۶۸۳/۰
۳۵۶/۰
۲۴
خطا
۶۹/۱۰%
۶۵/۱۴
۳۱/۸
–
ضریب تغییرات (درصد)
ns ، * و ** به ترتیب بیانگر غیرمعنی دار و معنی دار در سطح ۵% و ۱% می باشند.
نمودار ۴-۱- مقایسه میانگین اثر دز علفکش بر تراکم تاج خروس ایستاده ۲۰ روز بعد از سمپاشی
نمودار ۴-۲- مقایسه میانگین اثر متقابل منابع تأمین نیتروژن و دز علفکش بر تراکم تاج خروس ایستاده ۲۰ روز بعد از سمپاشی
نمودار ۴-۳- مقایسه میانگین اثر منابع تأمین نیتروژن بر تراکم خرفه ۲۰ روز بعد از سمپاشی
نمودار ۴-۴- مقایسه میانگین اثر دز علفکش بر تراکم خرفه ۲۰ روز بعد از سمپاشی
نمودار ۴-۵- مقایسه میانگین اثر متقابل منابع تأمین نیتروژن و دز علفکش بر تراکم خرفه ۲۰ روز بعد از سمپاشی
نمودار ۴-۶- مقایسه میانگین اثر منابع تأمین نیتروژن بر تراکم تاج خروس خوابیده ۲۰ روز بعد از سمپاشی
نمودار ۴-۷- مقایسه میانگین اثر دز علفکش بر تراکم تاج خروس خوابیده ۲۰ روز بعد از سمپاشی
نمودار ۴-۸- مقایسه میانگین اثر متقابل منابع تأمین نیتروژن و دز علفکش بر تراکم تاج خروس خوابیده ۲۰ روز بعد از سمپاشی
۴-۱-۴- وزن خشک تاج خروس ایستاده ۲۰ روز بعد از سمپاشی
بررسی نتایج تجزیه واریانس داده ها نشان داد که اثر دز علفکش و اثر متقابل آن با منابع تأمیننیتروژن در سطح ۱ درصد بر وزن خشک تاج خروس ایستاده ۲۰ روز بعد از سمپاشی معنیدار بودند (جدول ۴-۲). نتایج مقایسه میانگین اثر ساده دز علفکش بر وزن خشک تاج خروس ایستاده مربوط به تیمار وجین کامل با میانگین ۱۳/۱۶ گرم در متر مربع بود. همچنین صرفنظر از تیمار وجین کامل کمترین مقدار وزن خشک علف هرز تاج خروس ایستاده متعلق به ۲۰ گرم ماده موثره بود که با سطوح ۴۰ و ۶۰ گرم ماده موثره در یک گروه آماری مشترک قرار داشتند (نمودار ۴-۹).
نتایج مقایسه میانگین اثر متقابل سطوح منابع تأمین نیتروژن و دز علفکش بر وزن خشک تاج خروس نشان داد که کمترین وزن خشک علف هرز مربوط به تیمار وجین کامل در شرایط ۵۰% کود دامی + ۵۰% کود شیمیایی با میانگین ۶۱/۱۰ گرم در متر مربع بود و پس از آن تیمار ۲۰ گرم ماده موثره علفکش کمترین مقدار را در هین شرایط کودی دارا بود (نمودار ۴-۱۰).
۴-۱-۵- وزن خشک خرفه ۲۰ روز بعد از سمپاشی
نتایج تجزیه واریانس ساده نشان داد که اثر منابع نیتروژن در سطح ۵ درصد و اثر دز علفکش در سطح ۱ درصد بر وزن خشک خرفه معنیدار بودند. همچنین اثر متقابل منابع تأمین نیتروژن و دز علفکش بر وزن خشک خرفه در سطح ۱ درصد معنیدار بودند (جدول ۴-۲). نتایج مقایسه میانگینها نشان داد که کمترین وزن خشک علف هرز خرفه تیمار ۵۰ درصد کود دامی + ۵۰ درصد کود شیمیایی با میانگین ۱۹/۱۰ گرم در متر مربع بود که با تیمار ۲۵ درصد کود دامی + ۷۵ درصد کود شیمیایی در یک گروه آماری مشترک قرار گرفت (نمودار ۴-۱۱).
بررسی نمودار مقایسه میانگین اثر سطوح دز علفکش بر وزن خشک خرفه نشان داد که صرفنظر از تیمار وجین کامل، تیمار ۲۰ گرم ماده موثره علفکش با میانگین ۷۵/۷ گرم در متر مربع کمترین مقدار را دارا بود (نمودار ۴-۱۲).
مقایسه میانگین اثر متقابل سطوح منابع نیتروژن و دُز علفکش بر وزن خشک خرفه ۲۰ روز بعد از سمپاشی نشان داد که کمترین مقدار وزن خشک مربوط به تیمار وجین کامل در شرایط کودی ۵۰% کود دامی + ۵۰% کود شیمیایی با میانگین ۵۱/۳ گرم در متر مربع بود و پس از آن تیمار ۲۰ گرم ماده موثره با میانگین ۲۶/۷ گرم در متر مربع کمترین وزن خشک علف هرز خرفه را داشت. نتایج نشان داد که در شرایط کاربرد ۱۰۰ درصد کود شیمیایی، با افزایش دُز مصرف علفکش از وزن خشک علفهرز کاسته شد. اما در شرایط استفاده از ۵۰% کود دامی + ۵۰% کود شیمیایی با افزایش دُز مصرف علفکش میزان ماده خاک علف هرز نیز افزایش یافت (نمودار ۴-۱۳).
