مخدومی قره بلاغ، ۱۳۹۱، تحت عنوان پژوهشی با عنوان ” توسعه مدل وفاداری مصرف کننده : بررسی تاثیر بازاریابی حسی” بیان می دارد که تجربه مصرف کننده در ایجاد و حفظ روابط بلندمدت میان شرکت و مصرف کنندگان بسیار مهم است. پژوهش حاضر با هدف توسعه مدل تاثیرگذاری ادراکات مصرف کننده از بازاریابی تجربی بر ارزش درک شده، رضایتمندی و وفاداری وی انجام گردیده است. گردآوری اطلاعات با بهره گرفتن از پرسشنامه و سپس با بهره گرفتن از آزمون همبستگی پیرسون و معادلات ساختاری مدل مورد آزمون قرار گرفت. نتایج این پژوهش حاکی از آنست که ادراکات مصرف کننده از بازاریابی تجربی بر ارزش خوشایندی و سودمندی درک شده مصرف کننده و از طریق آنان بر وفاداری وی تاثیر دارد.
چو، ۲۰۱۰، تحت عنوان مقالهای با عنوان ” بررسی اثرات بازاریابی حسی بر رضایت مشتریان با رویکرد کیفیت رابطه با مشتری” بیان می دارد که رقابت در حال حاضر در بازار افزایش یافته است و قدرت خرید مردم و اتخاب آنها افزایش یافته است، بنابراین آنچه برای مشتری حائز اهمیت میباشد ارتباطات حسی یا تجربی است. در این اطلاعات از مشتریان شرکت عمده فروشی کاستکو ( Costco ) جمع آوری شده است. مقاله با بهره گرفتن از کیفیت رابطه به عنوان متغیر مداخله گر نشان میدهد که رابطه مستقیمی بین بازاریابی حسی بر رضایت مشتریان وجود دارد.
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
یون،۲۰۰۹، تحت عنوان مقالهای با عنوان ” مطالعه مقاصد خرید مجدد در بازاریابی حسی: مطالعه موردی: رستوران فرانشایز” محصولات و خدمات بازاریابی در گذشته معمولا با استراتژی قیمت برنامه ریزی می شدند.
این مطالعه به دنبال بازاریابی حسی و تاثیر آن بر وفاداری مشتریان رستوران میباشد. هدف از این مطالعه بررسی ساختارهای مختلف بازاریابی حسی و کشف ارتباط بین متغیرهای رضایت مشتری” و ” قصد خرید مجدد ” با بهره گرفتن از مدل رگرسیون میباشد. نتایج نشان داد که بازاریابی حسی عامل ضروری در هر ساختار میباشد. همچنین ارتباط معنی داری بین رضایت مصرف کننده و خرید مجدد در رستوران تایید شد.
سوپاوان، ۲۰۱۰،در پژوهشی با عنوان، بازاریابی حسی، احساسات و سرگرم کنندهها، بیان می دارد کهاین مطالعه با هدف پرداختن به شکاف در ادبیات و ارائه درک بهتر از مفهوم حس به نام تجاری انجام گرفته است. پرسشنامه توسط مشتریان تایلندی لوازم آرایشی و بهداشتی در سه فروشگاه خاص در بانکوک تکمیل شد. تجزیه و تحلیل دادهها با بهره گرفتن از آمار توصیفی، تجزیه و تحلیل عاملی اکتشافی، تحلیل عاملی تاییدی و تجزیه و تحلیل رگرسیون خطی است و نتایج نشان می دهد که بازازیابی حسی تجربه حسی، تجربه عاطفی، تجربه رفتاری، تجربه معنوی و تجربههای اجتماعی را تشکیل می دهند.
