سیستم جامع یکنواخت کالا، بر فرایند تهیه و تدارکات کالا تاثیر دارد.
همان طور که جدول (۴-۳۵) نشان می دهد ضریب تاثیر بین سیستم جامع یکنواخت کالا و فرایند تهیه و تدارکات کالا برابر با ۰٫۵۱ است که با اطمینان ۹۵% نشان می دهد بین این دو متغیر رابطه مثبت معنا داری وجود دارد. بنابراین فرضیه اثبات می شود.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
فرضیه دوم:
سیستم جامع یکنواخت کالا، بر رضایتمندی کاربران تاثیر دارد.
همان طور که جدول (۴-۳۵) نشان می دهد ضریب تاثیر بین سیستم جامع یکنواخت کالا و رضایتمندی برابر با ۰٫۶۵ است که با اطمینان ۹۵% نشان می دهد بین این دو متغیر رابطه مثبت معنا داری وجود دارد. بنابراین فرضیه اثبات می شود.
فرضه سوم:
فرایند تهیه و تدارکات کالا بواسطه سیستم جامع یکنواخت کالا، بر رضایتمندی کاربران تاثیر دارد.
همان طور که جدول (۴-۳۵) نشان می دهد ضریب تاثیر بین فرایند تهیه و تدارکات کالا بر رضایتمندی کاربران برابر با ۰٫۲۳ است که با اطمینان ۹۵% نشان می دهد بین این دو متغیر رابطه مثبت معنا داری وجود دارد. بنابراین فرضیه اثبات می شود.
ب) مدل سازی معادلات ساختاری با نرم افزار Amos
مدل یابی معادلات ساختاری ترکیبی از تحلیل تاییدی و رگرسیون چند متغیره می باشد. در این روش، آزمون کلی مدل شامل آزمون مدل اندازه گیری (بررسی پایایی و روایی) و آزمون مدل ساختاری (ضریب مسیر و واریانس تبیین شده) می باشد. مزیت معادلات ساختاری بر تحلیل مسیر این می باشد، که این روش با حذف خطاهای اندازه گیری، نتایج معقول تر و نزدیک به واقعیت بدست می دهد.
آزمون مدل ساختاری تحقیق
در این تحقیق از روش مدل سازی معادلات ساختاری برای آزمون مدل اندازه گیری بررسی عملکرد سیستم جامع یکنواخت کالا در شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی و فرضیه های تحقیق استفاده شده است. با توجه به مدل مفهومی، این تحقیق دارای ۱۱ متغیر آشکار می باشد که سه مفهوم (متغیر پنهان) که شامل: سیستم جامع یکنواخت کالا، رضایتمندی کاربران، فرایند تهیه و تدارک کالا را اندازه گیری می کنند. برای برازش مدل از معیارهای برازشی که در مدل سازی معادلات ساختاری وجود دارد استفاده شده است. معیارهای برازش نشان دهنده این است که آیا مدل بازنمایی شده توسط داده ها، مدل اندازه گیری تحقیق را تایید می کند یا خیر.
برآوردن و آزمون الگوی های اندازه گیری (الگوی های عاملی تاییدی)
پس از جمع آوری اطلاعات جهت مشخص کردن اینکه شاخص های اندازه گیری (متغیرهای مشاهده) تا چه اندازه ای برای سنجش متغیرهای پنهان قابل قبول می باشند باید ابتدا تمام متغیرهای مشاهده که مربوط به متغیرهای پنهان می باشد بطور مجزا مورد آزمون قرار گیرند. شاخص های کلی برازش برای الگوهای اندازه گیری (تحلیل عاملی تاییدی) با بهره گرفتن از نرم افزار۲۰ Amos با توجه به اینکه مقدار P برای همه الگوهای اندازه گیری (متغیرهای مشاهده) بزرگتر از۰٫۰۰۵ می باشد می توان نتیجه گرفت که مقدار کای اسکوئر(CMIN) برای الگوهای اندازه گیری مناسب می باشد. یکی دیگر از شاخص های معتبر که برای برازندگی الگو به کار می رود GFI یا شاخص نیکویی برازش می باشد. هرچه GFI نزدیکتر به یک باشد الگو داده ها برازش بهتری دارد (قاسمی، وحید. ۱۳۸۹).
