توت فرنگی را باید به گونهای برداشت و بستهبندی کرد که به آن فشاری وارد نیاید و خراب نشود .
توت فرنگی رسیده به توت فرنگی گفته میشود که کمینه پهنه بیرونی آن دارای رنگ ویژه میوه رسیده همان رقم باشد
بستهها را باید با دقت جابجا کرد و به گونهای روی هم چید که از له شدن بستههایی که در بخش زیرین چیده شدهاند , جلوگیری گردد و هوا از میان میوهها بگذرد.
برای بهر گیری بیشتر از گنج ( حجم ) انبار , بستهها را باید روی باکس پالتها چیده , سپس این باکس پالتها را تا نزدیک به بلندای انبار روی هم چید .
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
دمه نسبی بهینه از ۸۵ تا %۹۰ میباشد .
برای یکنواخت کردن سرمای کالا بهتر است از گردش هوا بهر گیری شود .
توت فرنگی بسته به کیفیت میوه دیگر شرایط نگهداری به مدت ۳ تا ۸ روز میتوان نگهداری کرد . بیشینه مدت نگهداری در صفر زینه سلسیوس
میوههای تازهای که برای فروش در نظر گرفته شدهاند ۳ تا ۶ روز
میوههائی که برای فرایند در نظر گرفته شدهاند , ۸ روز .
توت فرنگیهای بدون کاسه گل و دم ۳ روز
میوهها شروع به از دست دادن تازگی و رنگ براق خود نموده , پژمرده شده , عطر خود را از دست داده و خراب میشوند . در دوران نگهداری باید برای ارزیابی اندازه رسیده و یا پیشرفت خرابی هر روز توت فرنگیها را بررسی کرد .
فصل چهارم
مقدمه:
بر اساس روش های آزمون درجه بندی و روش صحیح برداشت محصول استخراج گردید و به الگوریتم مناسبی برای چیدن میوه توت فرنگی دست یافتیم،در این فصل با بررسی و مقایسه روش های مورد استفاده در ایران و علی الخصوص استان کردستان با مقایسه برداشت با سایر نقاط کشور ابتداعآ الگوی حرکتی مناسبی را تشریح خواهیم کرد سپس با رعایت اصول بازار به ریز فکتور هایی جهت برنامه ریزی مناسبی برای ساماندهی ایده ها و تفکرات منطقی بر اساس یافته های تحقصق خواهیم نمود.
۱-۴ توسعه و تدابیر در طراحی محصول بر پایه ی تفکر طراحی پایدار:
جول شماره۴-۱(توسعه و تدابیر در طراحی محصول)
توجیه پذیری طرح:
با توجه به بررسی های صورت گرفته از زمان عرضه و تقاضای محصول برای رساندن محصول با کیفیت به دست مشتری از لحاظ طعم و رنگ متوجه شدیم که (۳۵تا%۴۰)درصد فساد موجود در بسته های کنونی به دلیل ضعف بسته بندی و فرایند های چیدن نامناسب میباشد که با طراحی و انتخاب بسته مناسب میتوان این ضعف را پوشش داده و با بسته بندی جدید توت فرنگی موجبات رضایت مشتری و مشتری مداری را فراهم کنیم.
۴-۲ تکنولوژی هـای موجود:
میوه توتفرنگی به صدمات مکانیکی حساس بوده و از طرفی دارای رسیدگی غیریکنواخت است (سلامت ۱۳۹۰)؛ فلذا ماشینیکردن برداشت آن در این مرحله از کار و در حال حاضر توصیه نمیشود. تحقیقات دراز مدت برای توسعه ماشین برداشت متناسب با شرایط ایران موردنیاز است و میتوان با بهره گرفتن از ماشین بینایی اینکار را انجام داد. البته در حال حاضر روباتهای برداشت توتفرنگی در برخی کشور ها وجود دارند؛ لیکن در حال گذراندن مراحل تحقیقاتی تکمیلی هستند و با توجه به اینکه استفاده از این ماشینها مستلزم سرمایه گذاری اولیه بسیار بالا بوده و ظرفیت کاری اینگونه ماشینها نیز پایین میباشد، همچنین مناطق صعب العور کردستان مناسب استفاده چنین ماشین آلاتی نیست. بنابر این نمیتوان در عمل از آنها استفاده کرد. شکل زیر یک نمونه از روبات توتفرنگی را نشان میدهد. این ماشین با توجه به اطلاعات تصویری دریافتی از اطراف گیاه، توت فرنگی های رسیده را شناسایی کرده و با بازوی رباتیک توتفرنگی ها را از گیاه جدا کرده، روی نقاله قرار می دهد
شکل شماره۴-۴( ماشین برداشت مکانیزیسیون توت فرنگی)
۴-۳ مکانیزاسیون برداشت:
چیدن توت فرنگی از بوته
سورتینگ
انتقال به انبار و سردخانه
تیمارهای پس از برداشت
حمل به بازار مصرف
نمودار شماره۴-۱(مکانیزاسیون برداشت)
۴-۴ مکانیزاسیون پس از برداشت:
۵-۴ نمونه بسته بندی های موجود:
ارگونومی: [۵]
مطابق تعریف ارائه شده توسط NIOSH ارگونومی عبارتست از طراحی محیط کار و وظیفه متناسب با ظرفیت های کاربران.دلایل متعددی در رابطه با لزوم توجه کارفرمایان کارگاهها و شرکت های دولتی و خصوصی و کمپانی ها به ارتقاء شرایط ارگونومی در محیط کار وجود دارد که از آن جمله می توان به ارتقاء ایمنی، سلامت و راحتی نیروی انسانی در محیط کار؛ نگهداری وحفظ سلامت شاغلین بهبود ارائه خدمات به مشتریان؛ کاهش غرامت های ناشی از آسیب های MSD/CTD ؛ کاهش غیبت های ناشی از کار، کاهش روزهای کاری از دست رفته و هزینه های مربوط به آن و ارتقاء کیفیت زندگی اشاره نمود. از دیگر فواید ارگونومی افزایش بهره وری و افزایش بازدهی فرایند می باشد که سود اقتصادی ناشی از بهبود شرایط را نیز بدنبال خواهد داشت.
