آنچه در این فصل آمده است دربرگیرنده بیان چگونگی طراحی و تبیین موضوع آسیبشناسی عوامل درونی و بیرونی نظام برونسپاری خدمات شهری (مطالعه موردی: شهرداری قم) میباشد که در ابتدای این فصل نوع روش تحقیق و روش و ابزار گردآوری دادهها توضیح دادهشدهاند. در ادامه فرایند دلفی (نظرسنجی از خبرگان پیرامون موضوع تحقیق) که بر اساس آن مدل اولیه (مؤلفهها و ابعاد و شاخصهای اولیه) توسعهیافته و سپس مدل مفهومی درنهایت ترسیم و تبیین گردیده است. در این فصل جامعه آماری و نحوه نمونهگیری و روایی و پایایی ابزار پژوهش و روش تجزیهوتحلیل دادهها توضیح دادهشدهاند.
۳-۲- نحوه اجرای تحقیق
نوع تحقیق حاضر ازلحاظ هدف پژوهش کاربردی است و ازلحاظ ماهیت و نحوه اجرای پژوهش از نوع توصیفی و پیمایشی است؛ زیرا ازآنجاییکه هدف اساسی از تحقیق کاربردی دستیابی به پیامدهای عملی، پیدا کردن راهحل برای مسائل واقعی، توسعه دانش کاربردی در یک زمینه خاص میباشد. تحقیق کاربردی را تحقیق تصمیم گرا یا تحقیق ارزشیابی نیز میگویند و انگیزه اصلی تحقیق پاسخگویی به نیازهای دیگران و حل مشکلات و استفاده مستقیم از تحقیق است (حسنزاده، ۱۳۸۳: ۷۰).
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
از سوی دیگر تحقیقات کاربردی با بهره گرفتن از زمینه و بستر شناختی و معلوماتی که از طریق تحقیقات بنیادی فراهمشده برای رفع نیازمندیهای بشر و بهبود و بهینهسازی ابزارها، روش، اشیاء و الگوها در جهت توسعه و رفاه و آسایش و ارتقای سطح زندگی انسان مورداستفاده قرار میگیرند (حافظ نیا، ۱۳۷۶: ۲۷).
با توجه به توضیحات فوق، هدف اساسی این تحقیق این است که ضمن استفاده از مبانی نظری و تئوریهای موجود در ادبیات تحقیق که برگرفته از تحقیقات بنیادی است به آسیبشناسی عوامل برونسپاری بپردازد.
در تحقیقات توصیفی نیز محقق به توصیف منظم و نظامدار وضعیت فعلی میپردازد و ویژگیها و صفات آن را مطالعه و در صورت لزوم ارتباط بین متغیرها را بررسی می کند (همان: ۵۸). در تحقیق حاضر نیز محقق ضمن طراحی و تعیین مدل تحقیق در طی فرایند دلفی (نظرسنجی از خبرگان) بهنوعی وضعیت موجود را توصیف نموده و از سوی دیگر بین متغیرهای شناسایی عوامل بیرونی و درونی نظام برونسپاری را بررسی می کند.
روش مورداستفاده در این پژوهش، روش ترکیبی خواهد بود. روش ترکیبی شامل مجموعهای از تحلیلها و تفسیر دادههای کمی و کیفی در یک مطالعه منفرد یا در یک سری از مطالعات که مطابق مطالعات طبیعی هستند بررسی میشود؛ که آن بررسی شامل کشف الگوها، آزمایش فرضیهها و نظریهها و کشف و روشنسازی بهتر برای فهم نتایج است؛ زیرا یک وسیله منطقی و شهودی است که ارتباط بین پارادایم کمی و کیفی را فراهم کرده است. درروش پژوهش ترکیبی، دو عامل زمان و شدت (سطحی، کمعمق و عمیق) جمع آوری اطلاعات مهم هستند؛ بنابراین، پژوهش حاضر بر اساس جدول زیر هدایتشده است:
جدول ۳-۱: مراحل پژوهش
ردیف
نوع فعالیت
زمان
شدت
(سطحی، کمعمق و عمیق)
توضیحات
۱
بررسی اسناد و مدارک
شروع کار
عمیق
شناسایی SWOT
۲
بررسی سوابق و پژوهشهای گذشته
بعد از مرحله ۱
عمیق
شناسایی SWOT
ردیف
نوع فعالیت
زمان
شدت
(سطحی، کمعمق و عمیق)
توضیحات
۳
مصاحبه اولیه