السا، ۲۰۱۰، در پژوهشی با عنوان، آیا بازاریابی حسی تحت تاثیر رفتار مصرف کنندگان کالاهای لوکس قرار دارد؟ امروزه ما در یک بازار بسیار رقابتی است که در آن محصولات دارای تمام مزایای رقابتی بسیار پایدار است. وضوع اصلی برای شرکت ها برای زنده ماندن در این صحنه رقابتی میباشد. استراتژیهای بازاریابی سنتی با تمرکز بر روی قیمت و یا کیفیت دیگر یک منبع بلند مدت تمایز و مزیت رقابتی نیست. بازاریابی حسی یک راه برای رسیدن به تمایز است. در این پژوهش تحقیق کیفی، مبتنی بر رویکرد توصیفی، با ایجاد ساختار مصاحبه انجام شده است. در این پژوهش به مقایسه احساسات مردم در یک فروشگاه و نگرش آنها پرداخته شده است.
نانو، ۲۰۰۹، در پژوهشی با عنوان، بازاریابی حسی در رویدادهای ورزشی، بیان میدارد که روند بازاریابی در حال تحول است، این پژوهش به منظور درک انگیزه برای مصرف کنندگان به خرید انجام گرفته است. در این تحقیق ابعاد مختلف بازاریابی در مسابقات ورزشی در نظر گرفته شده است و نتایج نشان میدهد که مفاهیم و رویدادهای بازاریابی ارتباط زیادی با احساس افراد و مشتریان دارند.
آنا، ۲۰۰۹، در پژوهشی با عنوان، بازاریابی حسی، یک رویداد جدید یا بخشی از آمیخته بازاریابی، بیان می کند که هدف از این مطالعه بررسی چگونگی بازاریابی تجربی و ایجاد و مدیریت روابط مشتری است. در این مطالعه با بهره گرفتن از ترکیبی از دادههای اولیه و ثانویه انجام شده است. نتایج نشان داد که تغییرات در فن آوری، محیط رقابتی و نگرش مشتری در بازاریابی حسی تاثیر گذار است.
موسس، ۲۰۰۶، در پژوهشی با عنوان، بازاریابی حسی، ارزش تجربه شده، رفتار خرید و وفاداری مشتری در صنعت مخابرات، بیان میدارد طراحی مطالعه با جمعیت کل ۱۰۹۰ پاسخ دهندگان از پاسخ دهندگان انجام شده است که از آن یک نمونه ۳۸۱ انتخاب شده اند. مطالعات انجام شده با بهره گرفتن از بستههای نرم افزار های آماری مربوطه میباشد. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل رگرسیون نشان داد بازاریابی حسی، ارزش و رفتار خرید پیش بینی قابل توجهی از وفاداری مشتری بوده است.
فصل ۳
روششناسی پژوهش
مقدمه
فصل سوم این طرح پژوهشی، به روششناسی[۶۲] تحقیق اختصاص دارد. دستیابی به شناخت علمی میسر نخواهد شد مگر اینکه با روششناسی صحیح صورت پذیرد. روش شناس علمی، نظامی است از قواعد و روشهایی که پژوهش بر آن بنا نهاده شده است و ادعاها در مورد مسأله پژوهش مورد ارزشیابی قرار میگیرد. روش، مجموعه شیوهها و تدابیری است که برای شناخت حقیقت و پرهیز از لغزش بکار گرفته میشود. روش، لازمه دستیابی به دانش و ابزاری جهت حرکت از مجهولات به معلومات است. روش علمی تحقیق، به همه مراحلی اشاره دارد که در جمع آوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات برای رسیدن به یک هدف معین (که همان دستیابی به حقیقت است) مورد استفاده قرار میگیرد. هدف از روش علمی، کشف حقیقت است. تحقیق از نظر روش شناسی، کاربرد روش های علمی در حل یک مساله یا پاسخگویی به یک سئوال میباشد. انتخاب روش تحقیق مناسب به هدف ها، ماهیت و موضوع مورد تحقیق و امکانات اجرایی بستگی دارد و هدف از تحقیق دسترسی دقیق و آسان به پاسخ پرسشهای تحقیق است (خاکی،۱۳۷۹، صص ۱۴۳-۱۴۲). برای اینکه نتایج حاصل از تحقیق معتبر باشد بایستی از یک روش مناسب در تحقیق استفاده شود، چرا که انتخاب نادرست منجربه نتیجه گیری نادرست میشود. هنگامی می توان در مورد روش بررسی و انجام یک تحقیق تصمیم گرفت که ماهیت، موضوع و اهداف آن مشخص باشد. به عبارت دیگر، هدف از انتخاب روش تحقیق آن است که محقق مشخص نماید چه شیوه و روشی را آغاز کند تا او را هر چه دقیقتر، آسانتر و سریعتر در دستیابی به پاسخ یا پاسخهایی که برای پرسش تحقیق در نظر گرفته شده، یاری نماید. در این فصل روش تحقیق، روش گردآوری داده ها، جامعه آماری و نمونه آماری، تکنیکهای بکار گرفته شده برای تحلیل دادهها و.. . تشریح خواهند شد.
