۰
مقدار آماره آزمون(t)، ۸۴۶/۱۴ و سطح معناداری آزمون صفر است. چون سطح معناداری صفر و کمتر از ۰٫۰۵ است، پس میپذیریم که تکنولوژی، در شرکتهای کارا و ناکارا یکسان نیست.
۳-۱۰-۴) مقایسه زیرساختها در شرکتهای کارا و ناکارا
هدف بررسی این فرضیه است که آیا زیرساختها در شرکتهای کارا و ناکارا یکسان است؟
زیرساختها، در شرکتهای کارا و ناکارا برابر است.
زیرساختها، در شرکتهای کارا و ناکارا برابر نیست.
برای بررسی این سوال از آزمون t دونمونهای مستقل استفاده می کنیم. نتایج چنین است:
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
tآماره آزمون
درجه آزادی
سطح معناداری
۱۳۶/۱۸
۹۷
۰
مقدار آماره آزمون(t)، ۱۳۶/۱۸ و سطح معناداری آزمون صفر است. چون سطح معناداری صفر و کمتر از ۰٫۰۵ است، پس میپذیریم که زیرساختها، در شرکتهای کارا و ناکارا یکسان نیست.
نتیجه: بنابراین نتیجه میگیریم که تفاوت در ارزیابی عملکرد شرکتهای کارا و ناکارا از تفاوت در تولید ناب شرکتهای کارا و ناکارا ناشی میشود. همچنین تفاوت در تولید ناب شرکتهای کارا و ناکارا خود به دلیل تفاوت شرکتهای کارا و ناکارا در ابزارها و تکنیکها، تکنولوژی و زیرساختهایشان است.
جمع بندی :
همانطوری که مشاهده شد با مشخص کردن ورودی و خروجیها سیستم ناب در صنایع مواد غذایی نسبت به حل مدل با بهره گرفتن از مدل تحلیل پوششی دادهها اقدام شد نتایج بیانگر کارایی نسبی که در ۹۹ نمونه آماری بود بیان شد و رتبه بندی بر اساس کارایی نسبی بدست آمد و در جدول فوق(جدول ۴-۹) ارائه گردید
با توجه به اینکه در این تحقیق که در جامعه آماری ۱۹۴ ،۹۹ واحد را مورد بررسی قرار داده است. پرسنل شاغل در این پژوهش رابطه مستقیم با کارایی دارد ، به عبارتی هر چه پرسنل افزایش یابد به طبع آن هم بهره وری کاهش خواهد یافت. به طوریکه این نکته در نمودار ۴-۱ مشهود است.
نمودار ۴-۱
فصل پنجم
نتیجه گیری و پیشنهادات
۵-۱مقدمه :
تداوم بقای بنگاهها و سازمانها در هر نظام اقتصادی در گرو ایجاد ارزش افزوده است. برای دستیابی به این مهم تنها داشتن منابع کافی نیست بلکه نحوهٔ ترکیب و استفاده از منابع و ورودیها اهمیت به سزایی دارند که این مهم خود در گرو طرز عمل و شیوهٔ کار مدیران این سازمانهاست. امروز واحدهای خدماتی خصوصاً از نوع دولتی با افزایش رو به رشد تقاضا در زمینهٔ خدمات در شرایط کاهش منابع روبه رو هستند و راه حل این موضوع افزایش کارآیی از طریق ارائهٔ خدمات بیشتر با منابع کمتر است.
ارزیابی عملکرد سازمانها در جهت گیری تصمیمات آتی آن ها نقش اساسی دارد. در این راستا میبایست میزان کارایی و بهرهوری سازمانها مورد محاسبه قرار گیرد تا از این طریق بتوان در تصمیم سازیهای آتی روند رشد اقتصادی را زیر نظر داشت. در عصر حاضر دستیابی به رشد اقتصادی از طریق ارتقای بهرهوری از مهمترین اهداف اقتصادی کشورها به شمار میرود. ارتقای بهرهوری با استفاده بهینه از عوامل تولید حاصل میگردد و در نیل به رشد اقتصادی مستمر و تولید پایدار نقش مهمی را ایفا میکند.
