ادغام در فرایند پیش دادرسی نیروی پلیس در بخشهایی از آمریکا و انگلیس و کانبرای استرالیا
( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
محدوده بزهدیده
– تماشای سخنرانی بزهدیده
– جبران خسارت از بزهکار
– خدمات اجتماعی
– عذرخواهی
– جبران خسارت
– ترمیم
– عذرخواهی
– جبران خسارت
– ترمیم
– عذرخواهی
– جبران خسارت
– ترمیم
تعریف بزهدیده
بزهدیده سنتی (تنها بزهدیده مستقیم)
محدود به بزهدیده و بزهکار مستقیم
بزهدیده مستقیم و غیرمستقیم
ابعاد مختلف بزه دیدگی
نقش بزهدیده
در صورت نیاز به اثبات اطلاعات به عنوان شاهد اقدام میکند
– گفتگو با بزهدیده
– دیپلماسی رفت و برگشتی
آزادی عمل در مشارکت فعال در جایی که مخالفتی با نتیجه ترمیمی ندارد
آزادی عمل در مشارکت فعال در جایی که علیه نتیجه ترمیمی سخنی گفته نشود.
با ارائه این تحلیل از رویکردها و الگوهای عدالت ترمیمی اکنون میتوان به تعریفی نسبتاً شفاف و روشن از آن دست یافت و اینگونه بیان نمود که «عدالت ترمیمی مجموعه از اهداف و فرآیندهای ترمیمی است که در پی پاسخگویی، ترمیم و بازتوانی جامعه در مقابل جرم با تمرکز بر نقش بزهدیده میباشد».
تعریف فوق دارای چند ویژگی است که به صورت مختصر به آن اشاره می کنم نخست آنکه تفکیک روشن میان اهداف و فرآیندهای ترمیمی قائل شده است. به گونه ای که با فرایند ترمیمی که در آن بزهدیده و بزهکار، و در صورت اقتضا، هریک از افراد یا اعضای دیگر جامعه که جرم بر آنها اثر گذاشته، در حل موضوعات ناشی از جرم بطور موثر و معمولاً به کمک یک تسهیل گر یا پیش برنده[۲۴]، با یکدیگر مشارکت می کنند- منطبق می باشد.
دوم تمرکز بر نقش بزهدیده در راه رسیدن به اهداف ترمیمی از گذر فرآیندهای آن، که در واقع می توان گفت که رسالت عدالت ترمیمی در وهله نخست حمایت از بزهدیده و در مرتبه بعد بزهکار و جامعه محلی می باشد.
و در نهایت آنکه این تعریف نیازها و اهداف عدالت ترمیمی را که عبارت از؛ پاسخگویی، مشارکت و ترمیم می باشد را صراحتاً دربر می گیرد، اگرچه که شاید نتواند تمام خواسته ها و پرسش های محققین را برآورده سازد، لیکن نسبت به تعاریف سابق بر آن کاستی های کمتری دارد.
ب. اهداف و اصول عدالت ترمیمی
در بحث پیرامون تعریف عدالت ترمیمی دریافتیم که اهداف عدالت در همه قالبهای آن (میانجیگری، نشست ها، محافل تعیین مجازات و غیره) در سه امر ثابت است:
- ترمیم
- پاسخگویی بزهکار در مقابل بزهدیده
- بازتوانی جامعه مرتبط و آسیب دیده
این اهداف در نتیجه تحقیقات مختلفی که در کشورهای پیش رو همچون کانادا، استرالیا، انگلیس، آمریکا انجام شده، بدست آمده، و نتایج جالب توجه و در خود ذکری برجای گذاشته است. با درنظر داشتن این مساله که برخی پروژههایی انجام گرفته همچون پروژه میانجیگری بزهکاران بزرگسال در کانادا، پروژه حل و فصل دعاوی بروکلین آمریکا، خدمات میانجیگری لیزر، طرح ترمیم خسارات کانونتری انگلستان، پروژه حل و فصل ترمیمی وین پیچ، شرمساری باز پذیرنده در کانبرای استرالیا و غیره که اختصاص به جرایم بزرگسالان داشتهاند، و برخی دیگر همچون نشستهای جوانان در نیوزلند، عدالت جوانان استرالیا، شرمساری بازپذیرنده (جوانان استرالیا) که اختصاص به بزهکاری جوانان و نوجوانان داشته است، می توان گفت که دارای دست آوردهای مهمی بوده اند که در ذیل به مرور کلی نتایج آن در این بحث اکتفا مینماییم[۲۵].
- اهداف کلیدی فرآیندهای تحقیقاتی و پروژههای ترمیمی
- مشارکت کنندگان میبایست احساس کنند به اندازه کافی آمادگی داشته و مشارکتشان اختیاری است.
- این فرآیندها میبایست توسط همه شرکت کنندگان تجربه شود تا بتوانند به خوبی با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و مشارکت کنند.
- نتایج توافقات باید دستیابی به رضایت همه بوده و در عین حال منصفانه باشد.
- مشارکت کنندگان باید احساس کنند که از مشارکتشان سود بردهاند.
- حداقل برخی مشکلات بین بزهدیده و بزهکار همچون التیام، حل و فصل اختلافات، کمتر شدن احساس خشم، کینه و ترس، میبایست حل و فصل شود.
- در برخی تحقیقات استنتاج شد که بزهدیده باید غرامت دریافت کند و بزهکار هم میبایست غرامت بدهد.