آبله مرغان
—————–
Hantavirus
سندروم ریوی
اقتباس از: (زلقی و گودرزی، ۱۳۹۰).
۶-۱-۶-۲-مقادیر عناصر سنگین و سمی موجود در گرد و غبار
جیوه: ppb ۶/۵۴ که باعث اختلالات عصبی، جهش زایی و آسیبهای شنوایی می شود؛
سرب:ppm 12/0 که باعث مشکلات رفتاری، عقب ماندگی ذهنی، کاهش باروری زنان و کم خونی می شود؛
سلنیوم:ppm ۲۸۳/۰ که باعث صدمه به قلب، کبد، کلیه، ناراحتیهای پوستی و ریزش مو می شود؛
مس:ppm ۴۸/۱۱ که باعث افسردگی و التهاب چشم می شود؛
منگنز:ppm ۱۹/۰ که باعث عفونت و اختلال در حرکات دست و انگشتان می شود؛
نیکل:ppm ۳۷۳۸ که باعث آلرژیزا، التهابات پوستی، سرطان بینی و ریه می شود؛
وانادیم:ppm ۸/۲۳۳سبب کمخونی، التهاب و تورم چشم، آب مروارید، کاهش حافظه و کاهش اشتها می شود؛
آرسنیکppm ۵/۴۶ باعث ضعف عمومی در عضلات، برونشیت، قانقاریا و تهوع می شود؛
روی:ppm ۶/۶۷۳ باعث نقصان در رشد، درد و ضعف ماهیچهای و خارش می شود.؛
اورانیوم:ppm ۳/۱ باعث بیماریهای کلیوی و سرطان می شود( مرکز تحقیقات محیط زیست خوزستان، ۱۳۸۹).
۷-۱-۶-۲-تأثیرکلسیم، آهن، منیزیم و آلومینیوم موجود در ذرات گرد و غبار بر سلامت انسان
کلسیم آهن آلومینیوم و منیزیم از جمله ترکیبات همراه با ذرات گردو غبار میباشند. آهن ممکن است موجب ورم ملتحمه و آماس شبکیه چشم شود. ورود آهن به بدن از طریق تنفس طولانی مدت سیدروسیس[۶۳] را موجب می شود. وجود بیش از ۵/۲ گرم کلسیم موجب بروز سنگ کلیه، گرفتگی مجاری کلیه و رگهای خونی بدن می شود. از طرف دیگر تنفس غلظتهای بالای کربنات کلسیم(کلسیت) موجود در گرد و غبار و ورود آن به بدن از طریق بلعیدن منجر به بروز آلکوسیس[۶۴]، سرفه و عطسه در انسان می شود. ورود ذرات حاوی منیزیم به بدن، باعث تضعیف بدن، افسردگی و گیجی فرد می شود. تنفس کوتاه مدت ذرات آلومینیوم منجر به سرفه و تحریک ششها و تنفس طولانی مدت موجب آسییب رساندن به ششها میگردد. از دیگر اجزای موجود در ذرت گرد و غبار، دی اکسید سیلیس( کوارتز) میباشد که تنفس طولانی مدت آن موجب سیلیکوزیس[۶۵]، صدمه به کلیهها و کبد می شود( جمالی و بیات،۱۳۹۰).
۸-۱-۶-۲-تأثیر گرد و غبار حاوی زغال سنگ بر سلامت انسان
زغال سنگ از دیگر عوامل آلودگی هواست که ترکیبات آلی و سمی در زغال سنگ به سه دسته عمده تقسیم شده که هر کدام اثرات نامطلوبی بر سلامت انسان به دنبال دارد که در جدول زیر آورده شده است:
جدول۶: ترکیبات آلی و سمی در زغال سنگ و اثرات آنها
ترکیبات آروماتیکی فشرده
جهش زایی، سرطان زا، اختلال در غدد درون ریز
آمین آروماتیک
ایجاد نفروتوکسیک
ترکیبات هتروسیکلیک
ایجاد نفروتوکسیک و سرطان زا
بیماریهای بارزتر ناشی از سوختن زغال سنگ فلوروزیس[۶۶] که منجر به تغییر رنگ دندانها به سفید گچی تا قهوهای می شود و هایپرکراتوسیز[۶۷] که عفونتهای سطحی قارچی است(کریمی و همکاران،۱۳۹۰).
۹-۱-۶-۲-اثرات کوتاه مدت و درازمدت گرد و غبار
۱-۹-۱-۶-۲- دراز مدت: عوارض دراز مدت این پدیده بر سلامتی، ناشی از جایگزین شدن دائمی ذرات معلق و آلوده به ویروسها در قسمت های تحتانی دستگاه تنفسی میباشد که باعث پدیده جهش ژنتیکی در ساختارDNA ویروسها شده، موجب ایجاد ویروسهای نوپدید یا بازپدید در قسمت های تحتانی دستگاه تنفسی میگردد و در نتیجه خطر ابتلا به سرطانهای تنفسی را نیز در پی دارد. در درازمدت روی افرادی که در معرض این پدیده قرار دارند به صورت بیماری انسداد مزمن مجاری تنفسی و همچنین چسبندگی ریه ظاهر میگردد.
۲-۹-۱-۶-۲-کوتاه مدت: بروز عفونتهای تنفسی، شعلهور شدن آلرژیهای قدیمی و ایجاد حملات آسمی در بیماران مبتلا به آسم یا برونشیت از جمله عوارض کوتاه مدت پدیده گرد و غبار بر سلامت انسان است(پروین[۶۸]، ۲۰۰۸).
۱۰-۱-۶-۲- ایمنی در شرایط بروز پدیده گرد و غبار
توجه به این موارد می تواند در کاهش اثرات جانبی گرد و غبار موثر باشد:
برای جلوگیری از آلودگی مواد غذائی و آب آشامیدنی استفاده از پوشش مناسب برای مواد غذائی آماده مصرف ضروری است. لازم است مواد غذائی قبل از نگهداری در یخچال از ذرات و گرد و غبار زدوده شوند. برای کاهش تماس با گرد و غبار در محیط زندگی، نظافت روزانه توصیه می شود. ماسکهای کاغذی معمولی و دستمال نمی توانند جلوی ورود ذرات ریز گرد و غبار به سیستم تنفسی ما را بگیرند و بنابراین استفاده از آن ها توصیه نمی شود. ماسکهای ویژهای که با عنوان ۱P و ۲ P عرضه میشوند.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
برای این شرایط تا حدی مناسب است. در استفاده از ماسک باید به نکات زیر توجه کرد: