-ازجمله پژوهش های دیگری که در ارتباط با موضوع تحقیق حاضر در داخل کشور صورت گرفته است ،تحقیقی است که توسط (نوروش و همکاران،۱۳۸۹)، انجام گرفته است .موضوع این پژوهش با عنوان بررسی تاثیر اهرم مالی بر سرمایه گذاری در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران میباشد.دوره ی زمانی که این پژوهش مورد بررسی قرار گرفته است از سال ۱۳۸۰تا ۱۳۸۵ میباشد
در این مقاله ارتباط اهرم باتصمیمات سرمایه گذاری در شرکتهای پذیرفته شده دربورس اوراق بهادارتهران بررسی گردید با تعریف دواندازه ازاهرم واستفاده از سهم مدل تجربی،ارتباط اهرم وسرمایه گذاری منفی ومعنی دارحاصل شد .ازسوی دیگر،ارتباط اهرم وفرصت های رشدنیزبررسی گردید. برای بررسی قوت نتایج،متغیرهای مدل بر اساس متوسط صنعت تعدیل شدند . نتایج مدلهای تجربی بعدازاین تعدیل نیزمشابه نتایج قبلی حاصل از پژوهش بود. نتایج به دست آمده نشان می دهد که رابطه منفی ومعنی داربین اهرم وسرمایه گذاری برقرار است. همچنین،نتایج نشان می دهند که ارتباط اهرم-سرمایه گذاری برای شرکت هایی بافرصت رشدکمتر،قویترازشرکتهایی بافرصت رشدبیشتراست .
پژوهش دیگر که در داخل کشورما مشابه تحقیق حاضر صورت گرفته است ،می توان به پژوهشی که توسط (مرادی و همکاران،۱۳۸۵)، با عنوان بررسی رابطه بین اهرم مالی و هموارسازی سوددرشرکتهای پذیرفته شده دربورس اوراق بهادارتهران ،بررسی شده است اشاره کرد. جامعه آماری این تحقیق شرکتهای تولیدی پذیرفته شده دربورس اوراق بهادارتهران وقلمروزمانی دوره هشت ساله ازسال ۱۳۷۷تا پایان سال ۱۳۸۴ بوده است.تعداد شرکتهای نمونه گیری شده جهت آزمون فرضیات ۱۸۴شرکت میباشد.
.نتایج این مطالعه حکایت ازاین داردکه بین اهرم مالی و هموارسازی سودرابطه معنی دارمنفی وجوددارد،به این مفهوم که باافزایش بدهی،هموارسازی سودکمترصورت میگیرد. همچنین در شرکتهای با جریانهای نقدی آزادبالا،بین اهرم مالی و هموارسازی سودرابطه معنی دارمنفی بیشتری وجوددارد . به عبارت دیگر،هرچه بدهی شرکت افزایش یافته است،مدیران منضبط ترعمل میکنند.
-نمونه دیگر از پژوهش های انجام شده در داخل کشورتوسط(صحت و همکاران،۱۳۹۰)، صورت گرفته است باعنوان رابطه بازده دارائیها،بازده حقوق صاحبان سهام و ارزش افزوده اقتصادی درصنعت بیمه بررسی شده است. در این تحقیق تمام شرکتهای بیمه )به استثنای شرکتهای بیمه اتکایی( که شامل شرکت است،برای یک دوره ی ۴ساله (۱۳۸۴تا۱۳۸۷) ارزیابی شده است
یافته های تحقیق نشان میدهند که میان بازده داراییهاوبازده حقوق صاحبان سهام باحاشیه ارزش افزوده اقتصادی درصنعت بیمه رابطه نسبتاًقوی و مستقیمی برقرار است.البته این ارتباط درموردبازده حقوق صاحبان سهام بیشتر میباشد. همچنین جهت مشخص شدن ابعادبیشتری ازرابطه معیارهای سنتی مورداشاره بامعیارارزش افزوده اقتصادی،ارتباط بازده داراییهاوبازده حقوق صاحبان سهام نیز با”نسبت سودعملیاتی پس ازکسرمالیات به مبلغ هزینه سرمایه” نیزبررسی گردید که نتایج آن نیزحاکی ازوجودارتباط مستقیم میان بازده داراییهاوبازده حقوق صاحبان سهام بااین نسبت است.
پژوهش دیگر توسط (محسنی ملکی و همکاران،۱۳۹۲)، انجام شده است با عنوان :تاثیرمالکیت نهادی بربازده حقوق صاحبان سهام شرکتهای پذیرفته شده دربورس اوراق بهادارتهران )مطالعه موردی : صنعت خودرووساخت قطعات( انجام شده است.به همین منظوراطلاعات۵ساله۲۹شرکت که درصنعت خودرووساخت قطعات فعالیت میکنندراطی دوره های زمانی۱۳۸۷تا۱۳۹۱رابررسی شده است.
