ضریب آلفا کرونباخ
شفاف سازی
۱۰
۸۴۳/۰
مسئولیت پذیری اجتماعی
۱۹
۸۹۶/۰
۳-۹- روش گردآوری داده ها
مرحله گردآوری داده ها آغاز فرآیندی است که طی آن محقق یافتههای میدانی و کتابخانهای را گردآوری میکند و به روش استقرایی به طبقهبندی و سپس تجزیه و تحلیل آنها میپردازد و فرضیههای تدوین شده خود را مورد ارزیابی قرار میدهد و در نهایت پاسخ مسأله خود را به اتکای آنها مییابد، به عبارتی محقق به اتکای اطلاعات گردآوری شده واقعیت و حقیقت را آنطور که هست کشف می کند (حافظ نیا،۱۳۸۹،ص ۱۹۰)
برای تهیه ادبیات موضوع در پژوهش حاضر با بهره گرفتن از مطالعات کتابخانه ای شامل مقالات لاتین و فارسی، کتب، مجلات، و نیز استفاده از اینترنت، همچنین برای جمع آوری داده ها از ابزار پرسشنامه بسته با بهره گرفتن از مقیاس ۵ نقطه ای استفاده و روش ارسال و جمع آوری آن به وسیله مراجعه حضوری انجام می شود. ابزار به کار گرفته شده در این پژوهش پرسش نامه ای دو بخشی است.بخش اول پرسشنامه شامل ابزار سنجش ابعاد شفاف سازی اطلاعات مالی است.بخش دوم هم شامل سوالاتی در مورد مسئولیت پذیری اجتماعی سرمایه گذاران از جمله بعد شرایط محیط کار،بعد محیط زیست،بعد رفتار کسب وکار ،بعد جامعه واجتماع محلی وبعد راهبری شرکت می باشد.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۳-۱۰- روش های آماری مورد استفاده
محقق پس از آنکه روش تحقیق خود را مشخص کرد و با بهره گرفتن از ابزارهای مناسب داده های مورد نیاز را برای آزمون فرضیه های خود جمع آوری کرد، اکنون نوبت آن است که با بهره گیری از تکنیک های آماری مناسب که با روش تحقیق و نوع متغیرها سازگاری دارد، داده های جمع آوری شده را دسته بندی و تجزیه و تحلیل نماید و در نهایت فرضیه ها را که تا این مرحله او را در تحقیق هدایت کرده اند در بوته آزمایش قرار دهد و تکلیف آنها را مشخص نماید و سر انجام بتوان پاسخی (راه حلی) برای پرسشی که تحقیق تلاشی سیستماتیک برای بدست آوردن آن بود، بیاید (سرمد و همکاران، ۱۳۸۰). در این تحقیق برای بررسی سوالات تحقیق در جامعه از آمار توصیفی و استنباطی استفاده شده است. روش های آماری مورد استفاده در این تحقیق عبارتند از:
الف) آمار توصیفی: در این تحقیق از آمار توصیفی برای نمایش اطلاعات جمعیت شناختی استفاده شده است. برای این منظور، اطلاعات جمعیت شناختی با بهره گرفتن از جداول فراوانی نشان داده خواهد شد. همچنین در سطح توصیفی با بهره گرفتن از مشخصه های آماری نظیر فراوانی، درصد، به رسم نمودارها و تجزیه و تحلیل اطلاعات پرداخته شد.
ب) آمار استنباطی: در این تحقیق از استنباط آماری مربوط برای تجزیه و تحلیل داده ها و آزمون فرضیات بهره گرفته می شود. مبنای نتایج تحلیل در این تحقیق استفاده از نرم افزار SPSS می باشد.در سطح استنباطی، از آلفای کرونباخ برای بررسی پایایی پرسشنامه ،آزمون کلوموگروف اسمیرونوف جهت بررسی نرمال بودن داده هاوآزمون رگرسیون جهت آزمون فرضیات تحقیق استفاده گردیده است.
