در میان عواملی که در بالا ذکر کردیم مهمترین مورد سبک مدیریتی نامناسب است که به وسیله نقطه نظر سنتی و ایدئولوژیکی هدایت می شود تا اینکه از روش های علمی استفاده کند.این سبک در نتیجه فقدان باور در مدیران سازمانی در مورد برنامه ریزی استراتژیک منابع انسانی میباشد.
فصل سوم
۳-۱ روش شناسی و نوع تحقیق
لازم بذکر است این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نوع پیمایشی و از منظر روش گردآوری اطلاعات نیز میدانی میباشد.
۳-۲ جامعه آماری پژوهش
جامعه، مجموعه اعضای حقیقی یا فرضی است که نتایج پژوهش به آن انتقال داده می شود (دلاور، ۱۳۸۷).
جامعه آماری این پژوهش را کلیه کارکنان سازمان مدیریت برنام ریزی استان همدان مجموعاً ۴۰ نفر میباشند.
۳-۳ حجم نمونه و روش نمونه گیری
نمونه گیری، یعنی انتخاب تعدادی از افراد، حوادث و اشیاء، از یک جامعه تعریف شده به عنوان نماینده آن جامعه. (دلاور،۱۳۸۷) .در این تحقیق نمونه مورد نظر بر اساس نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب گردیده و بر اساس جدول مورگان ۳۶ نفر انتخاب شدند.
۳-۴ روش گردآوری داده ها:
پرسسشنامه به عنوان یکی از متداول ترین ابزار ها جمع آوری اطلاعات در تحقیقات پیمایشی ، عبارتی است از مجموعه ای از پرسشنامه هدف مدار که با بهره گیری از مقیاس های گوناگون ، نظر دیدگاه و بینش یک فرد پاسخگو را مورد سنجش قرار میدهد . پرسشنامه تحقیق حاضر که از طیف ۵ گزینه ای لیکرت تبعیت میکند و از ۵ قسمت (۱-ضعف اساسی ۲- ضعیف ۳- متوسط ۴- مناسب ۵- بسیار مناسب ) جهت اندازه گیری و تجزیه و تحلیل موضوع پژوهش تشکیل شده است که توسط محقق تالیف و به تأیید استاد راهنما رسیده است.
۳-۵ پایایی پرسشنامه:
برای سنجش پایایی یا اعتبار پرسشنامه طراحی شده (۲۰ پرسشنامه) اولیه و تأیید شده را در بین نمونه توزیع کرده و بعد از جمع آوری آن ها ، به کمک آزمون آلفای کرونباخ میزان ضریب آلفای کرونباخ را با بهره گرفتن از نرم افزار SPSS اندازه گیری کرده اگر مقدار پایایی بیشتر از ۷۰% باشد می توان گفت پرسشنامه از پایایی خوبی برخوردار است و جون مقدار ۸۹% میباشد لذا می توان گفت که از پایایی خوبی برخوردار میباشد.
فصل چهارم
۴-۱ تجزیه و تحلیل پژوهش:
۴-۱-۱ تجزیه وتحلیل داده ها
تجزیه و تحلیل به عنوان مرحله ای علمی از پایه های اساسی هر تحقیقی است که به وسیله آن کلیه فعالیت های تحقیق تا رسیدن به نتایج کنترل و هدایت میشوند. به عبارت دیگر تجزیه و تحلیل نتایج عبارت از روشی است که به وسیله آن کلیه فرایند پژوهش از انتخاب مسئله تا رسیدن به یک نتیجه مورد کنترل قرار میگیرد.در تحقیق حاضر همان طور که در فصل سوم اشاره شد اطلاعات از طریق پرسشنامه جمع آوری گردید.سئوالات به گونه ای طراحی شده است که می توان هر فرضیه را تجزیه و تحلیل کرد.پس از جمع آوری اطلاعات باید آن ها را تحلیل نمود. این اطلاعات داده هایی هستند که به خودی خود معنا ندارند. داده ها نیز شامل ارقام و مشخصاتی هستند که برای معنی دار کردن باید از روش های آماری یا غیر آماری به منظور دستیابی به هدف تحقیقات یا پژوهش استفاده کرد. در این قسمت از اطلاعات به دست آمده از پرسشنامه به تجزیه وتحلیل یافته های تحقیق با بهره گرفتن از آمار توصیفی همراه مانند داده ها و توصیف داده ها و نیز آمار استنباطی توسط نرم افزار spss و آزمونهای t و تحلیل واریانس تحلیل شده است.
