مخارج بازار یابی
۶۳۳/۰-
۰۲۷/۰
۶۲۸/۰-
۲۰/۲۳-
۰۰۱/۰
۶۰/۷
سود انباشته (RE)
۴۵۳/۰
۰۲۰/۰
۴۵۳/۰
۱۲/۲۲
۰۰۱/۰
۳۴/۴
کارایی
۲۴۸/۰
۰۱۳/۰
۲۲۹/۰
۲۷/۶
۰۰۱/۰
۳۸/۳
با بهره گرفتن از مقادیر استاندارد شده برای مقایسه ضرایب با یکدیگر معادله خطی به شکل زیر خواهد بود:
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
Y = -۰.۱۵۲X1-0.628X2+0.453X3+ 0.229X4
که در آن:
Y: نرخ بازده داراییها (ROA)
X1: موجودی کالا (IN)
X2: مخارج بازار یابی(ME)
X3: سود انباشته (RE)
X4: کارایی
۴-۳-۲ آزمون همخطی عامل تورم واریانس
برای اندازه گیری همخطی میتوان از عامل تورم واریانس[۵۶] (VIF) استفاده نمود. عامل تورم واریانس، تعیین می کند که چه میزان واریانس ضرایب رگرسیون برآورد شده در مقایسه با زمانی که متغیرهای مستقل رابطه خطی ندارند، متورم شده اند. یا به عبارت دیگر، تعیین می کند که چه میزان واریانس ضریب رگرسیون برآورد شده افزایش مییابد، اگر متغیرهای مستقل (پیش بینی کننده) همبستگی داشته باشند. اگر VIF مساوی ۱ باشد، همخطی وجود ندارد، اما اگر VIF<5>1 باشد، همبستگی ممکن است قابل اغماض باشد. زمانیکه VIF<10>5 باشد، همبستگی قوی وجود دارد و ضرایب رگرسیون به صورت ضعیف برآورد شده اند. VIF بزرگتر از ۱۰ نشان میدهد که همخطی، نتایج رگرسیون را به میزان بسیار زیادی تحت تاثیر قرار داده است. در این شرایط، برای کاهش همخطی میتوان متغیرهای مستقل بیاهمیت را از مدل حذف کرد.
به عبارت مقادیر VIF که برای بررسی همراستایی چند گانه مورد استفاده قرار گرفت تا وضعیت همپوشانی واریانس متغیر های وارد شده به مدل هر متغیر مستقل مشخص شود و معلوم شود تا چه حد اضافه شدن متغیر های مستقل در گام آخر می توانست اثر جایگزینی یکدیگر را تقویت نماید که نتایج نشان می دهد مقادیر تورش واریانس یا همان VIF کمتر از مقدار بحرانی ۱۰ است(جدول۴-۴). لذا هر یک از متغیر های مستقل به طور مستقل دارای اطلاعاتی است که توسط سایر متغیر های مستقل وارد شده در مدل امکان ورود آنها وجود نداشته است. خط برازش یافته مدل رگرسیونی نیز در قالب نمودار ۴-۱ آمده است.
نمودار ۴-۱ خط رگرسیونی برازش یافته برای پیش بینی تغییرات متغیر وابسته تحقیق
۴-۳-۳ آزمون نرمال بودن پسماندها
نمودار زیر آزمون نرمال بودن پسماندهای معادله رگرسیون فرضیه ۱ تحقیق با بهره گرفتن از نرم افزار SPSS را نشان می دهد. با توجه به احتمال آماره جارک برای فرضیه صفر مبنی بر نرمال بودن پسماندها در سطح اطمینان ۹۵ درصد رد نمی شود.
نمودار۴-۲ آزمون نرمال بودن پسماندهای معادله رگرسیون
با در نظر گرفتن یافته های حاصل از آنالیز خطی داده ها می توان به آزمون فرضیات خطی تحقیق پرداخت.
همانطور که در فصل سوم بیان شده اساس آزمون فرضیه به بررسی رابطه همبستگی بین متغیر های تحقیق می باشد که عموماً برای این کار از طریق محاسبه و مقایسه ضریب همبستگی استفاده می شود.