۳-۱۱-تعریف عملیاتی متغیر ها:
مسئولیت پذیری اجتماعی
مفهومی که اشاره به رفتار شرکتی دارد که فراتر و بالاتر از نیازمندی ها و شرایط قانونی است و به صورت داوطلبانه به کار گرفته می شود تا توسعه پایداری را حاصل کند. مسئولیت پذیری اجتماعی با بهره گرفتن از پرسشنامه اندازه گیری می شود که شامل سوالاتی در مورد مسئولیت پذیری اجتماعی سرمایه گذاران از جمله بعد شرایط محیط کار، بعد محیط زیست، بعد رفتار کسب وکار، بعد جامعه و اجتماع محلی و بعد راهبری شرکت می باشد. برای اندازه گیری متغیر مسئولیت پذیری اجتماعی و ابعاد پنج گانه آن از پرسشنامه استاندارد افزایش خود آگاهی سازمانی که توسط واحد مسئولیت پذیری اجتماعی کمسیون اروپا تهیه شده است، استفاده می شود.
شفاف سازی اطلاعات مالی
آنونیموس (۱۹۹۹)، شفاف سازی مالی را به مفهوم صراحت، روشنی و قابلیت درک در مورد آن چیزی که در شرکت اتفاق می افتد تعریف کرده است. همچنین وی به نقل از فلورینی (۱۹۹۸) بیان می کند که شفاف سازی مالی، رفتاری است که به وجود آورنده مسئولیت مناسب است. شفاف سازی مالی شرکت به وسیله تلاش هایش در افشای این چنین اطلاعاتی اندازه گیری می شود.
۳-۱۲- جمع بندی فصل سوم
در این فصل بعد از تبیین روش تحقیق و نحوه گرد آوری داده ها، جامعه آماری تحقیق مشخص شد تا پرسشنامه در بین اعضای نمونه توزیع شود و در ادامه فصل بعد از تایید روایی و پایایی پرسشنامه، روش ها و تکنیک های آماری مورد استفاده برای تحلیل داده ها مورد استفاده توضیح داده شد.
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل داده ها
مقدمه
تجزیه و تحلیل اطلاعات یکی از پایه های اصلی مطالعات علمی میباشد. در این بخش برای پاسخگویی به مسأله تدوین شده و تصمیمگیری در مورد تأیید یا رد فرضیه یا فرضیههایی که برای پژوهش در نظر گرفته شده است از روش های مختلف تجزیه و تحلیل آماری (آمار توصیفی و آمار استنباطی) استفاده میشود. لذا ذکر این نکته مهم است که تجزیه و تحلیل داده های بدست آمده به تنهایی برای یافتن پاسخ پرسشهای پژوهش کافی نیست، بلکه تفسیر و تعبیر این داده ها نیز لازم است. بنابراین ابتدا باید داده ها را تجزیه و تحلیل نمود سپس میتوان نتایج این تجزیه و تحلیل را مورد تعبیر و تفسیر قرار داد. در این فصل تجزیه و تحلیل داده ها در سه بخش انجام می شود، بخش اول مربوط به تجزیه و تحلیل توصیفی داده ها است، در بخش دوم با بهره گرفتن از آمار استنباطی فرضیه های پژوهش مورد بررسی قرار می گیرد و نهایتا در بخش سوم یافته های جانبی پژوهش شامل : رابطه میان ویژگی های جمعیت شناختی و متغیرهای پژوهش و وضعیت موجود هریک از ابعاد مورد مطالعه قرار می گیرد.
بخش اول: یافته های توصیفی پژوهش
یافته های توصیفی متغیرهای جمعیت شناختی
در این قسمت به منظور توصیف متغیرهای جمعیت شناختی (جنسیت، سن، تحصیلات) نمونه مورد بررسی از جدول فراوانی توزیع داده ها استفاده شده و علاوه بر جداول فراوانی، نمودارهای دایرهای یا بافتنگار برای هر متغیر بصورت جداگانه آورده شده است.
یافته های توصیفی متغیر جمعیت شناختی جنسیت
میزان فراوانی سهامداران و سرمایه گذاران بورس اوراق بهادار تهران از نظر متغیر جنسیت بصورت خلاصه در جدول ۴-۱ آورده شده است و نمودار بافت نگار این متغیر در ادامه و بصورت شکل ۴-۱ آمده است.
دسته ها
فراوانی
درصد فراوانی
جنسیت
زن
۵۱
۴/۱۴