شاخص ریشه دوم میانگین مربعات خطای برآورد یا RMSE نیز یکی دیگر از شاخص های برازندگی مدل است که در الگوهای قابل قبول دارای مقدار ۰٫۰۸ یا کمتر می باشد، برازش الگوهای که دارای مقادیر بالاتر از ۰٫۱ هستند ضعیف برآورد می شوند. همانطور که در جدول (۴-۳۴) مشاهده می شود مقدار این شاخص برای الگو اندازه گیری کمتر از ۰٫۰۸ می باشد که این شاخص نیز نشان از برازش خوب الگوها توسط داده ها است.
در نهایت با توجه به مطالب بالا می توان نتیجه گرفت که الگوهای اندازه گیری (متغیرهای مشاهده) از برازش خوبی برخوردار هستند و به این معنی است که متغیرهای آشکار به خوبی می توانند متغیرهای پنهان را اندازه گیری کنند. همچنین نتایج تحلیل عاملی تاییدی به همراه شاخص جزئیP برای آزمون قابل قبول بودن بار عاملی مربوط به هرسوال بررسی شد و بارهای عاملی همه سوالات بالاتر از ۰٫۰۵ و مقدار Pجرئی کمتر از ۰٫۰۵ بودند در نتیجه می توان نتیجه گرفت که سوالات به خوبی متغیرهای مشاهده را می سنجند.
آزمون فرضیه های پژوهش
-
- سیستم جامع یکنواخت کالا، بر فرایند تهیه و تدارکات کالا تاثیر دارد.
-
- سیستم جامع یکنواخت کالا، بر رضایتمندی کاربران تاثیر دارد.
-
- فرایند تهیه و تدارکات کالا بواسطه سیستم جامع یکنواخت کالا، بر رضایتمندی کاربران تاثیر دارد.
پس از بررسی و تایید الگو برای آزمون معنا داری فرضیه ها از دو شاخص جزئی مقدار بحرانی CR و Pاستفاده شده است، براساس سطح معنا داری ۰٫۰۵ مقدار بحرانی باید بیشتر از ۱٫۹۶ باشد، مقدار پارامتر کمتر از این در الگو مهم شمرده نمی شود، هم چنین مقادیر کوچکتر از ۰٫۰۵ برای مقدار P حاکی از تفاوت معنادار مقدار محاسبه شده برای وزن های رگرسیونی با مقدار صفر در سطح ۰٫۹۵ دارد. برای آزمون فرضیه های پژوهش از معادلات ساختاری استفاده شده است، با توجه به اطلاعات جدول (۴-۳۴) می توان دریافت که مدل از برازش بسیار خوبی برخوردار است و نیز با توجه به جدول(۴-۳۵) و ضریب رگرسیونی و مقادیر بحرانی تمامی فرضیه های پژوهش در سطح اطمینان ۹۵% تایید می شوند .
بررسی تاثیر سیستم جامع یکنواخت کالا، بر فرایند تهیه و تدارکات کالا
H0: سیستم جامع یکنواخت کالا، بر فرایند تهیه و تدارکات کالا تاثیر دارد.
H1: سیستم جامع یکنواخت کالا، بر فرایند تهیه و تدارکات کالا تاثیر ندارد.
با توجه به اطلاعات جدول (۴-۳۴) می توان دریافت که مدل از برازش بسیار خوبی برخوردار است و نیز با توجه به جدول (۴-۳۵) و ضریب رگرسیونی و مقادیر بحرانی این فرضیه پژوهش در سطح اطمینان ۹۵% تایید می شود.
بررسی تاثیر سیستم جامع یکنواخت کالا، بر رضایتمندی کاربران
H0: سیستم جامع یکنواخت کالا، بر رضایتمندی کاربران تاثیر دارد.
H1: سیستم جامع یکنواخت کالا، بر رضایتمندی کاربران تاثیر ندارد.
با توجه به اطلاعات جدول (۴-۳۴) می توان دریافت که مدل از برازش بسیار خوبی برخوردار است و نیز با توجه به جدول (۴-۳۵) و ضریب رگرسیونی و مقادیر بحرانی این فرضیه پژوهش در سطح اطمینان ۹۵% تایید می شود.