۴-۴ آزمون فرضیه اول
فرضیه اول تحقیق همانطور که در فصل سوم نیز بیان شده به شرح زیر است :
فرضیه۱: بین میزان نقد شوندگی منابع وعملکرد شرکت رابطه مستقیم وجود دارد
از آنجایی که متغیر های مرتبط با انعطاف پذیری در این تحقیق به ترتیب سطح نقد شوندگی، موجودی کالا،هزینه بازاریابی ، هزینه تحقیق وتوسعه و سود انباشته هستند ، در این مطالعه رابطه آنها با عملکرد بطور جداگانه آزمون می شود :
۴-۴-۱ بررسی رابطه خطی بین هزینه بازاریابی و متغیر وابسته ROA.
بر اساس نتایج به دست آمده ضریب استاندارد شده خطی مخارج بازاریابی بر ROA، ۶۲۸/۰- محاسبه شده است که به لحاظ آماری معنی دار است و دومین متغیر وارد شده به تابع رگرسیونی خطی است. لذا بر اساس یافته ها فرض صفر ردمی شود و فرض مقابل پذیرفته می شود که بیان می دارد مخارج بازاریابی اثر معنی داری در پیش بینی تغییرات متغیر وابسته ROA دارد. بر اساس نتایج مشخص می شود که به دلیل منفی بودن ضریب، هر گونه تغییری در وضعیت متغیر مخارج بازاریابی سبب نوسانات غیر هم جهت ROA می شود و شر کت هایی که مخارج بازار یابی آنها کمتر است به همان نسبت ROA افزایش می یابد. مقدار ضریب تعیین برای این متغیر ۰۲/۰ افزایش در ضریب تعیین تابع است و نشان می دهد ضریب رگرسیونی استخراج شده توانایی بیان ۲ درصد تغییرات ROA را به خوبی پیش بینی می کند.
۴-۴-۲ بررسی رابطه خطی بین سود انباشته ومتغیر وابسته ROA
بر اساس نتایج به دست امده ضریب استاندارد شده خطی سود انباشته بر ROA، ۴۵۳/۰ محاسبه شده است که به لحاظ آماری معنی دار است و سومین متغیر وارد شده به تابع رگرسیونی خطی است. لذا بر اساس یافته ها فرض صفر ردمی شود و فرض مقابل پذیرفته می شود که بیان می دارد سود انباشته اثر معنی داری در پیش بینی تغییرات متغیر وابسته ROA دارد. بر اساس نتایج مشخص می شود که به دلیل مثبت بودن ضریب، هر گونه تغییری در وضعیت متغیر سود انباشته سبب نوسانات هم جهت ROA می شود و شر کت هایی که سود انباشته آنها بیشتر است به همان نسبت ROA در بلند مدت افزایش می یابد. مقدار ضریب تعیین برای این متغیر ۰۲/۰ است و نشان می دهد ضریب رگرسیونی سود انباشته استخراج شده توانایی بیان۲درصد تغییرات ROA را به خوبی پیش بینی می کند.
۴-۴-۳ بررسی رابطه خطی بین موجودی کالا ومتغیر وابسته ROA
بر اساس نتایج به دست امده ضریب استاندارد شده خطی موجودی کالا بر ROA، ۱۵۲/۰- محاسبه شده است که به لحاظ آماری معنی دار است و مهمترین متغیر وارد شده به تابع رگرسیونی خطی است. لذا بر اساس یافته ها فرض صفر ردمی شود و فرض مقابل پذیرفته می شود که بیان می دارد موجودی کالا اثر معنی داری در پیش بینی تغییرات متغیر وابسته ROA دارد. بر اساس نتایج مشخص می شود که به دلیل منفی بودن ضریب، هر گونه تغییری در وضعیت متغیر موجودی کالا سبب نوسانات غیر هم جهت ROA می شود و شر کت هایی که موجودی کالا آنها بیشتر است به همان نسبت ROA کاهش می یابد. مقدار ضریب تعیین برای این متغیر ۶۳/۰ است و نشان می دهد ضریب رگرسیونی استخراج شده توانایی بیان ۶۳درصد تغییرات ROA را به خوبی پیش بینی می کند.
۴-۴-۴ بررسی رابطه خطی بین هزینه تحقیق و توسعه ومتغیر وابسته ROA