عامل بنیادی
۷۶۵/۴۹
۳۵
۰۰۰/۰
۸۲/۲
۷۱/۲
۹۳/۲
عامل ساختاری
۰۶۶/۵۰
۳۵
۰۰۰/۰
۸۱/۲
۷۰/۲
۹۳/۲
آزمون تحلیل واریانس
سطح اطمینان
(p value)
مقدار F
میانگین مربع
درجه آزادی
متغیرها
۰۰۰/.
۳۶۷/۵۴
۰۸۱/۲۰۲
۱
عامل بنیادی
۳۹۶/۴۳
۳۵
عامل ساختاری
چون سطح معناداری دو مؤلفه اصلی تحقیق کمتر از ۰۵/۰ و sig=0.000 میباشد لذا می توان گفت که هر دو مؤلفه بر مدیریت استراتژیک منابع انسانی تاثیر دارند و همچنین نشان میدهد این دو مؤلفه دارای اهمیت یکسانی جهت چالشهای مدیریت منابع انسانی میباشند.
فصل پنجم
۵-۱ مقدمه :
آنچه که در سالهای اخیر در برنامهریزی منابع انسانی مطمح نظر قرار میگیرد و برای آن برنامهریزی استراتژیک انجام میگیرد، شناخت از وضعیت موجود داخلی و خارجی مؤسسه به منظور مواجهه با آینده است، چرا که آن جنبه ای از برنامهریزی مؤسسه است که به جای توجه به مسائل مالی یا دیگر منابع به نیروی انسانی توجه دارد و.
۵-۲ تحلیل یافته ها :
تجزیه وتحلیل قوتها، ضعفها، فرصتها و تهدیدات با توجه به عوامل داخلی و خارجی تاثیرگذار بر فعالیتهای مؤسسه صورت میگیرد. همچنین با افزایش رقابت و کمیابی پرسنل ماهر با احتیاجات مناسب بازار، برنامهریزی و مدیریت منابع، تلاش بسیاری را در راستای برنامهریزی منابع انسانی می طلبد. از این رو، بررسی الگوها و مدل های مختلف برنامهریزی منابع انسانی و استفاده بهینه از آن ها در مؤسسات و سازمانها جهت برنامهریزی و بهسازی منابع انسانی مثمرثمر خواهد بود
می توان گفت که هر دو مؤلفه بر مدیریت استراتژیک منابع انسانی تاثیر دارند و همچنین نشان میدهد این دو مؤلفه دارای اهمیت یکسانی جهت چالشهای مدیریت منابع انسانی میباشند.
بحث و تفسیر :
از آنجا که منابع انسانی با ارزش ترین عامل تولید ومنبع اصلی زاینده مزیت رقابتی و ایجادکننده قابلیتهای کلیدی هر سازمان است و عامل انسانی منبع راهبردی برای سازمانها محسوب می شود لذا برنامهریزی منابع انسانی جزء برنامهریزی استراتژیک است و سنگ زیربنای برنامهریزی منابع انسانی شناخت مفروضاتی است که تصمیمات در آن اتخاذ می شود و درصورت پیشبینی و قضاوت مناسب، اهداف موردانتظار تحقق مییابد.
۵-۳ نتیجه گیری و پیشنهادات: