۳-۶) روش تحقیق
روش این تحقیق، از نوع پسرویدادی است که در حوزه تحقیقات اثباتی حسابداری و مبتنی بر اطلاعات واقعی صورتهای مالی شرکتهای پذیرفتهشده در بورس اوراق بهادار تهران میباشد. پژوهش بصورت همبستگی بوده و با بهره گرفتن از اطلاعات گردآوری شده میزان ارتباط متغیرهای مستقل (مکانیزم های حاکمیت شرکتی) و وابسته (تغییر حسابرس) مورد آزمون قرار می گیرد.
۳-۷) قلمرو تحقیق
۳-۷-۱) قلمرو مکانی
قلمرو مکانی این تحقیق شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و اطلاعات حسابداری برگرفته از صورت های مالی آنان می باشد. دلیل این انتخاب توجه بیشتر سرمایه گذاران و تحلیل گران مالی به بازار بورس و همچنین در دسترس بودن اطلاعات حسابداری شرکت ها می باشد. الزامات بورس برای انتشار به موقع اطلاعات حسابداری موجب شده است که محیط اطلاعاتی مناسب تری برای تحقیق به وجود آید.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۳-۷-۲) قلمرو زمانی
برای بررسی فرضیات تحقیق از یک دوره زمانی ۵ ساله بین سال های ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۱ استفاده شده است.
۳-۷-۳) قلمرو موضوعی
قلمرو موضوعی عبارت است از بررسی ارتباط بین مکانیزمهای حاکمیت شرکتی با تغییر حسابرسان شرکت ها پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
۳-۸) جامعه آماری، روش نمونهگیری و حجم نمونه:
جامعه آماری عبارت است از مجموعه افراد یا واحدهایی که دارای حداقل یک صفت مشترک باشند که پژوهشگر مایل است درباره صفت متغیر واحدهای آن به مطالعه بپردازد. نمونه آماری تعداد افراد انتخاب شده از جامعه می باشد که اطلاعات از آنها جمع آوری شده و مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد و در نهایت نتایج به جامعه تعمیم داده می شود(منصورفر، ۱۳۸۵). جامعه آماری پژوهش عبارت است از کلیه شرکتهای فعال در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. روش نمونه گیری در پژوهش حاضر روش حذف سیستماتیک می باشد که با توجه به محدودیت های زیر تعدادی از شرکت ها از کل جامعه مورد بررسی حذف می گردند و نمونه آماری بدست می آید. برای جامعه مورد پژوهش محدودیتهای زیر را جهت تعیین نمونه آماری، اعمال می گردد:
-
- شرکت های حذف شده از ابتدای سال ۱۳۸۷ تا کنون
-
- شرکت هایی که جزء صنایع سرمایهگذاری، واسطهگریمالی، هلدینگ، بانک و لیزینگ می باشد.
-
- شرکت هایی که تغییر سال مالی داشته اند
-
- شرکت هایی که دارای وقفه معاملاتی بیشتر از سه ماه باشند.
-
- شرکت هایی که تاریخ سال مالی آنها منتهی به ۲۹/۱۲ نمی باشد
با توجه به دوره مورد تحقیق تعداد نمونه بصورت زیر می باشد:
شرح
تعداد
تعداد کل شرکت های پذیرفته شده در بورس تا ابتدای سال ۱۳۸۷
۳۴۳
کسر می شود:
تعداد شرکت های حذف شده از ابتدای سال ۱۳۸۷ تا کنون
۸۶
تعداد شرکت هایی که جزء صنایع سرمایهگذاری، واسطهگریمالی، هلدینگ، بانک و لیزینگ می باشد.
۲۶
تعداد شرکت هایی که تغییر سال مالی داشته اند
۳
تعداد شرکت هایی که دارای وقفه معاملاتی بیشتر از سه ماه باشند.
۷۵