۳-۱ روششناسی پژوهش
۳-۱-۱ روش تحقیق
در تحقیقات توصیفی محقق به دنبال چگونه بودن موضوع است که شامل جمع آوری اطلاعات برای آزمون فرضیه یا پاسخ به سؤالات مربوط به وضعیت فعلی موضوع مورد مطالعه میشود تحقیقات توصیفی هم جنبه کاربردی دارند و هم جنبه مبنایی که در بعد کاربردی از نتایج این تحقیقات در تصمیمگیریها و سیاستگذاریها و همچنین برنامهریزیها استفاده میشود و تحقیق پیمایشی به عنوان شاخهای از تحقیقات توصیفی، یک روش جمع آوری دادههاست که در آن از یک گروه خاصی از افراد خواسته میشود تا به تعدادی سؤالهای خاص پاسخ دهند.
این تحقیق از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه گردآوری دادهها، توصیفی و از نوع همبستگی است.
۳-۱-۲ جامعه آماری: (N)
با توجه به اهداف و سوالات مورد نظر این تحقیق جامعه آماری این پژوهش از کلیه شهروندان تهرانی که مالک و مشتری مرسدس بنز هستند، تشکیل شده است.
۳-۱-۳ نمونه آماری: (n)
حجم نمونه از میان مشتریان با بهره گرفتن از فرمول شارل کوکران برای جامعه نامحدود با مقدار خطای ۵ درصد، ۳۸۴ نفر خواهد بود.
۳-۱-۴ روش یا روشهای نمونه گیری
برای نمونهگیری از میان مشتریان از روش نمونهگیری در دسترس (اتفاقی) استفاده خواهد شد.
۳-۱-۵ ابزار گردآوری دادهها
۱- روش کتابخانهای: برای جمع آوری اطلاعات و پیشینه تحقیق و از کتابها و مقالههای تخصصی در ارتباط با استراتژیهای بازاریابی استفاده شده است.
۲- مصاحبه: از روش مصاحبه خبرگی برای به دست آوردن شاخص های مرتبط با استراتژی حسی بازاریابی استفاده شده است
۳- روش میدانی: تحقیقات میدانی در این قسمت به منظور جمع آوری دادهها و اطلاعات برای تجزیه و تحلیل از پرسشنامه استفاده خواهد شد.
۳-۱-۵-۱ روایی و پایایی پرسشنامه
جهت بررسی روائی محتوایی (صوری) پرسشنامهها، به نظر استاد راهنما استناد شد. همچنین جهت بررسی پایایی پرسشنامهها به ضریب آلفای کرونباخ استناد شد. یادآور میشود قالب اصلی پرسشنامه شامل گویههایی با طیف پنج درجهای لیکرت (کاملاً موافقم، موافقم، بینظرم، مخالفم و کاملاً مخالفم) و نحوه نمره گذاری آن نیز به ترتیب (۵-۴-۳-۲-۱) بود.
جدول۳- ۱: ترکیب سوالات پرسشنامه
ابعاد
شماره سوالات
بازاریابی حسی
تجربه
۱-۵
قیمت
۶-۱۰
چیدمان
۱۱-۱۵
تعامل
۱۶-۲۰