۴-۱-۶- وزن خشک تاج خروس خوابیده ۲۰ روز بعد از سمپاشی
نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر منابع نیتروژن (در سطح ۵ درصد) و دز علفکش (در سطح ۱ درصد) بر وزن خشک تاج خروس خوابیده معنیدار بودند. همچنین اثر متقابل منابع نیتروژن و دز علفکش بر وزن خشک تاج خروس خوابیده در سطح ۱ درصد ۲۰ روز بعد از سمپاشی معنیدار بود (جدول ۴-۲). نتایج مقایسه میانگین اثر ساده سطوح منابع نیتروژن بر وزن خشک تاج خروس خوابیده نشان داد که کمترین وزن خشک علفهرز مربوط به تیمار ۵۰% کود دامی + ۵۰% کود شیمیایی با میانگین ۱۷/۹ گرم در متر مربع بود (نمودار ۴-۱۴). نتایج مقایسه میانگین اثر ساده دُز علفکش بر وزن خشک تاج خروس خوابیده نشان داد که کمترین وزن خشک مربوط به تیمار وجین کامل با میانگین ۱۸۹/۸ گرم در متر مربع بود و بعد از آن تیمار ۲۰ گرم ماده موثره قرار داشت. همچنین بیشترین وزن خشک مربوط به عدم مصرف علفکش بود (نمودار ۴-۱۵).
نتایج مقایسه میانگین اثر متقابل سطوح منابع نیتروژن و دز علفکش بر وزن خشک تاج خروس خوابیده ۲۰ روز بعد از سمپاشی نشان داد که کمترین وزن خشک مربوط به تیمار وجین کامل در شرایط ۵۰% کود دامی + ۵۰% کود شیمیایی بود و بعد از آن تیمار ۲۰ گرم ماده موثره در همین شرایط کودی قرار داشت. نتایج همچنین نشان داد که در صورت تأمین نیتروژن مورد نیاز گیاه از طریق ۱۰۰ درصد کود شیمیایی، با افزایش مصرف علفکش، وزن خشک علف هرز تاج خروس خوابیده کاهش معنی داری یافت. اما با بکارگیری ۵۰% کود دامی + ۵۰% کود شیمیایی می توان از مصرف بی رویه سموم علفکش برای کنترل علفهای هرز جلوگیری کرد. زیرا در این شرایط با بکارگیری ۲۰ گرم ماده موثره از علفکش نیکوسولفورون می توان علف هرز را کنترل نمود (نمودار ۴-۱۶).
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
۴-۱-۷- وزن خشک مجموع علفهای هرز ۲۰ روز بعد از سمپاشی
نتایج تجزیه واریانس ساده نشان داد که تأثیر منابع نیتروژن (در سطح ۵ درصد) و دز علفکش (در سطح ۱ درصد) بر وزن خشک کل علفهای هرز معنیدار بودند. همچنین اثر متقابل منابع نیتروژن و دز علفکش بر وزن خشک کل علفهای هرز در سطح ۱ درصد، ۲۰ روز بعد از سمپاشی معنیدار بود (جدول ۴-۲). بررسیها نشان داد که کمترین وزن خشک کل علفهای هرز از تیمار کودی ۵۰% کود دامی + ۵۰% کود شیمیایی با میانگین ۶۴/۳۸ گرم در متر مربع حاصل شد و بیشترین مقدار مربوط به تیمار ۱۰۰% کود شیمیایی بود (نمودار ۴-۱۷). نتایج مقایسه میانگین اثر ساده دز علفکش بر وزن خشک مجموع علفهای هرز نشان داد که کمترین مقدار متعلق به تیمار وجین کامل با میانگین ۰۸/۳۲ گرم در متر مربع بود و تیمار دز ۲۰ گرم ماده موثره از علفکش با میانگین ۴۶/۴۳ گرم در متر مربع در جایگاه بعدی قرار داشت. همچنین تیمار عدم کنترل علفهرز با میانگین ۰۹/۶۶ گرم بیشترین مقدار را داشت (نمودار ۴-۱۸).
نتایج مقایسه میانگین اثر متقابل سطوح منابع تأمین نیتروژن و دُز علفکش بر وزن خشک مجموع علفهای هرز مرحله ۲۰ روز بعد از سمپاشی نشان داد که کمترین مقدار مربوط به تیمار وجین کامل در شرایط ۵۰% کود دامی + ۵۰% کود شیمیایی بود و پس از آن تیمار ۲۰ گرم ماده موثرع علفکش در همین شرایط کودی کمترین مقدار وزن خشک علفهای هرز را دارا بود. نتایج نشان داد که با افزایش دُز مصرفی علفکش در شرایط ۱۰۰ درصد کود شیمیایی از وزن خشک کل علفهای هرز در واحد سطح کاسته شد. اما در شرایط ۵۰% کود دامی + ۵۰% کود شیمیایی با افزایش دُز مصرفی از ۲۰ به ۶۰ گرم ماده موثره، بر وزن خشک علفهای هرز افزوده شد. به طوری که در این شرایط کودی، بهترین کنترل مربوط به دُز ۲۰ گرم ماده موثره بود (نمودار ۴-۱۹).
جدول ۴-۲- میانگین مربعات وزن خشک علفهای هرز تاج خروس ایستاده، خرفه، تاج خروس خوابیده و مجموع علفهای هرز مرحله ۲۰ روز بعد از سمپاشی
مجموع علفهای هرز
تاج خروس خوابیده
خرفه
تاج خروس ایستاده
درجه آزادی
منبع تغییرات
۲۵۵/۱۹۹۰
۶۱۳/۱۳۲
۲۳۷/۱۷۲
۹۳۶/۴۵۵