بررسی تاثیر فرایند تهیه و تدارکات کالا بواسطه سیستم جامع یکنواخت کالا، بر رضایتمندی کاربران
H0: فرایند تهیه و تدارکات کالا بواسطه سیستم جامع یکنواخت کالا، بر رضایتمندی کاربران تاثیر دارد.
H1: فرایند تهیه و تدارکات کالا بواسطه سیستم جامع یکنواخت کالا، بر رضایتمندی کاربران تاثیر ندارد.
با توجه به اطلاعات جدول (۴-۳۴) می توان دریافت که مدل از برازش بسیار خوبی برخوردار است و نیز با توجه به جدول (۴-۳۵) و ضریب رگرسیونی و مقادیر بحرانی این فرضیه پژوهش در سطح اطمینان ۹۵% تایید می شود.
محدودیت های تحقیق
شناخت محدودیت های پژوهش در موفقیت یک پژوهش نقش مهمی را دارا بوده و شناخت این محدودیت ها، محقق را در دفاع از یافته های پژوهش مجهزتر می سازد. این پژوهش در اجرا با محدودیت هایی مواجه بود که برخی از آنها در اختیار محقق و برخی خارج از محدوده محقق می باشد. بعضی از محدودیت هایی که تا حدی در حیطه محقق قرار می گیرند عبارتند از:
-
- عدم یکنواختی جامعه آماری، بدین معنا که کارکنانی که از بدو استخدام در شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی مشغول به کار بوده اند قبل از استقرار سیستم جامع یکنواخت کالا با سیستم های نرم افزارهای مشابه جدیدتری سروکار داشته اند و سایر کارکنانی که تازه استخدام هستند یا از سایر شرکت ها به شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی منتقل شده اند فقط تجربه کار با سیستم جامع یکنواخت کالا را دارند و این مسئله منجر به طبقه بندی های متنوع و متفاوتی می گردد بعبارت دیگر تجارب کاربران و دیدگاه های افرادی که به پرسشنامه پاسخ داده اند یکسان نبوده، بنابراین ممکن است در ارائه پاسخ ها ناهمگونی وجود داشته باشد.
-
- کاربران سیستم جامع یکنواخت کالا در ستاد مدیریت بازرگانی مجتمع گاز پارس جنوبی با توجه به وسعت و طیف گسترده و تنوع مشاغل و گردش شغلی محدود کارکنان، فقط متناسب با نیاز شغلی، حدود مسئولیت ها و شرح وظایف محوله و دیگر مسائل امنیت شبکه به سطح محدود و از قبل تعیین شده خاصی از سیستم جامع یکنواخت کالا دسترسی و اشراف دارند. لذا دیدگاه و دانش اغلب کاربران در حصار و چارچوب از پیش مشخص شده ای قرار دارد. بنابراین شناخت و اطلاعات کامل نسبت به تمامی جنبه های تخصصی و روند انجام کارها در نزد برخی از کاربران وجود نخواهد داشت.
-
- کمبود منابع پژوهشی مرتبط با موضوع این پایان نامه، بدین مفهوم که بر اساس کاوش های صورت گرفته و علیرغم قدمت زیاد استفاده از سیستم جامع یکنواخت کالا، تاکنون تحقیقات مشابهی در زمینه ارزیابی عملکرد این سیستم در شرکت هایی تابعه وزارت نفت انجام یافت نشد. لذا توصیه می شود در پژوهش های آینده به سایر حوزه ها و مقوله های متعدد و غنی این حوزه در این مجتمع و سایر شرکت های تابعه وزارت نفت پرداخته شود.
-
- عدم امکان دستیابی به اسناد و گزارشات مورد نیاز بدلیل محرمانه بودن مستندات.
-
- علی رغم تلاش و مراقبت های صورت گرفته، بی توجهی وکم دقتی برخی از پاسخگویان به سوالات پرسشنامه احساس می شود.
-
- محدودیت های درونی پرسشنامه که باعث می شود هر کس بر اساس درک و آگاهی خود به سوالات پاسخ دهد و اینکه پرسشنامه ممکن است برای ما واضح و روشن به نظر آید، ولی به نظر پاسخ دهندگان گنگ و نامربوط باشد.