فرضیه سوم- نتایج جامعه
۷
۸۸
فرضیه چهارم- نتایج کسب و کار
۸
۹۲
فرضیه اصلی- ارزیابی عملکرد
۴۰
۹۶
۳-۷٫ شیوه گردآوری دادهها
روشهای گردآوری اطلاعات را به طور کلی به دو طبقه میتوان تقسیم کرد: روشهای کتابخانهای و روشهای میدانی. روش کتابخانهای در تمامی تحقیقات علمی مورد استفاده قرار میگیرد، ولی در بعضی از آنها موضوع تحقیق از حیث روش، ماهیتاً کتابخانهای است و از آغاز تا انتها متکی بر یافتههای تحقیق کتابخانهای است (حافظنیا، ۱۳۸۶، ۱۶۳).
روشهای میدانی به روشهایی اطلاق میشود که محقق برای گردآوری اطلاعات ناگزیر است به محیط بیرون برود و با مراجعه به افراد یا محیط و نیز برقراری ارتباط مستقیم با واحد تحلیل یعنی افراد، اعم از انسان، مؤسسات، سکونتگاهها، موردها و غیره، اطلاعات مورد نظر خود را گردآوری کند (همان منبع،۱۷۹).
روش گردآوری اطلاعات در این تحقیق میدانی میباشد، اگر چه محقق در حین تحقیق بخصوص برای پیشینه تحقیق از مطالعات کتابخانهای نیز استفاده نموده است.
۳-۸٫ روش تجزیه و تحلیل آماری
در این پژوهش برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از آمار توصیفی، مشتمل بر فشرده کردن دادهها در قالب جداول، نمایش آنها به وسیلهی نمودار و محاسبهی شاخصهای عددی میانگین و انحراف از معیار (پراکندگی)، درصد و فراوانی، استفاده میشود. همچنین به منظور فراهم نمودن شرایط اخذ تصمیم در خصوص جامعه آماری مورد مطالعه از برخی روشهای آمار استنباطی از قبیل آلفای کرونباخ، آزمون کولموگورف- اسمیرنوف (ks) و آزمون نسبت (دوجملهای) استفاده میشود.
نرمافزار مورد استفاده در این پژوهش جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات، نسخهی شانزدهم نرمافزار Spss میباشد.
همچنین در این تحقیق، سطح معنیداری ۵٪ = α در نظر گرفته میشود.
محقق علاوه بر استفاده از فرمولهای آماری ذکر شده؛ برای ارزیابی عملکرد سازمان از روش امتیازدهی مدل EFQM با رویکرد پرسشنامهای نیزکه شرح محاسبه آن در ذیل آمده است استفاده مینماید.
جدول ۳-۵: کارنامه ارزیابی هر معیار با رویکرد پرسشنامهای
عنوان معیار
امتیازات
نحوه محاسبه
میتوانیم ثابت کنیم که در این زمیته بهترین هستیم
همه ما اعتقاد داریم که در این زمینه بسیار خوب هستیم
در این زمینه سازمان خوب عمل میکند اما جای بهبود دارد
سازمان نیاز به بهبود قابل ملاحظهای دارد
عدم اقدام توسط سازمان
تعداد فراوانی هریک از امتیازات
ضریب هر یک از فراوانیها