رگرسیون و تحلیل همبستگی
نرخ بازده سهام، سود سهام نقدی و ترکیب ترازنامه
بررسی ارتباط بین تغییرات سود سهام نقدی و تغییرات در ترکیب ترازنامه و اقلام آن
خدایاری
۱۳۷۶
اگر شرکتی از رشد سود بالایی (پایینی) بر خوردار باشد ،بازده نقدی آن نیز بالا (پایین) باشد .
رگرسیون و تحلیل همبستگی
فرصت های سرمایه گذاری و ساختار مالی
شناسایی و تبیین عوامل تعیین کننده سیاست تقسیم سود
جهانخانی
۱۳۸۴
افزایش تقسیم سود سهام بر روی حجم داد وستد تجاری سهام موثر است.
رگرسیون و تحلیل همبستگی
حجم داد ستد تجاری و تقسیم سود سهام
بررسی تاثیر تقسیم سود سهام بر روی رفتار سر مایه گذاران
خوش طینت
۱۳۸۷
خلاصه فصل:
در فصل دوم به تشریح تئوریک موضوع تحقیق پرداخته شد، بر این اساس ابتدا به بررسی سیاست های تقسیم سود و انواع روش های تقسیم سود و سپس به تشریح معاملات گروهی و شرکت های وابسته و مستقل پرداخته شد .ودر نهایت در بخش آخر فصل به بررسی تحقیقات خارجی و داخلی مرتبط به موضوع تحقیق پرداخته شد.
فصل سوم : روش تحقیق
۳ -۱) مقدمه
تحقیق عبارت است از فرایند جستجوی منظم برای مشخص کردن یک موقعیت نامعین، بنابراین تحقیق است که از طریق آن میتوان دربارهی ناشناخته به جستجو پرداخت و نسبت با آن شناخت لازم را کسب کرد. در این فرایند از چگونگی گرد آوری شواهد و تبدیل آنها به یافتهها تحت عنوان روش شناسی یاد میشود. این سوال که چگونه داده ها گردآوری شود و مورد تفسیر قرار گیرد به طوری که ابهام حاصل از آنها به حداقل ممکن کاهش یابد مربوط به روش شناسی تحقیق است. در انجام دادن پژوهش به منظور کسب شناخت باید مجموعهای از گزارهها (فرضیه ها با سوالات تحقیق ) را تدوین کرد و سپس آنها را مورد آزمون قرار داد یا پاسخ آنها را فراهم کرد. این امر، فرایند پژوهش را هدایت کرده و پژوهش گر را در بدست آوردن شناخت یاری میکند. بر این اساس، روش تحقیق وسیله یا طریقهی تعیین این امر است که چگونه یک فرضیه تحقیق مورد تایید قرار میگیرد یا رد میشود به عبارت دیگر روش تحقیق چارچوب عملیات یا اقدامات جستجوگرایانه برای تحقیق هدف پژوهش، جهت آزمون فرضیه یا پاسخ دادن به سوالهای تحقیق را فراهم میآورد.یک پژوهش گر میتواند از روش های مختلف تحقیق بهره گیرد و روش تحقیق مناسب بر اساس فرضیات تحقیق را انتخاب نماید.
۳ -۲ ) روش پژوهش
در تحقیقات علمی، انتخاب روش متناسب با ماهیت تحقیق اهمیت زیادی دارد. زیرا هر تحقیق اهمیت روش خاص مناسب با خود را میطلبد. بنابر این در انتخاب روش تحقیق باید نهایت دقت را مبذول داشت.
همچنین ، تحقیقات براساس هدف تحقیق به چند دسته تقسیم می شوند . که هر کدام از آنها از روش های متفاوتی برای نتیجه گیری استفاده می نمایند. برخی از تحقیقات انجام شده به منظور بررسی وجود یا عدم وجود رابطه میان چند عامل یا متغیر انجام می شوند معمولاً در این موارد از آزمون های آماری که به نوعی با مفهوم همبستگی ارتباط دارند ( مانند روش های رگرسیونی ، روش های تحلیل همبستگی و… ) استفاده می شود . نکته قابل توجه در این نوع تحقیقات آن است که داده هایی که برای عوامل مختلف مورد استفاده قرار می گیرند باید به نوعی با یکدیگر ارتباط ( ارتباط زمانی ، مکانی ، …) داشته باشند.( سیدنی سیگل،۱۳۷۲)
بنابر این تحقیق حاضر از نوع کاربردی بوده، واز نظر روش تحقیق ، توصیفی از نوع همبستگی مبتنی برتحلیل رگرسیون زمانی است که با جمع آوری داده مالی کمی حاصل از نمونه سعی در تعمیم آن به جامعه دارد. و بر اساس روش مطالعات کتابخانه ای و روش میدانی انجام گرفته است .
۳-۳)فرضیه های تحقیق:
فرضیه های موجود بر مبنای ارتباط بین خط مشی تقسیم سود سهام و عوامل نظیر نابرابری اطلاعاتی، وابستگی به تامین مالی خارجی ، طول عمر می باشد.
گروه اول: فرضیه های کلی در ارتباط میان خط مشی سود سهام و عواملی نظیر( نابرابری اطلاعاتی؛ وابستگی به تامین مالی خارجی ( منابع خارج از موسسه )؛چرخه زندگی ):
– بین پرداخت سود سهام و میزان آن در نتیجه ی وابستگی به سرمایه و تامین مالی خارجی رابطه معنی داری وجود دارد.
– بین پرداخت سود سهام و میزان آن درنتیجه وابستگی به سرمایه ونابرابری اطلاعاتی رابطه معنی داری وجود دارد .
گروه دوم: فرضیه بر مبنای چگونگی کیفیت تفاوت روابط موجود در گروه های شرکتی وابسته در مقابل شرکتهای مستقل :
در مقایسه با شرکتهای مستقل، شرکتهای وابسته ازسطوح پرداخت سود سهام بالاتری برخوردارند.
گروه سوم: فرضیه هایی بر اساس چگونگی نوسان و تفاوت روابط در طرف دیگر شرکت ها وابسته ی تلفیقی( گروهی ) بر پایه ی اندازه و تنوع :
احتمال پرداخت سود سهام و میزان پرداختی آن همراه با طول عمر شرکت افزایش می یابد.
۳-۴) متغیرهای پژوهش و نحوه اندازه گیری :
انجام پژوهش مستلزم تعیین و تعریف هر یک از متغیرهای پژوهش می باشد . متغیرها بر اساس نقشی که در پژوهش به عهده دارند به دو دسته تقسیم می شوند :
الف) متغیر های وابسته
ب) متغیر های مستقل