۴۱۹۸۰۵
۲۱۴۷۹۶
۲۰۵۰۰۹
۴۰۸۱۳۲
۲۰۸۸۳۲
۱۹۹۳۰۰
۱۱۶۷۳
۵۹۶۴
۵۷۰۹
۱۵-۶۵ ساله
۱۵۰۷۷۱۵
۷۵۹۱۸۹
۷۴۸۵۲۶
۱۴۶۵۱۲۱
۷۳۶۶۱۳
۷۲۸۵۰۸
۴۲۵۹۴
۲۲۵۷۶
۲۰۰۱۸
۶۵ ساله و بیشتر
۹۷۱۸۱
۵۰۳۹۳
۴۶۷۸۸
۹۳۶۶۱
۴۸۴۸۰
۴۵۱۸۱
۳۵۲۰
۱۹۱۳
۱۶۰۷
منبع:مرکز آمار ایران
۴-۲ برآورد رشد خطی پیش بینی جمعیت شهر کرج در سال ۱۴۰۰
رشد جمعیت
رشد سالانه
بر اساس محاسبات انجام شده پیش بینی می شود جمعیت شهر کرج در سال ۱۴۰۰ برابر با نفر باشد.
۴-۳ تحلیل توزیع جمعیت شهر کرج به تفکیک جنس
در سرشماری سال ۱۳۳۵ از کل جمعیت شهر کرج که بالغ بر ۱۴۵۲۶ نفر بوده است تعداد ۷۸۰۳ نفر آن مرد و مابقی یعنی ۶۷۲۲ نفر زن بودهاند. به این ترتیب نسبت جنسی برابر با ۱۱۶ نفر (مرد نسبت به زن) بوده است .
در دهه بعد یعنی در فاصله سالهای ۳۵ تا ۴۵ از کل جمعیت این شهر (۴۴۲۴۳ نفر) بالغ بر ۲۴۰۰۲ نفر مرد و ۲۰۲۴۱ نفر زن بودهاند. براین اساس نسبت جنسی برابر با ۶/۱۱۸ نفر میباشد . بالا بودن مهاجرت که اکثر آنها را مردان مجرد و میانسال بدون خانوار، تشکیل داده که در جستجوی کار و کسب درآمد بیشتر اقدام به مهاجرت نمودهاند، باعث افزایش میزان مردان در مقایسه با تعداد زنان این شهر گردیده است.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
در دهه های بعدی نسبت جنسی کاهش مییابد بطوریکه در سرشماری سال ۵۵ نسبت جنسی ۷/۱۱۰میباشد و در سرشماری سال ۶۵ این نسبت به ۴/۱۰۶ رسید و در دهه های بعد به ترتیب در سرشماری سال ۱۳۷۵و۱۳۸۵ این نسبت به ۳/ ۱۰۵ و ۱۰۴ نفر کاهش یافت . این امر مبین تغییر در توزیع جنسی مهاجرین می باشد به نحوی که مهاجرین ورودی به این شهر پس از یافتن کار و اطمینان از کسب معاش و سکونت در منطقه از دهه ۴۵ به بعد اقدام به آوردن افراد خانواده خود نمودند. این امر باعث شد که شاخص نسبت جنسی تاحد بسیار زیادی تعدیل گردد و به نسبتهای مقبول (۱۰۶ – ۱۰۴ نفر) نزدیک گردد. این تغییر و تحول به خصوص از دهه ۵۵ بسیار چشمگیرتر گردید بطوریکه بعد از سال ۵۷ و ظهور انقلاب اسلامی و بروز جنگ تحمیلی سیل مهاجرت به این منطقه افزونتر گردید با این وجود نسبت جنسی کاهش یافت و عمده دلیل این کاهش ترکیب جنسی مهاجرین تازهوارد بود که اکثر آنها را خانوادهها تشکیل میداد. و هرم جمعیتی سال ۱۳۸۵ و ۹۰ نشان دهنده جمع شدن پایه های هرم در دو دهه اخیر می باشد که از مدیریت و تنظیم بهتر خانواده ها حکایت می کند.
جدول شماره (۴-۱۵) : نسبت جنسی جمعیت شهر کرج طی سالهای ۱۳۹۰ – ۱۳۳۵