۹۲/۱۱
۰۴/۴
امور رفاهی منابع انسانی
۷۰/۲۳
۱۵/۵
۸۲/۲۳
۱۷/۶
۰۳/۲۳
۷۶/۵
۹۰/۲۳
۶۶/۵
امور پرسنلی منابع انسانی
۸۳/۲۵
۳۳/۶
۷۶/۲۴
۲۵/۶
۱۶/۲۵
۶۶/۶
۹۸/۲۴
۲۰/۶
طبق نتایج حاصله، بین میانگین چهار گروه مدیران گروه با دارا بودن مدرک تحصیلی، رشتههای علوم انسانی، علوم پایه، علوم پزشکی و علوم فنی و مهندسی در خصوص کاربرد سیستم اطلاعات مدیریت در سازماندهی، جذب، توسعه، ارزشیابی و پاداش دهی، امور رفاهی و امور پرسنلی منابع انسانی دانشگاههای اصفهان و علوم پزشکی، تفاوت قابل ملاحظه ای وجود ندارد و تقریباً ارزیابی آنها در این خصوص یکسان میباشد.
فصل پنجم
بحث و نتیجهگیری
مقدمه
در این فصل به بیان خلاصه از فصلهای گذشته، نتایج بگررفته شده از خصوصیات و ویژگیهای نمونه آماری و نتایج حاصل از آزمون سوالهای تحقیق پرداخته شده است. با توجه به نتایج به دست آمده پیشنهاداتی در جهت انجام اقداماتی برای کاربرد کارآمدتر از سیستم اطلاعات مدیریت در دانشگاه اصفهان و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ارائه شده و ضمن بیان محدودیتهای پژوهش، با توجه به تجربیات حاصل از انجام پژوهش، پیشنهادهایی برای محققین آینده که علاقمند به پژوهش در این زمینه میباشند، ارائه گردیده است.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۵ ـ ۱ـ خلاصه موضوع و روشها
هدف این پژوهش «ارزیابی کاربرد سیستمهای اطلاعات مدیریت در مدیریت منابع انسانی دانشگاه اصفهان و علوم پزشکی اصفهان» بوده است. سئوالات تحقیق با در نظر گرفتن میزان کاربرد سیستم اطلاعات مدیریت در مؤلفههای مدیریت منابع انسانی که شامل سازماندهی منابع انسانی، جذب منابع انسانی، توسعه منابع انسانی، پاداش دهی منابع انسانی، امور رفاهی کارکنان و امور اداری و پرسنلی کارکنان و با توجه به ویژگیهای دموگرافیک افراد جامعه آماری تدوین و مورد بررسی قرار گرفت.
در این تحقیق از طرح توصیفی ـ پیمایشی استفاده گردیده است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه ی ۲۵۹ نفر مدیران دانشگاه اصفهان و علوم پزشکی اصفهان رد سال تحصیلی ۸۸ ـ ۱۳۸۷ بوده که با بهره گرفتن از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای متناسب با جامعه آماری، ۱۳۵ نفرکه شامل ۴۳ نفر مدیر دانشگاه اصفهان و ۹۲ نفر مدیر از دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به عنوان نمونه انتخاب گردید.
ابزار اندازه گیری استفاده شده در این پژوهش شامل پرسشنامه محقق ساخته است که روی یک نمونه ی ۳۰ نفری اعتبار سنجی شد و ضریب پایایی ۹۲/۰ برای این پرسشنامه به دست آمد. تجزیه و تحلیل دادهها در دو سطح توصیفی و استنباطی صورت گرفت. در سطح توصیفی با بهره گرفتن از شاخصهای آماری مانند فراوانی، میانگین و انحراف معیار به تجزیه و تحلیل دادهها پرداخت شد و در سطح آمار استنباطی از روشهای آماری t تک متغیره و تحلیل واریانس چند متغیره (مانوا) استفاده شد که نتایج به شرح زیر ارائه میگردد.