یافته های این تحقیق نشان می دهدکه باوجوداین که میزان مالکیت نهادی در شرکتهای پذیرفته شده دربورس اوراق بهادارتهران بسیارزیاداست ولی بین درصدسهامداران نهادی وتفاضل بین بازده واقعی وبازده موردانتظارسهامداران شرکت رابطه معنی داری وجودندارد.
-نمونه دیگر از بررسی های انجام شده می توان به تحقیقی با عنوان رابطه بین توان مدیران وعملکرد تواناییهای مصرف کارکنان شهر کرمان که توسط (ملاحسینی و همکاران،۱۳۸۹)،صورت گرفته است.
نتایج آزمون همبستگی نشان می دهدکه متغیرهای تجربه ومرتبط بودن تحصیلات بارشته کاری رابطه مثبت ومعنی داری باعملکردتعاونیهای مصرف دارند،امابین سطح تحصیلات مدیروعملکردرابطه ای وجودندارد.
۲-۳-۲) پژوهش های خارجی :
-ازجمله پژوهش هایی که در این زمینه صورت گرفته است،توسط(آنجلیناگنزالس وپائول آندره،۲۰۱۴)،[۴۰]باعنوان کارایی هیئت مدیره و ریسک کوتاه مدت، باشد.در این پژوهش به بررسی این موضوع پرداخته است که کارایی هرچه بیشتر هیئت مدیره (از لحاظ اندازه،تجربه ،مالکیت،استقلال) ریسک کوتاه مدت را محدود میکندوکاهش میدهد. در این پژوهش ازمدل قیمت گذاری دارایی که توانایی حل ریسک کوتاه مدت مربوط به بازدهی کوتاه مدت و ریسک بلند مدت مربوط به بازدهی بلند مدت رادارد استفاده میکنیم.
نتایج آزمون فرضیه نشان میدهد که کارایی هیئت مدیره در ارتباط منفی با سطح ریسک کوتاه مدت می باشدونتایج این پژوهش برای تمام انواع ریسک های کوتاه مدت ثابت است.در موردی از پژوهش های انجام شده مشابه موضوع تحقیق جاری (لانگ و همکاران[۴۱]،۲۰۱۰) نمونه ای از شرکت های صنعتی آمریکا در سال- های ۱۹۷۰تا ۱۹۸۹ تحلیل نمودند.موضوع تحقیق تاثیر اهرم بر سرمایه گذاری در پروژه های ضعیف میباشد.
-پژوهش دیگر باعنوان اثر اهرم مالی بر بازده حقوق صاحبان سهام وبازار سرمایه در شرکت های پذیرفته شده در بورس هند[۴۲] (راجنی ساینی[۴۳] ،۲۰۱۲)انجام شد.دوره ی زمانی تحقیق ۷ساله از دوره ی زمانی ۲۰۰۵-۲۰۰۴تا ۲۰۱۱-۲۰۱۰ میباشد .اهرم مالی میزان ریسک مالی شرکت را اندازه گیری میکند.سطح بالا از اهرم مالی به سهامداران اجازه میدهد برای به دست آوردن یک بازده سهام بالاتر اما آن ها همچنین در معرض ریسک بالا جهت زیان قابل توجهی هستند اگر نرخ بازده دارایی ها پایین باشد؛اهرم مالی که توسط یک شرکت به کار می رود وبرای به دست آوردن بودجه ثابت هزینه های نسبی خود است.
نتایج یافت شده حاکی از آن است که همبستگی مثبت بین اهرم مالی وبازده حقوق صاحبان سهام یافت می شود.همچنین همبستگی منفی بین اهرم مالی وبازار سرمایه وجود دارد.همچنین بین اهرم مالی وبازده حقوق صاحبان سهام ارتباط معناداری وجود ندارد.ولی بین اهرم مالی وبازار سرمایه ارتباط معنا دار وجود دارد.
-همچنین در تحقیقی دیگر با عنوان بررسی اثر اهرم مالی واندازه شرکت بر روی بازدهی سهام در شرکت های پذیرفته شده در بورس غنا [۴۴]که توسط(آلبرت و همکاران،۲۰۱۴)،صورت گرفته است.اهرم مالی ازروی گزارش های سالانه برای ۵سال از سالهای ۲۰۰۶تا ۲۰۱۰برای شرکت های با فعالیت تولیدی ،محاسبه شده است.از روش رگرسیون حداقل مربعات برای مدل سازی ارتباط بین متغیرهای وابسته ومستقل درتحقیق مورد استفاده قرار گرفته است.علاوه براین متوسط ماهانه قیمت سهام برای سهام انتخاب شده برای سالهای ۲۰۰۶تا ۲۰۱۰ برای شرکت های فوق نیز محاسبه شده است.