۰٫۸۲
Northridge at Castaic old ridge
۷۸
۱٫۳۷
Landers at Fire station
۱۶۸
۱٫۰۹
Landers at W1580
۱۷۶
۱٫۰۹
Landers at Duarte station
۳۹
۱٫۴۷
Loma Prieta at Gilroy Gavilan
۵۳
۱٫۱
Lander at Baker Fire station
۱۴۲
نمودار روند بهبود تابع شایستگی در شکل ۳-۷ برای اجرای چهارم برنامه الگوریتم ژنتیک دودویی که با مقادیر پیشنهادی نعیم کمترین خطا را حاصل نمود رسم شده است.
شکل ۳- ۷- نمودار برازش تابع شایستگی الگوریتم ژنتیک دودویی
شکل ۳- ۸- طیف پاسخ مقیاس شده شتابنگاشت های بدست آمده از برنامه ژنتیک دودویی و طیف متوسط جذر مجموع مربعات در مقایسه با طیف آیین نامه ۲۸۰۰
شکل ۳- ۹- طیف پاسخ مقیاس شده شتابنگاشت ها و طیف متوسط جذر مجموع مربعات مرجع [۳۰]
در شکل ۳-۸ طیف پاسخ شتابنگاشت های انتخاب شده توسط برنامه ژنتیک دودویی و طیف پاسخ مقیاس شده میانگین این ۷ رکورد در مقایسه با طیف طرح آیین نامه ۲۸۰۰ رسم شده است. همچنین نمودار طیف پاسخ شتابنگاشت های ۷ رکورد مقیاس شده و طیف پاسخ میانگین در مقایسه با طیف طرح نعیم و همکاران[۳۰] نیز در شکل ۳-۹ نمایش داده شده است.
۳-۴ بررسی تاثیر پارامترهای کنترلی بهینه یابی در الگوریتم ژنتیک دودویی
با توجه به اینکه مقادیر متغیرهای پیشنهاد شده توسط نعیم و همکاران[۳۰] برای مثال ارائه شده نتایج بسیار مطلوبی (علی الخصوص برای الگوریتم ژنتیک دودویی) حاصل نمود در ادامه این مقادیر به صورت اولیه در نظر گرفته شده و در طی چند مرحله به بررسی پارامترهای کنترلی بهینه یابی در برنامه الگوریتم ژنتیک دودویی خواهیم پرداخت. با ثابت نگه داشته شدن تمامی متغیرها و تغییر دادن یکی از پارامترها با سه مقدار مختلف در هر مرحله، به بررسی مقدار مشخصی برای این پارامترها پرداخته شده است و در انتهای هر مرحله که این سه مقدار آزموده شد نتایج طیف پاسخ بهترین ترکیب هر کدام از این سه مقدار با طیف طرح آیین نامه ۲۸۰۰ در یک گراف مقایسه شده است. پس از بررسی پارامتر بعدی مقدار پارامتر های ثابت شده برای دیگر مراحل استفاده خواهد شد. در ابتدای فصل گفته شد که ابتدا تکرار نسل بررسی می شود، سپس اندازه جامعه و به همین ترتیب محدوده بالا و پایین مقیاس گذاری، نرخ احتمال همبری و جهش هر یک از کروموزوم های مسئله پس از آزموده شدن با سه مقدار مختلف به مقدار ثابتی خواهند رسید.
ب-۱- بررسی تاثیر تکرار نسل در الگوریتم ژنتیک دودویی
ابتدا به بررسی تعداد نسل پرداخته شده است. برای بررسی تکرار نسل در الگوریتم ژنتیک دودویی این پژوهش، مثال حاضر با سه تکرار نسل ۵۰، ۲۰۰ و ۵۰۰ و دیگر مقادیر پارامتری که در جدول ۳-۱۳ آمده، اجرا شده است. که پس از آزمودن این سه مقدار برای تعداد نسل نتایج بهترین طیف پاسخ میانگین بدست آمده در نموداری رسم شده است.
جدول ۳- – ۱۳ پارامترهای الگوریتم ژنتیک دودویی برای بررسی تعداد نسل
تعداد افراد
حدپایین مقیاس گذاری
حدبالا مقیاس گذاری
نرخ همبری کروموزوم۱
نرخ همبری کروموزوم۲