نشاندهنده درجه مطلوبیت (غلبگی) گزینه a بر گزینه b روی همه معیارهاست. هم نشاندهنده درجه مطلوبیت گزینه b بر گزینه a میباشد. دارای مقادیر مثبتی بوده و در فاصله 0 و 1 متغیر است.
بدیهی است اگر ، a بر b دارای برتری ضعیف بوده و اگر ، a بر b دارای برتری قوی است. رتبهبندی گزینهها به صورت زیر بدست میآید:
(4-13)
(4-14)
جریان رتبهبندی مثبت یا جریان خروجی نامیده میشود که میزان اولویت گزینه a بر سایر گزینهها را نشان میدهد و جریان رتبهبندی منفی یا جریان ورودی نامیده میشود که میزان اولویت سایر گزینهها بر گزینه a را نشان میدهد (اصغریزاده و نصراللهی، 1385).
جریان رتبه بندی برای گزینه a در شکل 4‑9 نشان داده شده است. در واقع جریان رتبه بندی مثبت حاکی از آن است که چگونه یک گزینه بر سایر گزینهها برتری دارد که نشان دهنده قدرت گزینه است و کاراکتر غلبگی نامیده میشود. جریان رتبه بندی منفی نیز بیان میکند که چگونه یک گزینه تحت برتری سایر گزینهها قرار میگیرد و در حقیقت ضعف گزینه را نشان میدهد و کاراکتر مغلوبیت نامیده میشود.
شکل 4‑9: جریانهای رتبه بندی تشکیل شده در روش پرومتی. الف) جریان رتبه بندی منفی. ب) جریان رتبه بندی مثبت
با توجه به مطالب گفته شده، بیشینه مقدار و کمینه مقدار نشانگر بهترین گزینه خواهد بود. بنابراین در پرومتی I رتبهبندی گزینهها را میتوان بر اساس جریان رتبهبندی مثبت و منفی به ترتیب زیر انجام داد:
(4-15)
(4-16)
(4-17)
نشان میدهد که بیشترین قدرت a با کمترین ضعف آن همراه شده است. به این معنا که گزینه a بر گزینه b برتری دارد.
نشان میدهد که جریان رتبهبندی مثبت و منفی برابر هستند.
نشان میدهد که بالاترین قدرت یک گزینه با کمترین ضعف گزینه دیگر همراه شده است. در این حالت گزینهها غیرقابل مقایسه هستند و روش، قادر به رتبهبندی آنها نیست.
روش پرومتی I هرچند اطلاعات کاملی در اختیار تصمیم گیرنده قرار میدهد، اما رتبه بندی آن کامل نبوده و در حالتهای مشابه برای ارجحیت، تصمیم نهایی را بر عهده تصمیم گیرنده قرار میدهد (هیانگ[93] و همکاران، 2010). بنابراین با توجه به اینکه رتبهبندی کامل گزینهها به صورت دقیق و بدون دخالت انسان مدنظر است، روش پرومتیII پیشنهاد شد که جریان خالص رتبهبندی را به منظور رتبهبندی کامل گزینهها ارائه میدهد که از رابطه زیر بدست میآید:
(4-18)
در حقیقت توازن میان جریان مثبت و منفی را نشان میدهد. و بیشینه مقدار مربوط به بهترین گزینه خواهد بود. بنابراین رتبه بندی در پرومتیII به صورت زیر تعیین می شود: