۸۲۰%) در دامنه سالهای ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۰ در نوسان بوده است. متوسط بازده سالانه در این دوره ۴/۲۸% بوده که بالاتر از سود سالانه سپردههای سرمایهگذاری بلندمدت بانکها و اوراق مشارکت است و حداقل بازدهای که بیشترین فراوانی را در این دوره داشته ۴/۴۴% (۴۴۴/۰) بوده است. همچنین جدول ۴-۲ نشان میدهد که قیمت سالانه سهام شرکتها بر خلاف سایر متغیرها از انحراف معیار بسیار بزرگتری برخوردار است که نشاندهنده پراکنش و گستردگی بیشتر قیمت سالانه سهام شرکتها است.
آمار توصیفی متغیرهای مورد مطالعه به صورت ماهانه
هر یک از متغیرها بر اساسنمونهای شامل ۷۲۸۷ مشاهده که از دادههای تعداد ۱۸۴ شرکت پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار تهران در دامنه سالهای ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۰ استخراج شده است، محاسبه شدهاند که چگونگی انتخاب و دلیل گزینش در فصل سوم به تفصیل بیان شده است.جدول ۴-۳توزیع نمونه بین سالهای مختلف را نشان میدهد.
جدول شماره ۴-۳ جدول ماههای دوره مورد بررسی و تعداد مشاهدههای نمونهگیری شده
ماههای نمونه
تعداد نمونه
درصد نمونه
ماههای نمونه
تعداد نمونه
درصد نمونه
فروردین
۵۶۸
۷۹/۷
مهر
۶۳۲
۶۷/۸
اردیبهشت
۶۱۰
۳۷/۸
آبان
۶۰۷
۳۳/۸
خرداد
۵۹۴
۱۵/۸
آذر
۶۲۰