برای تحلیل آماری دادهها و آزمون فرضیههای پژوهش حاضر از دو نوع روش آماری استفاده شده است.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
۱- بخش اول آمار توصیفی: شامل میانگین، انحراف معیار، حداکثر و حداقل
۲- بخش دوم آمار استنباطی:
الف- آزمون پیش فرض: شامل آزمون نرمال بودن توزیع جامعه آماری
ب- آزمون اصلی: ضریب همبستگی ناپارمتریک اسپیرمن
با توجه به اینکه مقدار برای آزمون کولموگروف-اسمیرنوف برای متغیرهای پژوهش در سطح اطمینان ۹۹/۰ بیشتر از ۰۱/۰ است، بنابراین نتیجه می گیریم توزیع این متغیرها نرمال است اما با توجه به اینکه تعداد نمونه ها کمتر از ۳۰ است بایستی از آزمون های ناپارامتریک استفاده کرد. چون شرط استفاده از آزمون های پارامتریک(رگرسیون) این است که حداقل نمونه برابر ۳۰ باشد.
۳- ۱۱- خلاصهی فصل
در این فصل ابتدا به بحث روش پژوهش شامل قلمرو پژوهش ، فرضیه های پژوهش ، متغیرهای پژوهش و نحوه اندازه گیری آنها، جامعه آماری پرداخته شده و در ادامه روش گردآوری اطلاعات و روش تحلیل اطلاعات و در نهایت روش آزمون فرضیه ها بیان گردیده است.
فصل چهارم:
« تحلیل داده های پژوهش»
۴-۱ مقدمه
در این فصل، پس از اینکه روش پژوهش خود را مشخص کرده و با بهره گرفتن از ابزارهای مناسب، دادههای مورد نیاز برای آزمون فرضیهها جمع آوری گردید، اکنون نوبت آن است که با بهرهگیری از تکنیکهای آماری مناسب، دادههای جمع آوری شده را دستهبندی و تحلیل نماییم و در نهایت فرضیههایی را که تا این مرحله از پژوهش هدایت شدهاند، مورد آزمون قرار دهیم.
در این پژوهش برای تحلیل دادههای جمع آوری شده و آزمون فرضیهها از روش های آماری توصیفی و استنباطی استفاده میشود. در روش های توصیفی، تلاش بر آن است تا با ارائه جداول و استفاده از شاخصهای آماری مرکزی و پراکندگی به توصیف دادههای پژوهش پرداخته شود تا این امر به شفافیت موضوع کمک کند. از روش های آماری استنباطی نیز جهت آزمون فرضیهها استفاده میکنیم. بنابراین در این فصل ابتدا با ارائه آمار توصیفی مربوط به متغیرهای پژوهش، میانگین و انحراف معیار هر یک از متغیرها مطرح میگردد همچنین در این بخش آمارههای مربوط به سنجش توزیع نرمال متغیرها با بهره گرفتن از آزمون کولموگروف- اسمیرنوف بیان میگردد.
در بخش بعدی و در قسمت سنجش فرضیات، هر یک از فرضیات با بهره گرفتن از آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن مورد آزمون قرار گرفت. در این بخش تاثیر استراتژی مدیریت هزینه بر عملکرد مالی بلند مدت شرکت با بهره گرفتن از ضریب همبستگی اسپیرمن به دست آمده است.
۴-۲ یافته های توصیفی
در روشهای توصیفی، تلاش بر آن است تا با ارائه جداول و استفاده از ابزارهای آمار توصیفی نظیر شاخصهای مرکزی و پراکندگی، به توصیف دادههای پژوهش پرداخته شود تا این امر به شفافیت موضوع کمک کند. آمار توصیفی متغیرهای پژوهش و همچنین آمارههای مربوط به سنجش توزیع نرمال متغیرها با بهره گرفتن از آزمون کولموگروف- اسمیرنوف در جدول (۴-۱) آورده شده است.
جدول ۴-۱: آمارههای توصیفی و سنجش توزیع نرمال متغیرهای پژوهش
متغیرها
آماره های مرکزی
آماره توزیع نرمال
میانگین
انحراف معیار
مقدار Z
کولموگروف-اسمیرنوف
کولموگروف-اسمیرنوف
بازده سالانه دارایی
۰۰۸۰/۰-
۰۱۶/۰
۸۷۵/۰
۴۲۸/۰
بازده بلند مدت دارایی
۰۰۸۷/۰-
۰۱۲/۰
۶۷۴/۰
۷۵۴/۰
نسبت فروش خالص به مخارج سرمایهای
۳۹۱/۰
۸۹۸/۰
۴۸۶/۰
۹۷۲/۰