۱-۶-۴ وضعیت نامناسب بدن حین انجام کار؛
-وضعیت نامناسب بدن حین انجام کار به وضعیتی اطلاق میگردد که فرد مجبور است با گردن و کمری خمیده بر روی سطح کار که در ارتفاع پایینی قرار گرفته کار کند و یا برای انجام وظیفه و دسترسی به محل کار بازو و ساعد خود را بالا آورد و یا به صورت چمباتمه زده بر روی کار به فعالیت بپردازد.
شکل شماره۴-۹( بررسی نمونه های برداشت )
– در حین انجام کار دست یا دست ها در ارتفاع زیر زانو قرار دارند . و این وضعیت در بیش از ۲ ساعت در کل روز به طول انجامد.
– کار کردن در وضعیتی که گردن یا پشت بیش از ۲۰ درجه خم شده باشد و این وضعیت بیش از ۲ ساعت در کل روز ادامه داشته باشد.
– شخص در حالت قوز کرده بیش از ۲ ساعت در کل روز کار کند.
– در حالت زانو زدن در بیش از ۲ ساعت در روز کار کند.
-کار در وضعیت نشسته بدون وجود تکیه گاه ناحیه کمر .
-کار در وضعیت نشسته با آرنج هایی که در ارتفاع زیاد قرار می گیرند ویا فاصله آرنج از بدن زیاد میباشد.
کار کردن در حالتی که مفصل در وضعیت نهایی قرار دارد.
نکته: منظور از مفصلی که در وضعیت نهایی خود قرار میگیرد ، مفصلی است که دارای خمش کامل و یا بیشترین باز شدگی باشد که در صورت ادامه انجام کار در این وضعیت مفاصل درگیر دچار آسیب خواهند شد. اصولا مفاصل بایستی در وضعیت حد واسط دامنه حرکت خود قرار گیرند.
شکل شماره۴-۱۰( ارگونومی کار)
انجام حرکات تکراری یا طولانی مدت در وضعیت هایی مانند:
بازشدگی مچ دست بیشتر از ۴۵ درجه
خمش مچ دست بیش از ۳۰ درجه
حرکات تکراری؛ به انجام حرکات مشابه بصورت پشت سرهم اطلاق میشود. که موجب اعمال فشار روی عضلات و تاندونها میگردد. شدت این عامل بستگی به فاکتورهایی مانند: نحوه تکرار فعالیت، سرعت حرکت، تعداد عضلات درگیر، نیروی مورد نیاز و وضعیت بدن حین انجام کار دارد.
۴-۶-۲ حمل دستی بار:
یکی از معضلات بهداشتی که از دیدگاه اصول ارگونومی قابل بررسی است حمل دستی بار میباشد. در پروسه چیدن میوه توت فرنگی به دفعات زیاد جابجایی دستی کالا و بلند کردن بار اتفاق میافتد و این امر یکی از دلایل مهم برای بروز کمردرد میباشد از این رو عدم توجه به این مهم نه تنها از نظر سلامت وایمنی شغلی کارگران باعث بروز مشکلات جسمانی میشود
بلکه از دیدگاه اقتصادی نیز به بروز خسارتهای مالی منجر میگردد.
حمل دستی بار عبارتند: از انتقال و جابجایی بار توسط دست و دیگر بخش های بدن که همراه بالا بردن، پایین آوردن، کشیدن، هل دادن، نگه داشتن، چرخاندن و یا ترکیبی از موارد مذکور باشد بار سنگین باری است که وزن آن از حد مجاز بیشتر باشد
حدود مجاز توصیه شده در خصوص نیروی کشیدن و هل دادن بار در راستای افقی