۶
۴٫۲
۴٫۸۸
۵٫۵۶
۳٫۲۸
۴
۴٫۷۲
ادامه جدول ۴-۲۸ میانگین نظرات خبرگان برای تجهیزات ۸ شاخص دوم
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
درجدول نشان داده شده در بالا که از ۲۵ خبره کارشناس نظرسنجی شده و آنها نظرات خود را در مورد اهمیت ۱۰۰ تجهیز بیان نموده اند نظر سنجیها به صورت فازی انجام شده است و همچنین لازم بذکر است که این خبرگان کسانی هستند که در مورد تمام این تجهیزات آشنایی کامل را دارند زیرا این تجهیزات از سه خط تولید فولاد سازی ،نورد سنگین ونورد سبک انتخاب شده است و این خبرگان که معمولا دارای سابقه کار بالایی در تعمیرات و نگهداری هستند بصورت چرخشی در این سه واحد حضور داشته وکاملا با کارکرد تجهیزات بیان شده آشنا می باشند بنابراین نظرات این افراد بسیار دارای اهمیت بوده و می توان از نظرات این افراد برای اولویت بندی این تجهیزات استفاده نمود.
۴-۵-۱- تبدیل ماتریس میانگین به ماتریس بی مقیاس
jεB
jεC
با توجه به اینکه تمام شاخصهایی که در این پژوهش به دست آمده اند دارای جنبه مثبت می باشند بنابراین باید ابتدا ماکزیمم حد بالا هر شاخص را به دست آورده و سپس اعداد آن شاخص را بر ماکزیمم تقسیم نماییم البته لازم است این نکته را نیز مد نظر قرار دهیم که اگر شاخص منفی در این پروژه قرار داشت باید اعداد هر شاخص را بر مینیمم حد پایین هر شاخص تقسیم نماییم تا ماتریس بی مقیاس به دست آید .
۴-۵-۲- تبدیل ماتریس نرمالایز شده به ماتریس موزون
پس از آنکه ماتریس بی مقیاس را به دست آوردیم باید این ماتریس را در وزنهای فازی که حاصل از مرحله قبل می باشد ضرب نماییم برای این کار لازم است تا از فرمول زیر استفاده نماییم.
Vij=rij*wij i=1,2,3, ………….,n j=1,2,………….n
نتایج کار در پیوست مشخص شده است.
۴-۵-۳- تعیین راه حل ایده آل مثبت فازی و راه حل ایده آل منفی فازی :
پس از آنکه ماتریس نرمالایز شده را دروزنهای مورد نظر ضرب نمودیم باید که فاصله هر یک از گزینهها را از راه حلهای ایده آل مثبت و منفی بدست آوریم برای این کار نیاز است تا ابتدا راه حل مثبت هر گزینه وراه حل متفی هر گزینه را مشخص کرده و برای این کار از رابطه زیر استفاده می نماییم .
در این رابطه باید ابتدا در هر ستون بزرگترین وکوچکترین اعداد رابه دست آورد وسپس فاصله هر یک از گزینهها را از آنها محاسبه نمود دقت شود با توجه به اینکه اعداد فازی می باشد برای محاسبه فاصله بین گزینهها باید از طریق زیر عمل نماییم.
محاسبه مجموع فواصل هر یک از مولفهها از ایدهآل مثبت فازی و ایدهآل منفی فازی:
در صورتی که A و B دو عدد فازی به شرح زیر باشند، آنگاه فاصله بین این دو عدد فازی به واسطه رابطه زیر بدست میآید:
با توجه به توضیحات فوق در مورد نحوه محاسبه فاصله بین دوعدد فازی، فاصله هر یک از مولفهها را از ایدهآل مثبت و ایده منفی بدست میآوریم:
۴-۵–۴– اولویت بندی نهایی گزینهها
برای اینکه بتوانیم گزینههای بدست آمده را اولویت بندی نهایی نماییم لازم است از رابطه زیر استفاده نماییم.
محاسبه نزدیکی نسبی مولفه i اّم از ایدهآل مثبت. این نزدیکی نسبی را به صورت زیر تعریف میکنیم:
با توجه به اینکه حجم جداول محاسباتی بسیار زیاد می باشد به جهت اجتناب از آشفتگی تحلیلها تنها ماتریس وزنهای نهایی به همراه ایدهآل مثبت و منفی در جدول ذیل آمده است . بقیه موارد در پیوست آورده شده است.
ردیف
قطعات
d–
d+
CCI