آموزش مدیریت استرس
آموزش حل مساله
۴٫۳۱۹
۰٫۰۱۷
آموزش مدیریت استرس
کنترل
۱۰٫۹۹۴ –
۰٫۰۰۱
آموزش حل مساله
کنترل
۶٫۶۷۶ –
۰٫۰۰۱
نتایج آزمون تعقیبی توکی نیز نشان داد که اضطراب تفاوت (۱۰٫۹۹۴ -) با معناداری (۰٫۰۰۱>P) بین گروه آموزش آموزش مدیریت استرس و گروه کنترل پس از مداخله پیدا کرده است. بنابراین فرض صفر رد شده و فرضیه پژوهش تایید می گردد یعنی آموزش مدیریت استرس بر کاهش اضطراب مؤثر است.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
فرضیۀ دوم: آموزش مدیریت استرس بر کاهش تعلل ورزی تحصیلی مؤثر است.
برای آزمون فرضیه دوم پژوهشی از آزمون آماری تحلیل کوواریانس یک متغیره استفاده شد. برای اجرای تحلیل کوواریانس، نمرات پیش آزمون به عنوان متغیر کمکی و نمرات پس آزمون به عنوان متغیر وابسته و متغیر گروه به عنوان متغیر مستقل، در نظر گرفته شده است. یکی از مفروضه های مهم در تحلیل کوواریانس که قبل از اجرای این آزمون آماری باید بررسی شود، همگنی ضرایب رگرسیون[۳۵۳] می باشد. قبل از اجرای تحلیل کوواریانس مفروضه همگنی ضرایب رگرسیون در گروه ها بررسی شد که نتایج حاصله ادامه بررسی می شود.
بهترین روش برای فهم و بررسی برقراری این مفروضه، ترسیم نمودار پراکندگی نمرات است که در آن متغیر کمکی در یک محور و متغیر وابسته در محور دیگر برای هر کدام از گروه های آزمایشی بطور جداگانه نمایش داده شده می شود و در صورت برقراری مفروضه، خط رگرسیون در همه نمودارها شبیه هم خواهد بود.
با توجه به نمودارهای پراکندگی ترسیم شده برای دو گروه و مقایسه شیب خطوط رگرسیون می توان نتیجه گرفت که خط رگرسیون در همه نمودارها شبیه هم می باشد و از این رو مفروضه همگنی ضرایب رگرسیون برقرار می باشد. روش آماری برای آزمون مفروضه همگنی ضرایب رگرسیون، بررسی تعامل بین متغیر کمکی (نمرات پیش آزمون تمام متغیرهای) و مستقل در پیش بینی متغیر وابسته می باشد که اصولا این تعامل باید معنادار نباشد.
از دیگر مفروضه های تحلیل کوواریانس، همگنی واریانس می باشد. با بهره گرفتن از آزمون لوین[۳۵۴]، همگنی واریانس را نیز برای متغیرهای آزمایشی انجام دادیم که در جدول ۶-۴ نشان داده شده است.
جدول ۶-۴ نتایج آزمون لوین برای نمرات پیش آزمون تعلل ورزی
متغیر
F
درجه آزادی ۱
درجه آزادی ۲
معناداری
تعلل ورزی
۲٫۰۳۹
۲
۴۲
۰٫۱۴
نتایج بدست آمده از آزمون لوین نشان می دهد که F مشاهده شده در هیچ کدام از متغیرها معنادار نمی باشد و نتایج حاکی از برقراری مفروضه همگنی واریانس می باشد.
با توجه به نتایج حاصل شده از بررسی مفروضه های تحلیل کوواریانس و برقراری مفروضه ها، تحلیل کوواریانس یک متغیری برای بررسی تغییر نمرات پرسشنامه تعلل ورزی محاسبه گردید که نتایج آن در جدول ۷-۴ نشان داده شده است.