سیستم ارزیابی عملکرد جدید از اهمیت ویژهای برای من برخوردار است.
( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
۶۲/۰
تغییرات سازمانی ایجاب میکند که در این سازمان ادامه کار داشته باشم
۶۶/۰
میتوانم سودمندی تغییرات سازمانی را پیش بینی کنم.
۴-۲-۴- مدل ساختاری و آزمون فرضیه های پژوهش
شکل ۴-۹و ۴-۱۰ مدل های ساختاری پژوهش را نشان میدهد. همانطوریکه قبلا عنوان شد کلیه متغیرهای تحقیق به دو دستهی پنهان و آشکار تبدیل میشوند. متغیرهای آشکار(مستطیل) یا مشاهده شده به گونهای مستقیم به وسیله پژوهشگر اندازه گیری میشود، درحالی که متغیرهای مکنون(بیضی) یا مشاهده نشده به گونهای مستقیم اندازه گیری نمیشوند، بلکه بر اساس روابط یا همبستگیهای بین متغیرهای اندازه گیری شده استنباط میشوند. متغیرهای مکنون بیانگر یکسری سازههای تئوریکی هستند مانند مفاهیم انتزاعی که مستقیماً قابل مشاهده نیستند و از طریق سایر متغیرهای مشاهده شده ساخته و مشاهده میشوند. متغیرهای مکنون به نوبه خود به دو نوع متغیرهای درون زا[۱۴۰] یا جریان گیرنده[۱۴۱] و متغیرهای برونزا[۱۴۲] یا جریان دهنده[۱۴۳] تقسیم میشوند. هر متغیر در سیستم مدل معادلات ساختاری میتواند هم به عنوان یک متغیر درون زا و هم یک متغیر برونزا در نظر گرفته شود. متغیر درون زا متغیری است که از جانب سایر متغیرهای موجود در مدل تأثیر میپذیرد. در مقابل متغیر برونزا متغیری است که هیچگونه تأثیری از سایر متغیرهای موجود در مدل دریافت نمیکند بلکه خود تأثیر میگذارد. جدول ۴-۱۳ و ۴-۱۴ شاخصهای برازش مناسب مدلها را نشان میدهند.
در این تحقیق، متغیر تصویر ارتباطات درون سازمانی و همچنین ابعاد آن متغیرهای برونزا و واکنش در برابر تغیر و ابعاد آن متغیرهای درونزا میباشند. در این شکل اعداد و یا ضرایب به دو دسته تقسیم میشوند. دستهی اول تحت عنوان معادلات اندازه گیری هستند که روابط بین متغیرهای پنهان(بیضی) و متغیرهای آشکار (مستطیل) میباشند. این معادلات را اصطلاحاً بارهای عاملی[۱۴۴] گویند. دستهی دوم معادلات ساختاری هستند که روابط بین متغیرهای پنهان و پنهان میباشند و برای آزمون فرضیات استفاده میشوند. به این ضرایب اصطلاحاً ضرایب مسیر[۱۴۵] گفته میشود با توجه به مدل در حالت تخمین ضرایب میتوان بارهای عاملی و ضرایب مسیر را برآورد کرد. بر اساس بارهای عاملی، شاخصی که بیشترین بار عاملی را داشته باشد، در اندازه گیری متغیر مربوطه سهم بیشتری دارد و شاخصی که ضرایب کوچکتری داشته باشد سهم کمتری را در اندازه گیری سازه مربوطه ایفا میکند. جدول ۴-۱۵ فرضیه های مربوط به مدل اصلی را مورد بررسی قرار داده است.
شکل شماره ۴-۹: مدل ساختاری متغیرهای اصلی تحقیق
جدول شماره ۴-۱۳: شاخصهای برازش مدل ساختاری متغیرهای اصلی
شاخص
مقدار
کای اسکوار تقسیم بر درجه آزادی
۷۴/۲
شاخص نرمشده برازندگی (NFI)
۹۱/۰
شاخص برازندگی فزاینده (IFI)
۹۲/۰
شاخص برازندگی تطبیقی (CFI)
۹۱/۰
ریشه دوم برآورد واریانس خطای تقریب، (RMSEA)
۰۶/۰
بر اساس جدول ۴-۱۳ هر ۵ شاخص برازش مدل ساختاری متغیرهای اصلی تحقیق، استاندارهای لازم را کسب کرده اند بر این اساس می توان بیان کرد که مدل از برازش مناسبی برخوردار بوده و می توان بر اساس آن رابطه بین دو متغیر ارتباطات درون سازمانی و واکنش در برابر تغیر سازمانی را مورد بررسی قرار داد. خروجی مدل در قسمت نهایی فصل چهار تحت عنوان جدول ۴-۱۵ مورد تحلیل قرار گرفته است.
شکل شماره ۴-۱۰: مدل ساختاری متغیرهای فرعی تحقیق
جدول شماره ۴-۱۴: شاخصهای برازش مدل ساختاری متغیرهای فرعی