۲
۳
۴
۵
۶
۷
۸
۹
در هر سطر ماتریس چرخیده شده مولفهها، بزرگترین نمره عاملی را از نظر قدرمطلق پیدا میکنیم تا متغیرهای مربوط به هر عامل یا مولفه مشخص شود. پس مولفه اول شامل عوامل درون سازمانی ۲، ۴، ۶ و ۸ میباشد. مولفه دوم شامل عوامل درون سازمانی ۷ و ۹ میباشد. مولفه سوم شامل عوامل درون سازمانی ۱، ۳ و ۵ میباشد.
پس با توجه به روش تحلیل عاملی، عوامل درون سازمانی موثر بر موانع صادرات سنگهای ساختمانی به سه عامل اصلی تقسیمبندی شدند که به ترتیب اهمیت عبارتند از :
عامل اصلی اول شامل عوامل درون سازمانی زیر میباشد :
۱) برپایی ناکافی نمایشگاهها، سمینارها، سخنرانیها و جراید در ارتباط با چگونگی رشد صادرات
۲) ضعف بینش در مدیریت راس سازمان
۳) ضعف منابع انسانی در درون سازمان
۴) آشنایی ناکافی با ضوابط و استانداردهای کیفیت کشور خریدار
عامل اصلی دوم شامل عوامل درون سازمانی زیر میباشد :
۱) ضعف اطلاعات و بنیه مالی
۲) آشنا نبودن سازمانها با تجارت الکترونیک و نداشتن وب سایت مناسب جهت اطلاع رسانی
عامل اصلی سوم شامل عوامل درون سازمانی زیر میباشد :
۱) استفاده از فن آوری قدیمی در فرایند تولید و فرآوری سنگهای ساختمانی
۲) اطلاع رسانی ناکافی در ارتباط با شناخت فرصتها و نیازهای بازارهای هدف و انتشار بولتنهای اطلاعاتی چاپی و الکترونیکی
۳) عدم آموزش و تشویق صادر کنندگان در امر تجارت توسط دستگاههای ذیربط
سوال فرعی ۲ : مهمترین عوامل برون سازمانی موثر بر موانع صادرات سنگهای ساختمانی کدامند؟
در این تحقیق، ۱۲ عامل برون سازمانی در نظر گرفته شده است که در صادرات سنگهای ساختمانی تاثیرگذار میباشند. موانع برون سازمانی موثر بر صادرات سنگ های ساختمانی عبارتند از :
۱) نبود دیپلماسی موثر و کارا در تعامل با اقتصاد جهانی
۲) ناکافی بودن امکانات، تسهیلات و تشویقهای کافی در امر صادرات توسط دولت
۳) مشکلات در زمینه تهیه مواد اولیه مرغوب در کشور
۴) نبود مراکز مناسب سفارش الکترونیکی و شبکههای بین المللی بانکداری الکترونیکی
۵) نبود ثبات نسبی قوانین و مقررات بازرگانی خارجی
۶) محدودیتهای وارداتی کشورهای خارجی ناشی از عامل تحریمهای بین المللی
۷) موانع تعرفهای کشورهای غیر عضو سازمان تجارت جهانی
۸) وجود سیاستهای نامناسب ارزی
۹) وجود مشکلات حمل و نقل کالا
۱۰) وجود هزینههای بالای حمل و نقل و بعد مسافت تا مبادی صادراتی
۱۱) وجود مشکلات گمرکی و مبادی صادراتی
۱۲) مشکلات مربوط به تامین اعتبار و نقدینگی از بانکها جهت صادرات
برای تعیین و شناسایی مهمترین عوامل برون سازمانی موثر بر موانع صادرات سنگهای ساختمانی، از روش تحلیل عاملی استفاده میشود. نتیجه این روش در جداول زیر داده شده است. جدول اول نشان دهنده میانگین و انحراف معیار پاسخهای پاسخ دهندگان به سوالات ۱۰ تا ۲۱ پرسشنامه میباشد. بزرگترین میانگین پاسخها مربوط به سوال ۹ و کوچکترین میانگین پاسخها مربوط به سوال ۶ میباشد. جدول دوم نشان دهنده ضرایب همبستگی عوامل برون سازمانی بصورت دوبدو نسبت به یکدیگر میباشد. به عنوان مثال ضریب همبستگی بین عامل اول و سوم برابر ۱۱۳/۰ است.
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
جدول سوم نتایج آزمون بارتلت و مقدار شاخص KMO را نشان میدهد. اگر مقدار شاخص نزدیک به یک باشد، دادههای مورد نظر برای تحلیل عاملی مناسب هستند. اگر مقدار شاخص کمتر از ۶/۰ باشد، نتایج تحلیل عاملی برای دادههای مورد نظر چندان مناسب نمیباشد. اکنون مقدار شاخص KMO برای عوامل برون سازمانی برابر ۶۸۵/۰ میباشد که بزرگتر از ۶/۰ است. پس دادههای مورد نظر برای تحلیل عاملی مناسب میباشند.
آزمون بارتلت بررسی میکند چه هنگام ماتریس همبستگی، شناخته شده یا ماتریس همانی است و بنابراین برای شناسایی ساختار مدل عاملی نامناسب میباشد. اگر Sig. آزمون بارتلت کوچکتر از ۵ درصد باشد، تحلیل عاملی برای شناسایی ساختار مدل عاملی مناسب است، زیرا فرض شناخته شده بودن ماتریس همبستگی رد میشود. اکنون مقدار آماره آزمون بارتلت برابر ۰۲۱/۳۳۱ و مقدار Sig. آزمون بارتلت برابر ۰۰۰/۰ میباشد که کوچکتر از ۰۵/۰ است. پس تحلیل عاملی برای شناسایی ساختار مدل عاملی مناسب است و فرض شناخته شده بودن ماتریس همبستگی رد میشود.