امروزه رقابت در عرصه تولید و تجارت جهانی به واسطه کمرنگ شدن مرزهای اقتصادی ابعاد دیگری یافته و کوشش در جهت ارتقا و بهبود بهرهوری بر اساس عقلانیت اقتصادی، همواره میباید مورد تاکید و توجه قرار گیرد. لیکن بهبود بهرهوری مستلزم عملیاتی کردن توان بالقوهاست. از این رو این حرکت نیاز به یک ابزار محرک دارد و مناسبترین محرک «رقابت» در صحنه داخلی و بازارهای خارجی است. ارتقای بهرهوری سبب پیشرفت و توسعه یافتگی میشود و اکثر کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه به منظور اشاعه نگرش به مقوله بهرهوری و تعمیم بکارگیری فنون و روشهای ارتقای آن، سرمایه گذاریهای زیادی انجام دادهاند. بررسی عملکرد کشورهایی که طی چند دهه اخیر رشد اقتصادی قابل توجهی داشتهاند حاکی از آن است که اکثر این کشورها رشد را از طریق ارتقای بهرهوری بدست آوردهاند.
یکی از ابزارهای مناسب و کارآمد در این زمینه، تحلیل پوششی دادهها میباشد که به عنوان یک روش غیر پارامتری به منظور محاسبه کارایی واحدهای تصمیم گیرنده استفاده میشود. امروزه استفاده از تکنیک تحلیل پوششی دادهها با سرعت زیادی در حال گسترش بوده و در ارزیابی سازمانها و صنایع مختلف مانند صنعت بانکداری، پست، بیمارستانها، مراکز آموزشی، نیروگاهها، پالایشگاهها و… استفاده میشود. توسعههای زیادی از جنبه تئوری و کاربردی در مدلهای تحلیل پوششی دادهها اتفاق افتاده که شناخت جوانب مختلف آن را برای به کارگیری دقیقتر اجتباب ناپذیر میکند. استفاده از مدلهای تحلیل پوششی دادهها علاوه بر تعیین میزان کارایی نسبی، نقاط ضعف سازمان را در شاخصهای مختلف تعیین کرده و با ارائه میزان مطلوب آن ها، خط مشی سازمان را به سوی ارتقای کارایی و بهره وری مشخص میکند. همچنین الگوهای کارا که ارزیابی واحدهای ناکارا بر اساس آن ها انجام گرفتهاست به واحدهای ناکارا معرفی میشوند. الگوهای کارا واحدهایی هستند که با ورودیهای مشابه واحد ناکارا خروجیهای بیشتر یا همان خروجیها را با بهره گرفتن از ورودیهای کمتر تولید کردهاند. این تنوع وسیع در نتایج است که موجب شده استفاده از این تکنیک با سرعت فزایندهای رو به گسترش باشد. همین امر موجب شدهاست که این تکنیک از بعد تئوری نیز رشد فزایندهای داشته باشد و به یکی از شاخههای فعال در علم تحقیق در عملیات تبدیل شود.
.۵-۲- خلاصه تحقیق
همانطوری که بیان شد در این پژوهش قصد ما ارزیابی کارایی عملکرد تولید با رویکرد تولید ناب با بهره گرفتن از تکنیک DEAمطالعه موردی:شرکت های SME صنایع غذایی و آشامیدنی استان فارس) می باشد ما را بر آن داشت که بتوانیم با فرضیه های مطرح شده نسبت به دستیابی به جواب نهایی اقدام کنیم . نتایجی که در فصل چهارم بدست آمد گویای این بود که در جامعه آماری مورد پژوهش ۱۹۴ نفر از مدیران مورد نظر سنجی قرار گرفتند همانطوری که در فصل چهارم بیان شد ۹۹ شرکت در گروه های مختلف که جدول ۵-۱ آن برای مرور بیشتر در ذیل ارائه شده است .
نام شرکت
تعداد کارکنان
تعداد
تعداد مدیران هدف