ارزش ویژه برند
۴
۸۰۷٫
٣-۵ روش تجزیه و تحلیل اطلاعات
هدف از تجزیه و تحلیل اطلاعات، ارائه تصویر روشنی از اطلاعاتی است که به صورت داده های خام و اولیه از منابع موردنظر و با ابزارهای لازم جمع اوری شده است. (مصطفوی،١٣٩٠،١٧٧)
دراین تحقیق برای تجزیه و تحلیل داده های به دست آمده از نمونه، از روش های آمار توصیفی و نیز از روش های آمار استنباطی استفاده شده است. در آمار توصیفی، ابتدا کلیه متغیرهای مدل و متغیرهای جمعیت شناختی بصورت توزیع فراوانی و نمودار (دایره ای) نمایش داده شده است. شاخص های پراکندگی و مرکزی مورد نیاز هم ذکر گردیده و نوع توزیع متغیرهای جمعیت شناختی براساس نمودار توزیع فراوانی ترسیم می شود. در این تحقیق برای تجزیه و تحلیل داده ها و آزمون فرضیه ها از مدل سازی معادلات ساختاری (SEM) با بهره گرفتن از نرم افزار Lisrel استفاده خواهد شد.
( اینجا فقط تکه ای از متن فایل پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
فصل چهارم
تحلیل داده ها
۴-١ مقدمه:
تجزیه وتحلیل به عنوان فرایند یا روش علمی، یکی از پایه های اساسی هر روش تحقیق است. علم آمار به جمع آوری، خلاصه کردن، تجزیه وتحلیل، نتیجه گیری و نهایتا˝ پیش بینی درمورد اطلاعات بدست آمده ازتحقیق می پردازد. این داده ها معمولا˝ نمونه ای از یک جامعه است که علاقه مندیم تحلیل های صورت گرفته در نمونه را به جامعه تعمیم دهیم. اما نتایج هرنمونه به طرز معتبر قابل تعمیم به جامعه نیست و تعمیم نتایج به جامعه دارای شرایط و تکنیک هایی است که درآمار استنتاجی آموخته می شود.
دراین تحقیق از دو نوع آمار توصیفی و استنباطی جهت تحلیل داده ها بهره گرفته شده است. در آمار توصیفی، ابتدا کلیه متغیرهای مدل و متغیرهای جمعیت شناختی بصورت توزیع فراوانی و نمودار (دایره ای) نمایش داده شده است. شاخص های پراکندگی و مرکزی مورد نیاز هم ذکر گردیده و نوع توزیع متغیرهای جمعیت شناختی براساس نمودار توزیع فراوانی کاملا˝ مشخص می باشد. همچنین در بخش مربوط به آمار استنباطی، به بررسی فرضیات تحقیق بر اساس روش SEM که در فصل سوم ذکر شد، پرداخته می شود.
۴-٢ آمار توصیفی:
در این تحقیق تعداد ۳۸۴ نفر از مشتریان بیمه عمر استان گیلان بطور تصادفی انتخاب و پرسشنامه ها میان آنها توزیع شدند. در این بخش و در ابتدا به تحلیل نتایج بدست آمده از سوالات مربوط به وضعیت جمعیت شناختی آنها از جمله: جنسیت، سن، تحصیلات، تعداد افراد خانواده، و درآمد پرداخته شد و در ادامه نتایج پاسخ آنان به سوالات و متغیرهای تحقیق بیان شد.
۴-٢-١ تحلیل خصوصیات جمعیت شناختی پاسخ دهندگان:
الف) جنسیت:
نتایج جدول ۴-۱ و نمودار ۴-۱ نشان می دهند از ۳۸۴ نفر پاسخ دهنده که در این تحقیق شرکت نمودند، ۶۴٫۸% معادل ۲۴۹ نفر را مردان و ۳۵٫۲% معادل ۱۳۵ نفر را زنان تشکیل دادند.
جدول ۴-۱) جنسیت پاسخ دهندگان
جنسیت
فراوانی
درصد
مرد
زن
۲۴۹
۱۳۵
۶۴٫۸
۳۵٫۲
مجموع
۳۸۴
۱۰۰
نمودار ۴-۱) نمودار دایره ای جنسیت پاسخ دهندگان
ب) سن:
نتایج جدول ۴-۲ و نمودار ۴-۲ نشان می دهند، ۱۲۲ نفر معادل ۳۱٫۸ درصد از پاسخ دهندگان در محدوده سنی «بین ۳۰- ۴۰ سال»، ۱۲۰ نفر معادل ۳۱٫۳ درصد در محدوده سنی «بین ۴۱-۵۰ سال»، و ۱۰۱ نفر در محدوده سنی «بالای ۵۰ سال» قرار داشتند. کمترین بازه سنی مربوط به محدوده «زیر ۳۰ سال» با ۴۱ پاسخ دهنده بود.
جدول ۴-۲) سن پاسخ دهندگان
سن
فراوانی