۵ ـ ۲ ـ یافتههای تحقیق
سوال اول پژوهش: تا چه میزان سیستم اطلاعات مدیریت در سازماندهی کارکنان دانشگاه اصفهان و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان کاربرد داشته است؟
یافتههای بدست آمده در خصوص میزان کاربرد سیستم اطلاعات مدیریت در سازماندهی کارکنان در جدول
(۴ ـ ۱۲) نشان داد، میانگین حاصله (۹۸/۲) تقریباً با سطح متوسط (۳) برابر است و این نشان میدهد که از نظر مدیران دانشگاههای اصفهان و علومپزشکی سیستم اطلاعات مدیریت تا حدودی توانسته در سازماندهی کارکنان کاربرد داشته باشد. به عبارت دیگر، مدیران معتقدند سیستم اطلاعات تا حدودی توانسته در تعیین و ارائه شرح شغل کارکنان، اطلاع رسانی در زمینه طبقهبندی مشاغل سازمان، آگاه نمودن کارکنان از مسئولیتهای شغلی، چگونگی تقسیم وظایف و فعالیتهای سازمان، و ایجاد ارتباطات بین کارکنان و واحدهای عملیاتی گوناگون در دانشگاه، به آنها کمک کند. در این موضوع میتوان گفت که سازماندهی منابع انسانی یک عملیات انسانی است که مدیران در ابتدا باید خود اقدام به این کار کنند سپس اطلاعات تدوین شده توسط خودشان را میتوانند به کامپیوتر و سیستم اطلاعات مدیریت میتواند در این مورد یاری رسان باشد. سیستم اطلاعات میتواند در ارائه اطلاعات به مدیران کمک کند، بنابراین سیستم اطلاعات میتواند در سازماندهی کارکنان به مدیران کمک کند و امور را برای آنها آسان تر نماید.
این که سیستم اطلاعات میتواند بر روی عملکرد مدیران تأثیر مثبت بگذارد و در فرایند برنامه ریزی و تصمیم گیری یاری رسان باشد در مطالعات متعددی گزارش شده است از جمله مطالعات ابیکی[۱۶۴] (۱۹۷۷)، بریدجی[۱۶۵] (۲۰۰۳)، ادوارد[۱۶۶] (۲۰۰۷)، فاستر و توماس[۱۶۷] (۲۰۰۷)، جیانزین و پوخارل[۱۶۸] (۲۰۰۷)، مگوآر و ردمن[۱۶۹] (۲۰۰۷)، فلورس و همکاران[۱۷۰] (۲۰۰۸)، روساخر و اولسون[۱۷۱] (۲۰۰۸)،هاشمیپور (۱۳۷۳)، رحمانی (۱۳۷۸)، فاطمیهرندی (۱۳۷۸)، مشتاقیان ابرقوئی (۱۳۷۸)، استاد محمدی (۱۳۷۹)، اسماعیلی (۱۳۸۰)، کیانی (۱۳۸۲)، رهنورد و ارشدی (۱۳۸۳)، باقری (۱۳۸۵)، خدمتی (۱۳۸۵)، و شیرازی (۱۳۸۵) را میتوان اشاره نمود که در تمامیاین مطالعات گزارش شده که سیستم اطلاعات میتواند موجب تحول و آسان سازی امور و همچنین افزایش عملکرد و اثربخشی منابع انسانی سازمان گردد. روساخر و اولسون (۲۰۰۸) استفاده از سیستم اطلاعات را یکی از ویژگیهای سازمانهای موفق گزارش میدهند و معتقدند سیستم اطلاعات میتواند در برنامه ریزی، تصمیم گیری و قدرت ریسک پذیری سازمان، به مدیران کمک زیادی کند و سازمانهای بزرگ همواره از این سیستم استفاده میکنند.
