نگاره شماره ۱-۴:آزمون F لیمر و آزمون هاسمن
روش
سری زمانی
مقطعی
ترکیبی
تابلویی
تلفیقی
آزمون F لیمر
اثرات ثابت
اثرات تصادفی
آزمون هاسمن
منبع:(یافته های محقق)
۴-۷- آزمون های تشخیصی در داده های ترکیبی
برای تعیین مدل مورد استفاده در داده های ترکیبی از آزمون چاو و هاسمن استفاده شده است آزمون چاو برای تعیین بکارگیری مدل اثرات ثابت در مقابل تلفیق کل داده ها انجام گرفته و فرضیه های آن بصورت زیر است :
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
: pooled Model H0
H1: Fixed Effect Model
فرض H0 بر پایه عدم وجود اثرات فردی و گروهی است و فرض H1 بر پایه وجود اثرات فردی و گروهی قرار دارد آزمون هاسمن نیز برای تعیین استفاده از مدل اثرات ثابت در مقابل اثر تصادفی انجام می شود . آزمون هاسمن بر پایه وجود یا عدم وجود ارتباط بین خطای رگرسیون تخمین زده شده و متغیرهای مستقل مدل شکل گرفته است . اگر چنین ارتباطی وجود داشته باشد ، مدل اثر ثابت و اگر این ارتباط وجود نداشته باشد مدل اثر تصادفی کاربرد خواهد داشت.فرضیه ی H0 نشان دهنده ی عدم ارتباط متغیرهای مستقل و خطای تخمین و فرضیه ی H1 نشان دهنده وجود ارتباط است.
: Random Effect Model0 H
H1: Fixed Effect Model1
برای تعیین روش تخمین، آزمون اِف لیمر و هاسمن برای چهار مدل انجام شده است. نتایج آزمون به شرح زیر می باشد:
۴-۸- آزمونF لیمر برای مدل های تحقیق (بررسی همسانی عرض از مبدأ های مقاطع)
برای انتخاب بین روش های داده های تابلویی و داده های تلفیقی ، از آزمون F لیمر[۱۱۰]۱ استفاده شده است . در آزمون F لیمر ، فرضیه H0 یکسان بودن عرض از مبدأ ها (داده های تلفیقی) در مقابل فرضیه مخالف H1، ناهمسانی عرض از مبدأها (روش داده های تابلویی) قرار می گیرد. خلاصه نتایج آزمون F لیمر ،به شرح ذیل در جدول ۴-۴ ارائه شده است:
جدول شماره ۴-۴: نتایج آزمون F لیمر
فرضیه صفر ()
مدل های تحقیق
آماره اِف لیمر
احتمال
نتیجه آزمون
داده های تلفیقی (عرض از مبدأ های تمامی مقاطع با هم یکسان می باشند.)
مدل (۱)
۱۸٫۳۲۲
۰٫۰۰۰
رد می شود
مدل (۲)
۲۲٫۴۵۳
۰٫۰۰۰
رد می شود