۳-۱-۷-۲-تحقیق موسکوویتز
موسکوویتز[۲۸] (۲۰۰۱) در تحقیقی تحت عنوان «تجزیه و تحلیل اختیارات سرمایه گذاری و استراژی تصمیم گیری» در آمریکا بیان میکند که رویکرد اختیارات سرمایه گذاری باعث شناخت صحیح سرمایه گذاری ها و کاهش ریسک در تصمیم گیری می شود و در نهایت وی اختیارات سرمایه گذاری را عاملی جهت انعطاف پذیری در تصمیم گیری بیان میکند.
۴-۱-۷-۲- تری جرجیس
تری جرجیس[۲۹](۲۰۰۵) در تحقیقی تحت عنوان«عدم اطمینان محیطی بازار» در انگلستان، عدم اطمینان و انعطاف را مهمترین عوامل تعین کننده ارزش اختیارات میداند.وی بر این باور است که عدم اطمینان ناشی از منابع داخلی و خارجی شرکت است که هر کدام خود دارای زیربخش هایی است و در نهایت یک جنبه مهم اختیارات و ارتباط آن با عدم اطمینان این است که هر چه عدم اطمینان بیشتر باشد ارزش اختیارات نیز بالاتر است. از این رو شدت آن ها مستقیمأ تاثیر زیادی در ارزش اختیارات دارد و هر دو عامل به هم وابسته اند. انعطاف متشکل از اختیاری است که برای پاسخ به عدم اطمینان استفاده می شود.
۵-۱-۷-۲- باچیلورز
باچیلورز [۳۰](۲۰۰۷) در تحقیقی تحت عنوان «تجزیه و تحلیل اختیارات سرمایه گذاری» بیان کرد که روش های بودجه بندی سرمایه ای که تحت عنوان تجزیه اختیارات سرمایه ای بیان می شود ابزاری است برای اندازه گیری انعطاف پذیری سرمایه گذاری که در صورت وجود مشکلات سرمایه گذاری مثلأ احتمال ضرر آن سرمایه گذاری متوقف شود و در نهایت وی به این نتیجه رسید که اختیارات سرمایه گذاری ابزاری است در دست مدیریت برای برنامه ربزی کردن و مدیریت سرمایه گذاری ها.
۶-۱-۷-۲- سباستین جی
سباستین جی[۳۱] (۲۰۱۱) در تحقیقی تحت عنوان «ساختار مدیریتی اطلاعات در ارزش گذاری اختیارات سرمایه گذاری» بیان کرد تجزیه وتحلیل سرمایه گذاری به عنوان یک روش برتر برای پروژه های با انعطاف پذیری های مدیریتی به رسمیت شناخته می شود اما هنوز با توجه به مشکلات مختلف باعث محدودیت در عملکرد آن شده است وی بیان میکند رویکرد اختیارات سرمایه گذاری با بهره گیری از برآورد جریان نقدی باعث ارزیابی مراحل پروژه ی سرمایه گذاری میگردد.
با معرفی این روش ما قادر به هموار سازی ارزش پروژه، توزیع پول در جریان مدیریتی می باشیم این چهار چوب که از آن به عنوان ارزش انعطاف پذیری مدیریتی می توان نام برد در به کار گیری هر چه آسان تر انواع اختیارات سرمایه گذاری از جمله اختیارات واگذاری، اختیارات توقف و … کمک میکند همچنین رویکرد تجزیه و تحلیل اختیارات سرمایه گذاری برای تطابق با تئوری مالی نیاز به تجمیع ذهنی مدل های پارامتری و ارتباط با چهارچوب تجزیه و تحلیل به همراه تمرین مداوم دارد.
۲-۷-۲- تحقیقات در کشور ایران
در ایران تحقیقات مناسبی در این باره صورت نگرفته است تنها در موارد زیر محققین به اختیارات سرمایه گذاری پرداختهاند.
۱-۲-۷-۲- تحقیق علی نژاد ساروکلایی
وی در تحقیقی(۱۳۸۸) تحت عنوان اختیارات سرمایه گذاری بیان نموده است در طرح هایی که اختیارات سرمایه گذاری به درستی ارزش یابی و لحاظ میشوند، ارزش طرح نسبت به زمانی که از این اختیارات استفاده نمی شود بالاتر است و علت این امر نیز حقی است که مدیریت با منظور کردن صحیح اختیارات سرمایه گذاری برای خود قائل می شود ونسبت به شرایط نامعلوم و توأم با ریسک آینده بهتر واکنش نشان میدهد و در نهایت چون اختیارات سرمایه گذاری عدم قطعیت در طرح را محاسبه میکند، ارزش اختیارات سرمایه گذاری یک طرح همیشه بیشتر از ارزش خالص فعلی آن است به ویژه در طرح هایی که با عدم قطعیت بسیار بالایی مواجه هستند.