جدول چهارم به ترتیب اشتراک اولیه و اشتراک استخراجی را نشان میدهد. اشتراک یک متغیر برابر مربع همبستگی چندگانه برای متغیرهای مربوطه با بهره گرفتن از عاملها (به عنوان پیشبینی کننده) است. به دلیل این که ستون اشتراک اولیه، اشتراکها را قبل از استخراج عاملها بیان میکند، تمامی اشتراکهای اولیه برابر ۱ میباشد. هر چه مقادیر اشتراک استخراجی بزرگتر باشد، عاملهای استخراج شده، متغیرها را بهتر نمایش میدهند. اگر هر یک از مقادیر اشتراک استخراجی بسیار کوچک باشند، ممکن است استخراج عامل دیگری الزامی شود. متغیرهایی که مقادیر اشتراک استخراجیشان کمتر از ۵/۰ میباشد، را میتوان مرحله به مرحله حذف نمود. اکنون مقادیر اشتراک استخراجی عاملهای ۱۲، ۳، ۱۰، ۶، ۴، ۷، ۸ و ۵ به ترتیب برابر ۲۷۵/۰، ۲۹۸/۰، ۳۶۷/۰، ۴۱۸/۰، ۴۲۹/۰، ۴۳۶/۰، ۴۴۳/۰ و ۴۸۷/۰ میباشند که کوچکتر از ۵/۰ هستند. میتوان این عاملها را به ترتیب و مرحله به مرحله از مدل حذف نمود تا مقادیر اشتراک استخراجی عاملهای باقیمانده افزایش یابد.
جدول پنجم حاوی سه قسمت است. قسمت اول مربوط به مقادیر ویژه اولیه است و تعیین کننده عاملهایی است که در تحلیل باقی میماند. عاملهایی که دارای مقدار ویژه کمتر از ۱ هستند از تحلیل خارج میشوند. عوامل خارج شده از تحلیل، عواملی هستند که حضور آنها باعث تبیین بیشتر واریانس نمیشود. اکنون مقدار ویژه اولیه مولفههای ۱، ۲ و ۳ به ترتیب برابر ۸۶۷/۲، ۳۰۹/۱ و ۲۴۲/۱ میباشند که بزرگتر از ۱ هستند و مقدار ویژه اولیه بقیه مولفهها کوچکتر از ۱ میباشند. پس فقط مولفههای ۱، ۲ و ۳ در تحلیل باقی میمانند و سایر مولفهها از تحلیل خارج میشوند.
قسمت دوم جدول پنجم مربوط به مقدار ویژه عوامل استخراجی بدون چرخش میباشد. در این قسمت فقط مقادیر ویژه مولفههای ۱، ۲ و ۳ نشان داده شده است. از ستون درصد واریانس میتوان نتیجه گرفت که مولفه اول میتواند تقریباً ۸۹/۲۳ درصد از تغییرپذیری متغیرها را توضیح دهد. مولفه دوم میتواند تقریباً ۹۱/۱۰ درصد از تغییرپذیری متغیرها را توضیح دهد. مولفه سوم میتواند تقریباً ۳۵/۱۰ درصد از تغییرپذیری متغیرها را توضیح دهد. از ستون درصد تجمعی میتوان نتیجه گرفت که مولفههای ۱، ۲ و ۳ با همدیگر میتوانند تقریباً ۱۵/۴۵ درصد از تغییرپذیری متغیرها را توضیح دهند.
قسمت سوم جدول پنجم مربوط به مقدار ویژه عوامل استخراجی با چرخش میباشد. در چرخش عاملهای باقیمانده، نسبتی از کل تغییرات که توسط مولفههای ۱، ۲ و ۳ توضیح داده میشود، ثابت است (تقریباً ۱۵/۴۵ درصد) ولی برخلاف روش بدون چرخش، که در آن مولفه اول درصد بیشتری از تغییرات (تقریباً ۸۹/۲۳ درصد) را تبیین میکند، در روش چرخش عاملها، هر یک از آنها نسبت تقریباً یکسانی از تغییرات را توضیح میدهند. این، ویژگی چرخش واریماکس است که تغییرات را میان عاملها به شکل یکنواخت توزیع میکند. از ستون درصد واریانس میتوان نتیجه گرفت که مولفه اول میتواند تقریباً ۷۶/۱۶ درصد از تغییرپذیری متغیرها را توضیح دهد. مولفه دوم میتواند تقریباً ۹۵/۱۵ درصد از تغییرپذیری متغیرها را توضیح دهد. مولفه سوم میتواند تقریباً ۴۴/۱۲ درصد از تغییرپذیری متغیرها را توضیح دهد.
جدول ششم ماتریس مولفهها را نشان میدهد که شامل بارهای عاملی یا نمرات عاملی هر یک از متغیرها در عاملهای باقیمانده میباشد. تفسیر بارهای عاملی بدون چرخش، ساده نیست. بنابراین عاملها را میچرخانیم تا قابلیت تفسیر آنها افزایش یابد.
جدول هفتم ماتریس چرخیده شده مولفهها را نشان میدهد که شامل بارهای عاملی هر یک از متغیرها در عاملهای باقیمانده پس از چرخش میباشد. هر چقدر مقدار قدرمطلق این ضرایب بیشتر باشد، عامل مربوطه نقش بیشتری در کل تغییرات متغیر مورد نظر دارد.
جدول ۴-۲۳ : نتایج آمار توصیفی برای عوامل برون سازمانی
تعداد
انحراف معیار
میانگین پاسخها
عوامل برون سازمانی