ساده کردن مسکن و ساخت سیستم اطلاعات
۲۰۰۸
۱۰
مطالعه امکان سنجی نهادینه شدن فرایند ارتقاء شهری در ایران
۲۰۰۸
۱۱
توسعه و پیاده سازی مدیریت اطلاعات زمین و سیستم پشتیبانی تصمیم گیری
۲۰۰۸
۱۲
طراحی سیستم مؤثر و مناسب برای یارانه مسکن
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۲۰۰۸
۱۳
احداث مرکز آموزش فنی و حرفه ای در محله دوراهی ایسینی
۲۰۰۷
۱۴
احداث مرکز آموزش فنی و حرفه ای در محله دوراهی ایسینی
۲۰۰۷
۱۵
تلاش برای کاهش تأثیر مواد مخدر و رفتارهای پرخطر در سکونتگاه های غیررسمی
۲۰۰۷
۱۶
احداث مراکز آموزشی و بهداشتی در محله دوراهی ایسینی بندرعباس
_
۱۷
نظارت بر ساخت و ساز کانال در محله دوراهی ایسینی
_
منبع: مطالعات نگارنده
۲-۲-۳- طرح مطالعات توانمندسازی محلات شهر بندرعباس
در طرح مطالعات توانمندسازی محلات شهر بندرعباس (ساپ، ۱۳۸۲: ۵۶)، به سرعت فزاینده جمعیت پذیری شهر بندرعباس (به ویژه مهاجرت های برون استانی) و فقدان ابزار و سیاست های لازم جهت اسکان مطلوب جمعیت، به عنوان مهمترین دلایل بروز ناهنجاری های گسترده در نظام کالبدی و اجتماعی و ایجاد اجتماعات ناپایدار و نابسامان شهری در قالب محلات غیررسمی اشاره شده است. در این طرح ۱۰ محله غیررسمی ۱- دوهزار؛ ۲- نخل ناخدا؛ ۳- توحید؛۴- پشت شهر؛ ۵- بهشتزهرا؛ ۶- نایبند؛۷- ایسنی؛ ۸- ششصد دستگاه؛ ۹- خواجهعطا؛ ۱۰- سورو، مطالعه و بررسی شده اند.
این طرح با اشاره به حجم گسترده و رو به افزایش اسکان های غیررسمی اذعان می کند که راه حل های متعارف نظیر کنترل شدید فیزیکی، برخورد تخریبی و یا دادن خدمات محدود عمرانی نمی تواند در سازماندهی مجدد سکونتگاه های غیررسمی مؤثر افتد بلکه باید با تکیه بر توانمندی های درونی محلات غیررسمی و استفاده از ظرفیت های محلی و شهری، نگاه مجددی به این محلات کرد، بنابراین برای توسعه فیزیکی و بهسازی محلات سیاست ها و راهکارهایی را در دو سطح شهر و محلات فقیرنشین ارائه داده وهمچنین جهت مداخله در سطح محلات، سه حوزه برنامهسازی شامل بهسازی و ارتقاء فیزیکی محلات، توانمندسازی اهالی محلات و نهادسازی جهت استمرار و پایداری برنامهها برای تغییر شرایط محلات غیررسمی شهر بندر عباس پیشنهاد و طراحی کرده است.
نکته قابل توجه این است که در واقع طرح موردنظر با توجه به چارچوب راهبردی توانمندسازی و با محور قرار دادن مقوله ارتقاء توانمندی های ساکنین محلات و همچنین توجه به جنبه های محیط کالبدی، مجموعه پروژه هایی را پیشنهاد داده است اما مکانیسم های مشارکت ساکنین در فرایند تعریف، طراحی و اجرای پروژه ها مشخص نبوده است. لذا می توان گفت این طرح به لحاظ رویکرد توانمندسازی از جامعیت لازم برخوردار نیست، چنان که طرح مذکور، به اهداف توانمندسازی نظیر ارتقاء حقوق شهروندی و وضعیت فرهنگی و مدنی مردم، ارتقاء سطح سلامت و رفاه اجتماعی و تقویت پیوند پایدار اجتماعی بین محلات اشاره نکرده است.
در حال حاضر نیز طرح “ساماندهی سکونتگاه های غیررسمی و اقدامات توانمندسازی اجتماعات آنها با تأکید بر بهسازی شهری بندرعباس با دیدگاه شهرنگر” در دست تهیه می باشد که مطالعات آن از سال ۱۳۸۹ شروع شده است. در این طرح ۱۲ محله غیررسمی بندرعباس توسط مهندسین مشاور پرداراز، تدبیرشهر، آمایش و توسعه البرز و به کارفرمایی شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران مطالعه و بررسی می گردد.
۳-۳- شناخت محدوده مورد مطالعه
یکی از رایج ترین پروژه های اخیر در خصوص رسیدگی به مسائل و مشکلات مربوط به سکونتگاه های غیررسمی، طرح ساماندهی این سکونتگاه ها می باشد. از آنجایی که هیچ دو سکونتگاهی مشابه هم نیستند و هریک مسائل و مشکلات خاص خود را دارند، روند ارتقاء هر سکونتگاه نیاز به تجزیه و تحلیل دقیق وضعیت محلی و شرایط و ویژگی های منحصر به فرد خود را دارد.
در این تحقیق دو محله غیررسمی چاهستانیها و سورو با موقعیت مکانی و ویژگی ها و پتانسیل های منحصر به فرد خود و نیز با برچسب محله یأس و امید انتخاب شده اند که در ادامه به معرفی این دو محله پرداخته شده است.
۱-۳-۳- موقعیت قرارگیری محلات موردنظر
۱-۱-۳-۳- محله سورو