سوال دوم پژوهش: تا چه میزان سیستم اطلاعات مدیریت در جذب کارکنان دانشگاه اصفهان و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان کاربرد داشته است؟
یافتهها در خصوص میزان کاربرد سیستم اطلاعات مدیریت در جذب کارکنان در جدول (۴ ـ ۱۴) نشان داد، این سیستم در جذب کارکنان تا حدودی کاربرد دارد. به عبارت دیگر، مدیران دانشگاهی اصفهان و علوم پزشکی معتقدند، سیستم اطلاعات در پیشبینی نیازهای نیروی انسانی دانشگاه، اطلاع رسانی درباره ی استراتژی انتخاب یا گزینش کارکنان، شناسایی منابع نیرو و بازار منابع انسانی، جذب فارغ التحصیلان دانشگاههای داخل کشور و اطلاع رسانی در رابطه با بودجه در نظر گرفته شده توسط دانشگاه برای جذب منابع انسانی، کاربردی برای آنها نداشته و نتوانسته به آنها کمکی در این زمینه بنماید. ولی این سیستم در اطلاع رسانی در راطبه با جذب فارغ التحصیلان دانشگاههای داخل کشور و ضوابط و مقررات مربوط به گزینش نیروهای جدید کاربرد داشته است. با بررسی گویههای مربوط به این سوال پژوهش میتوان گفت که در پیش بینی نیازهای نیروی انسانی، استراتژی انتخاب، و شناسایی منابع نیرو و بازار آن، این موضوع مربوط به سیاستهای دانشگاه است و مدیران باید در این خصوص تصمیم گیری کنند و اطلاعات حاصله را در سیستم اطلاعات منابع انسانی قرار بدهند تا مورد استفاده مدیران منابع انسانی و سایر کارکنان قرار گیرد. به خصوص در مورد جذب فارغ التحصیلان و اطلاع رسانی، سیستم اطلاعات میتواند نقش مهمیرا ایفا کنند و از طریق این سیستم، اطلاعات کامل را در اختیار متقاضیان قرار دهد. بنابراین، سیستم اطلاعات در خصوص جذب کارکنان میتواند در اطلاع رسانی جهت جذب و چگونگی وضعیت ضوابط و مقررات، به مدیران کمک کند و برای دانشگاه کاربرد داشته باشد. در همین خصوص فلورس[۱۷۲] و همکاران (۲۰۰۸) معتقدند، در استراتژیهای تعیین نیرو و انتخاب آنها، مدیران باید از تفکرات خود که مبتنی بر اهداف سازمان میباشد، اقدام کنند و مدیران با یاری گرفتن از یک مشارکت همگانی کارکنان این عمل را انجام دهند. بنابراین، براساس مطالعات فلورس و همکاران (۲۰۰۸) میتوان گفت که یافتههای پژوهش حاضر با مطالعات آنها همسو میباشد و هنوز فاصله قابل ملاحظه ای بین سیستم موجود با سیستم مطلوب وجود دارد. این در حالی است که در مطالعات مشتاقیان ابرقویی (۱۳۷۸)، استاد محمدی (۱۳۷۹)، اسماعیلی (۱۳۸۰)، دمنورد و ارشد (۱۳۸۳) نیز در اطلاع رسانی و بالا بردن دقت اطلاعات ارائه شده به افراد، سیستم اطلاعات میتواند کمک زیادی به سازمان بکند و اثرات سودمند و مفیدی برای مدیران داشته باشد. همچنین مگوآر و ردمن[۱۷۳] (۲۰۰۷) نیز سیستم اطلاعات را منبعی جهت توسعه سازمان گزارش نموده اند و معتقدند، سازمانها برای سرعت بخشیدن به عملکرد خود و رسیدن به اهداف نیازمند وجود یک سیستم اطلاعات کامل و جامع هستند.
سوال سوم پژوهش: تا چه میزان سیستم اطلاعات مدیریت در توسعه کارکنان دانشگاه اصفهان و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان کاربرد داشته است؟
نتایجی که در خصوص سوال سوم پژوهش یعنی میزان کاربرد سیستم اطلاعات مدیریت در توسعه کارکنان در دانشگاه بدست آمد در جدول (۴ ـ ۱۶) نشان داد، میانگین حاصله (۷۹/۲) کوچکتر از سطح متوسط (۳) میباشد که بر این اساس میتوان نتیجه گرفت که از دیدگاه مدیران دانشگاه اصفهان و علوم پزشکی، سیستم اطلاعات مدیریت در توسعه کارکنان دانشگاههای مذکور کاربرد ندارد. به عبارت دیگر، از نظر مدیران دانشگاه سیستم اطلاعات مدیریت در زمینه اطلاع رسانی درباره ی تعیین نیازهای آموزشی و بالندگی منابع انسانی، برنامه ریزی برای افزایش مهارتها و توانایی کارکنان،