در میان عواملی که در بالا ذکر کردیم مهمترین مورد سبک مدیریتی نامناسب است که به وسیله نقطه نظر سنتی و ایدئولوژیکی هدایت می شود تا اینکه از روش های علمی استفاده کند.این سبک در نتیجه فقدان باور در مدیران سازمانی در مورد برنامه ریزی استراتژیک منابع انسانی میباشد.
فصل سوم
۳-۱ روش شناسی و نوع تحقیق
لازم بذکر است این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نوع پیمایشی و از منظر روش گردآوری اطلاعات نیز میدانی میباشد.
۳-۲ جامعه آماری پژوهش
جامعه، مجموعه اعضای حقیقی یا فرضی است که نتایج پژوهش به آن انتقال داده می شود (دلاور، ۱۳۸۷).
جامعه آماری این پژوهش را کلیه کارکنان سازمان مدیریت برنام ریزی استان همدان مجموعاً ۴۰ نفر میباشند.
۳-۳ حجم نمونه و روش نمونه گیری
نمونه گیری، یعنی انتخاب تعدادی از افراد، حوادث و اشیاء، از یک جامعه تعریف شده به عنوان نماینده آن جامعه. (دلاور،۱۳۸۷) .در این تحقیق نمونه مورد نظر بر اساس نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب گردیده و بر اساس جدول مورگان ۳۶ نفر انتخاب شدند.
۳-۴ روش گردآوری داده ها:
پرسسشنامه به عنوان یکی از متداول ترین ابزار ها جمع آوری اطلاعات در تحقیقات پیمایشی ، عبارتی است از مجموعه ای از پرسشنامه هدف مدار که با بهره گیری از مقیاس های گوناگون ، نظر دیدگاه و بینش یک فرد پاسخگو را مورد سنجش قرار میدهد . پرسشنامه تحقیق حاضر که از طیف ۵ گزینه ای لیکرت تبعیت میکند و از ۵ قسمت (۱-ضعف اساسی ۲- ضعیف ۳- متوسط ۴- مناسب ۵- بسیار مناسب ) جهت اندازه گیری و تجزیه و تحلیل موضوع پژوهش تشکیل شده است که توسط محقق تالیف و به تأیید استاد راهنما رسیده است.
۳-۵ پایایی پرسشنامه:
برای سنجش پایایی یا اعتبار پرسشنامه طراحی شده (۲۰ پرسشنامه) اولیه و تأیید شده را در بین نمونه توزیع کرده و بعد از جمع آوری آن ها ، به کمک آزمون آلفای کرونباخ میزان ضریب آلفای کرونباخ را با بهره گرفتن از نرم افزار SPSS اندازه گیری کرده اگر مقدار پایایی بیشتر از ۷۰% باشد می توان گفت پرسشنامه از پایایی خوبی برخوردار است و جون مقدار ۸۹% میباشد لذا می توان گفت که از پایایی خوبی برخوردار میباشد.
فصل چهارم
۴-۱ تجزیه و تحلیل پژوهش:
۴-۱-۱ تجزیه وتحلیل داده ها
تجزیه و تحلیل به عنوان مرحله ای علمی از پایه های اساسی هر تحقیقی است که به وسیله آن کلیه فعالیت های تحقیق تا رسیدن به نتایج کنترل و هدایت میشوند. به عبارت دیگر تجزیه و تحلیل نتایج عبارت از روشی است که به وسیله آن کلیه فرایند پژوهش از انتخاب مسئله تا رسیدن به یک نتیجه مورد کنترل قرار میگیرد.در تحقیق حاضر همان طور که در فصل سوم اشاره شد اطلاعات از طریق پرسشنامه جمع آوری گردید.سئوالات به گونه ای طراحی شده است که می توان هر فرضیه را تجزیه و تحلیل کرد.پس از جمع آوری اطلاعات باید آن ها را تحلیل نمود. این اطلاعات داده هایی هستند که به خودی خود معنا ندارند. داده ها نیز شامل ارقام و مشخصاتی هستند که برای معنی دار کردن باید از روش های آماری یا غیر آماری به منظور دستیابی به هدف تحقیقات یا پژوهش استفاده کرد. در این قسمت از اطلاعات به دست آمده از پرسشنامه به تجزیه وتحلیل یافته های تحقیق با بهره گرفتن از آمار توصیفی همراه مانند داده ها و توصیف داده ها و نیز آمار استنباطی توسط نرم افزار spss و آزمونهای t و تحلیل واریانس تحلیل شده است.