۲-۲-۷-۲- تحقیق سینایی
سینایی (۱۳۸۶) تحقیقی را با انتخاب نمونه ای شامل ۱۱۷ مدیر شرکت های سهامی (تولیدی) بورس اوراق بهادار تهران انجام داد و نگاه مدیران به اختیارات سرمایه گذاری را مورد بررسی قرارداد و و در این تحقیق مشخص گردید که از دیدگاه مدیران متغیرهای مستقل« میزان هزینه سرمایه گذاری »،«نرخ بهره بدون ریسک»، «عدم اطمینان محیطی»، «میزان هزینه های تحقیق و توسعه» را در کاربرد «اختیارات سرمایه گذاری» تأثیر دارند.
۳-۲-۷-۲- تحقیق دستگیر
دستگیر(۱۳۸۳) در تحقیقی تحت عنوان ارزشیابی سرمایه گذاری ها در شرایط عدم اطمینان نشان میدهد که روش سنتی جریان نقدی تنزیل شده، برای ارزشیابی پروژه های سرمایه گذاری وقتی که اختیارات سرمایه گذاری وجود داشته باشد مناسب نیست. وی بیان میدارد که اختیارات سرمایه گذاری به شرکت این اطمینان را میدهد تا بازده های نامطلوب را که موجب می شود تا ارزش حقیقی سرمایه گذاری که بر اساس ارزش فعلی خالص کمتر برآورد می شود را حذف کند. اختیارات سرمایه گذاری ممکن است دارای ارزش قابل ملاحظه ای باشد که توازن بین قبول یا رد پروژه ها را بر هم زند.
فصل سوم
روش اجرای تحقیق
۱-۳- مقدمه
دانش و معرفت بشر حاصل تلاش کاوشگرانه ای است که طی قرن ها متمادی صورت گرفته و از طریق انتقال به نسل های بعد و افزوده شدن بر آن به صورت کنونی درآمده است. این دانش و معرفت از خصلت افزایشی و گسترش یابنده برخوردار است. اما این روند، سرعت و شتاب یکنواختی نداشته زیرا در بعضی از قرون و اعصار سرعت آن زیاد و در زمانهای دیگر کند بوده است. با این حال دانش و معرفت بشر در دوره های اخیر تاریخی بویژه بعد از رنسانس افزایش چشم گیری پیدا نموده و در قرن اخیر از گسترش بی سابقه ای برخوردار شده است. منشأ تلاش کاوشگرانه بشر برای دستیابی به معلومات بشر را عواملی نظیر نیاز فطری انسان به دانستن و نیز تأمین نیازهای زندگی او تشکیل میدهد. این عوامل همواره به عنوان موتورمحرکه کسب معلومات بشر عمل کردهاند. بنابرین بشر به دلیل نیاز به ارضاء کنجکاوی و آگاهی از رموز جهان، و نیز به دلیل نیاز به رفع احتیاجات زندگی که می بایست از طبیعت و مواهب خدادادی آن تأمین گردد. ناچار بوده هر چه بیشتر بداند و هر چه زیادتر اطلاعات خود را گسترش دهد. برای دانستن و کسب آگاهی و معلومات، روش ها و ابزار متناسبی لازم است که بشر در حرکت کاوشگرانه خود به ابداع و استخدام آن ها اقدام کردهاست تا بتواند جهان را آن طور که هست بشناسد و از آن به صورتی که برایش مؤثر و مفید باشد استفاده نماید. تجارب بشر و آگاهی او در هر دوره تجارب و معلومات جدیدی کسب کرده حجم آن را افزایش داده، به نسل بعد از خود سپرده اند تا بدین طریق مجموعه معارف بشری در قالب ادبیات و فرهنگ علمی رشتههای مختلف فراهم آمده است. بنابرین می توان گفت که بشر در هر دوره تاریخی به آگاهی از روش و ابزار کسب معلومات و به عبارتی روش های تحقیق نیاز داشته و دارد. این روش و ابزار نیز به تناسب توسعه و تکامل معلومات بشری در حال تکامل و توسعه بوده به نحوی که روش های امروز کامل تر و کارآمدتر از روش های گذشته است و طبعا ًروش های آینده کامل تر از روش های امروز خواهد بود(حافظ نیا، ۱۳۸۱، ۲-۱ ).
اهداف عمده تحقیق را می توان به شرح ذیل بیان نمود: