شکل ۲-۱ جداسازی شریان و ورید کلیه جهت کلامپ کردن شریان
۲-۵- پروتکل آزمایش
حیوانات جهت ریکاوری و برطرف شدن عوارض ناشی از جراحی به قفس بازگردانده شده و آب و غذا در اختیارشان قرار میگرفت. پس از گذشت ۲۴ ساعت ریپرفیوژن در گروه های کنترل و بربرین یا معادل ریپرفیوژن در گروهSham ، حیوانات با اتر بیهوش گردیدند و نمونههای خون از بطن قلبشان با بهره گرفتن از سرنگ سرد هپارینه گرفته میشد و سریعاً پلاسمای آنها توسط دستگاه سانتریفیوژ جدا و در c ͦ۲۰- نگهداری میشد.
۲-۶ – اندازه گیری غلظتهای کراتینین و اوره پلاسما
غلظت کراتینین پلاسما [Cr]p و نیتروژن اوره پلاسما [ UN]p برای بررسی عملکرد کلیه توسط دستگاه اتوآنالایزر ( بیمارستان نمازی) اندازه گیری شدند. غلظت کراتینین پلاسما (P[Cr]) بر اساس واکنش آن با پیکرات قلیایی[۱۴] با روش ژافه[۱۵] (اندازه گیری مستقیم) تعیین میشد و واحد آن بر حسب میلیگرم بر دسیلیتر (mg/dl) بود. غلظت نیتروژن اوره پلاسما (P[UN]) بر اساس واکنش آن با دی استیل منوکسیم[۱۶] با روش اندازه گیری مستقیم تعیین گردیده است و واحد آن بر حسب میلیگرم بر دسیلیتر (mg/dl) بود.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۲-۷- اندازه گیری غلظت هورمونهای جنسی و بررسی هیستوپاتولوژی بیضه
به علاوه، سطح تستوسترون برای بررسی عملکرد بیضهها و نیز سطح هورمونهای LHو FSH به روش رادیوایمنواسی (RIA)، اندازه گیری شدند. همچنین بافت بیضه حیوانات جهت مطالعات بافت شناسی جدا شدند. نمونههای بافتی جهت تثبیت ابتدا به مدت ۴ ساعت در محلول بوئن نگهداری و سپس به فرمالین %۱۰ منتقل شدند و در انتها حیوانات با گرفتن حجم زیاد و سریع خون معدوم گردیدند.
۲-۸- روش آماده سازی جهت رنگآمیزی با هماتوکسیلین-ائوزین
-
- نمونههای بافتی جهت تثبیت ابتدا به مدت ۴ ساعت در محلول بوئن نگهداری و سپس به فرمالین %۱۰ منتقل شدند.
-
- مرحله آبگیری: قرار دادن قطعات بافتی بطور متوالی در درجات صعودی الکل.
-
- مرحله پاکسازی: قرار دادن نمونهها در گزیلن جهت شفاف شدن بافتها.
-
- مرحله قالبگیری: قرار دادن قطعات بافتی در قالبهای محتوی پارافین ذوب شده.
-
- مرحله برش گیری: تهیه برشهای نازک به ضخامت ۵ میکرومتر توسط دستگاه میکروتوم
-
- مرحله رنگآمیزی: پس از قرار دادن برشهای بافتی بر روی لام شیشه ای، نمونهها با بهره گرفتن از رنگآمیزی هماتوکسیلین- ائوزین رنگآمیزی شدند.
۲-۹- روش های آماری
مقادیر غلظتهای پلاسمایی به صورت میانگین ± خطای معیار (Mean SEM) ارائه و تمام تجزیه و تحلیلهای آماری با روش آنالیز واریانس یک طرفه و به دنبال آن تست دانکن و استفاده از نرم افزار آماری version16 SPSS و با در نظر گرفتن سطح معنی داری ۰۵/۰ p< انجام شدند.
فصل سوم
نتایج
۳-۱- مقایسه یافتههای پلاسمایی
بررسی نتایج پلاسمایی تغییرات فاکتورهای زیر را در گروه های مختلف نشان میدهد:
۳-۱-۱- کراتینین پلاسما (بر حسب میلیگرم در دسیلیتر)
مقایسه میانگین غلظت کراتینین پلاسما بین گروه های آزمایشی( نمودار۱) نشان داد که سطح کراتینین پلاسما در گروهI/R نسبت به مقادیر آن در گروه های Sham و Sham+BBR که با هم برابر بودند، بالاتر بود. (۰۰۱/۰p<) در مقابل، در گروه I/R+BBR سطح کراتینین پلاسما نسبت به مقادیر آن در گروه I/R کاهش یافت در حالی که نسبت به گروه های Sham و Sham+BBR بیشتر بود.( ۰۰۱/۰>p).
جدول ۳-۱ مقادیر کراتینین پلاسما در گروه های مختلف
گروه های آزمایشی
کراتینین پلاسما در انتهای دوره ری-پرفیوژن((mg/dl
Sham
۰۲/۰±۶۴/۰
I/R
۲۴/۰±۹۷/۱
Sham+BBR
۰۵/۰±۶۷/۰
I/R+BBR
۰۸/۰±۰۵/۱
مقادیر کراتینین پلاسما به صورت میانگین ± خطای معیار و بر حسب میلیگرم در دسیلیتر در انتهای دوره ۲۴ ساعته ریپرفیوژن در گروه درمان نشده (I/R) و گروه های دریافت کننده بربرین به صورت تزریق داخل معدی طی ۷ روز قبل از جراحی به میزان ۱۵ میلیگرم بر کیلوگرم وزن بدن در هر روز در گروه های I/R+BBR وSham+BBR . در گروه هایSham و Sham+BBR شریانهای کلیه مسدود نشده اند.