نمونه مورد بررسی در مدل سوم شامل شرکتهایی است که در سال جاری گزارش مشروط دریافت نموده اند.مدل سوم نیز مشابه مدل اول و دوم و به این صورت خواهد بود
DELi,t = α۱ + β۱UOt-1 + β۲UOEXPt-1 + β۴QOEXPt-1 + β۵DISCt-1
+ β۶UE + β۷AS + β۸DUAL + β۹LEV + εi,t
در این مدل تغییر رو به کاهش از گزارش مقبول یا از گزارش مقبول با بند تاکید بر مطلب خاص به گزارش مشروط وجود دارد. پیش بینی می شود از آنجایی که گزارش حسابرسی بدتر می شود خلاء گزارشدهی طولانی تر خواهد شد. بنابراین انتظار داریم β۱ > β۲ > 0 باشد. تغییر گزارش از مشروط با بند تاکید بر مطلب خاص به مشروط نوعی بهبود در نظر گرفته می شود. بنابراین انتظار میرود β۵ < β۴ < 0 باشد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
اظهار نظر مقبول
اظهار نظر مقبول با بند تاکید بر مطلب خاص
اظهار نظر مشروط با بند تاکید بر مطلب خاص
عدم اظهار نظر
اظهار نظر مشروط
-
- مدل چهارم
مدل چهارم رویکردی است که جایگزینی برای رویکردهای بکار رفته در مدلهای اول، دوم و سوم در نظر گرفته شده است. مدل چهارم بصورت زیر و شامل متغیرهای کنترل شده در مدلهای قبلی میباشد
DELi,t = α + β۱DIMP + β۲OPNCHG + β۳DIMP* OPNCHG + β۴UE
+ β۵AS + β۶DUAL + β۷LEV + εi,t
علاوه بر این متغیرهای زیر نیز اضافه شده است
DIMP بیانگر این است که آیا در گزارشهای حسابرسی بهبودی وجود دارد یا خیر. مقدار این متغیر بستگی به مقدار متغیر OPNCHG دارد. اگر OPNCHG مثبت باشد عدد ۱ و در غیر اینصورت عدد صفر میپذیرد.
OPNCHG اختلاف میان گزارش حسابرسی قبلی و گزارش حسابرسی فعلی و اندازه بهبود در گزارش حسابرسی
DIMP * OPNCHG تعامل تغییر در گزارش
در این تحقیق انتظار داریم که اصلاح در اظهارنظر گزارش حسابرسی تاخیر در گزارش دهی را کاهش خواهد داد. اگر میزان تغییر در اظهارنظر گزارش حسابرسی چیزی را برای انجام با تاخیر در گزارش دهی نداشته باشد، بنابراین پیش بینی می کنیم که β۱ < 0 و β۲ = β۳ = ۰باشد. با این حال اگر میزان تغییر در اظهارنظر گزارش حسابرسی مهم باشد، بنابراین ما انتظار داریم تا β۳ < 0 در زمانی گردد که در اظهارنظر گزارش حسابرسی بهبودی وجود داشته باشد.
فرضیه های تحقیق
در تحقیقات علمی محقق معمولا نسبت به نتایج احتمالی یک یا چند فرضیه در نظر میگیرد تا بتواند تحقیق خود را در جهت مشخص هدایت نماید. در این تحقیق فرضیه های اصلی به این صورت مورد آزمون قرار میگیرد
فرضیه اول تحقیق به این صورت بیان می شود
فرضیه اول بهبود در نوع اظهارنظر حسابرس موجب گزارش زودتر سود سهام (عایدات) شرکتها می شود.
علاوه بر مسیر تغییر اظهارنظر در گزارش حسابرسی، میزان این تغییر در اظهارنظر گزارش حسابرسی می تواند بر به موقع بودن افشای اطلاعات عایدات اثر بگذارد، هرچقدر بهبود گزارش حسابرسی بیشتر باشد، به همان اندازه مدیریت با انگیزه ممکن است انتقال اخبار به عموم را تسریع نماید. بنابراین فرض می شود با کنترل عایدات غیرمنتظره، هر چقدر بهبود اظهارنظر در گزارش حسابرسی بیشتر باشد، اعلام عایدات نیز به همان میزان زودتر خواهد بود بنابراین دومین فرضیه تحقیق بطور زیر مطرح می شود
فرضیه دوم بهبود بیشتر در نوع اظهارنظر حسابرس موجب گزارش زودتر سود سهام شرکتها می شود.
تعریف عملیاتی متغیرها
اولین گام برای آزمون فرضیه های تحقیق، ارائه تعریف دقیق و مناسب از متغیرها است. متغیر مفهومی است که می تواند مشاهده یا اندازه گیری شود. اندازه گیری ممکن است به صورت کمی یا کیفی انجام شود. متغیرها بر اساس نقشی که در تحقیق بر عهده دارند، به دو دسته مستقل و وابسته تقسیم میشوند. متغیر مستقل به متغیری گفته می شود که از طریق آن، متغیر وابسته تبیین یا پیش بینی می شود. در واقع این متغیر توسط محقق اندازه گیری، دستکاری یا انتخاب می شود. متغیر وابسته، متغیری است که مشاهده یا اندازه گیری می شود تا تاثیر متغیر مستقل بر آن معلوم و برآورد شود.
متغیرهای تحقیق
-
- متغیر وابسته
متغیر وابسته تحقق، تاخیر در گزارشدهی میباشد. برای تخمین متغیر وابسته در این تحقیق فاصله میان پایان سال مالی و تاریخ اعلام عایدات به عنوان خلا گزارشدهی در نظر گرفته می شود.
DELi,t = LAGi,t – LAGi,t-1
که در آن
DELi,t تاخیر در گزارشدهی میباشد.
LAGi,t خلا گزارشدهی که فاصله میان پایان سال مالی و تاریخ گزارشدهی است.
-
- متغیر های مستقل
متغیر های مستقل این تحقیق عبارتند از
-
- متغیر های ترتیبی برای اظهارنظر حسابرسی
این روش توسط دیفاند (۱۹۹۲)[۱] مطرح شده است. متغیر ترتیبی اظهارنظر حسابرسی را برای کمی کردن انواع گزارش حسابرسی بکار میبریم.
انواع گزارش حسابرسی
۱-گزارش مقبول (UO) [۲]
۲-گزارش مقبول با بند تاکید بر مطلب خاص (UOEXP)[3]