۰۰۳/۰
۹۵۶/۰
سؤال۲۲
۱۱۲/۰-
۱۰۶/۰
۹۶۷/۰
۰۴۹/۰-
۰۵۱/۰
۹۶۴/۰
مقدار ویژهی عامل ها
۳۰۳/۵
۷۷/۴
۳۵۸/۳
۹۴۴/۲
۴۹۴/۲
—
درصد واریانس تبیینشده
۱۰۶/۲۴%
۶۸۴/۲۱%
۲۶۳/۱۵%
۳۸۱/۱۳%
۳۳۶/۱۱%
—
درصد تجمعی واریانس تبیین شده
۱۰۶/۲۴%
۷۹/۴۵%
۰۵۳/۶۱%
۴۳۳/۷۴%
۷۶۹/۸۵%
—
باتوجه به جدول ۴-۱۶، مقدار اشتراک استخراجی برای تمام سؤالات بیشتراز (۵/۰) میباشد و هیچ سؤالی از پرسشنامه لازم نیست که کنار گذاشته شود. با توجه به جدول، پنج عامل با مقدار ویژهی بالاتر از یک استخراج شده اند که تمام سؤالات مربوط به این متغیر در این پنج عامل جای گرفتهاند. همچنین با توجه به بارهای عاملی سؤالات؛ هریک از سؤالات بیشترین بار عاملی را در همان عاملی که از پیش تعیینشده بود، دارا هستند. پس هر سؤال دقیقاً همان عاملی را اندازهگیری می کند که برای آن طراحی شده است، بنابراین سؤالات پرسشنامه از روایی لازم برخوردار میباشد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۴-۶-۲- تحلیل عاملی تأییدی
در این مطالعه از ابزار پرسشنامه برای گردآوری دادهها استفاده شده است. بنابراین با بهره گرفتن از تحلیل عاملی تائیدی ساختار کلی پرسشنامه های تحقیق مورد روائی سنجی محتوائی قرار گرفته است. برای تحلیل عاملی تائیدی و مدلیابی معادلات ساختاری بارعاملی استاندارد و آماره t محاسبه شده است. به طور کلی قاعده زیر حاکم است:
قدرت رابطه بین عامل (متغیر پنهان) و متغیر قابل مشاهده بوسیله بار عاملی نشان داده میشود. بار عاملی مقداری بین صفر و یک است. اگر بار عاملی کمتر از ۳/۰ باشد رابطه ضعیف در نظر گرفته شده و از آن صرف نظر میشود. بار عاملی بین ۳/۰ تا ۶/۰ قابل قبول است و اگر بزرگتر از ۶/۰ باشد خیلی مطلوب است (بشلیده، ۱۳۹۲، ۳۶۳). زمانیکه همبستگی متغیرها شناسائی گردید باید آزمون معناداری صورت گیرد. جهت بررسی معنادار بودن رابطه بین متغیرها از آماره آزمون t یا همان t-value استفاده میشود. چون معناداری در سطح خطای ۰۵/۰ بررسی میشود بنابراین اگر میزان بارهای عاملی مشاهده شده با آزمون t-value از ۹۶/۱ کوچکتر محاسبه شود، رابطه معنادار نیست و در نرم افزار لیزرل با رنگ قرمز نمایش داده خواهد شد.
۴-۶-۲-۱- نتایج تحلیل عاملی تائیدی متغیرهای پژوهش
تحلیل عاملی تائیدی پژوهش در شکل شماره ۸-۴ ارائه شده است. بار عاملی استاندارد تحلیل عاملی تائیدی برای سنجش قدرت رابطه بین این متغیرها با متغیرهای قابل مشاهده آن ها (گویههای پرسشنامه) در تمامی موارد بزرگتر از ۳/۰ بدست آمده است. بنابراین ساختار عاملی پرسشنامه قابل تائید است (بشلیده، ۱۳۹۲: ۳۶۷).
(نمودار ۴-۸) بار عاملی استاندارد تحلیل عاملی
بعد از محاسبه بار عاملی استاندارد باید آزمون معناداری صورت گیرد. براساس نتایج مشاهده شده در شکل ۹-۴ بارعاملی آماره t شاخصهای سنجش هر یک از ابعاد مورد مطالعه در سطح اطمینان ۵% مقداری بزرگتر از ۹۶/۱ میباشد. بنابراین همبستگیهای مشاهده شده معنادار است.