نتیجه
مدل شماره (۱)
۲٫۰۴۷
تایید فرضیه صفر
مدل شماره (۲)
۱٫۸۲
تایید فرضیه صفر
مدل شماره (۳)
۲٫۰۳۶
تایید فرضیه صفر
مدل شماره (۴)
۱٫۸۶
تایید فرضیه صفر
فرضیه صفر : عدم خود همبستگی در مدل رگرسیونی
فرضیه یک : وجود خود همبستگی در مدل رگرسیونی
نتایج آزمون دوربین – واتسون منعکس شده در جدول۱۶-۴ بیانگر تایید فرضیه عدم خودهمبستگی بین متغیرهای بکارگرفته شده در مدلهای رگرسیونی می باشد .
۴-۲- ۴- انتخاب الگوی مناسب مدل رگرسیونی
با توجه به این موضوع که در صورت وجود ناهمگنی و یا تفاوت فردی بین مشاهدات استفاده از داده های تابلویی منجر به نتایج قابل اتکاتری می شود لذا در این پژوهش برای تعیین همگنی و یا ناهمگنی بین مشاهدات و متعاقب آن انتخاب الگوی داده تلفیقی و یا داده تابلویی با رویکرد مدل اثرات ثابت از آزمون F لیمر استفاده شده است .آماره این آزمون تعیین می کند که آیا تفاوت گروهی بین مشاهدات وجود دارد یا خیر .فرضیه صفر این آزمون بیانگر عدم وجود ناهمگنی بین مشاهدات می باشد که تایید این فرضیه پژوهشگر را به استفاده از داده تلفیقی رهنمون می سازد همچنین فرضیه مقابل بیانگر وجود همگنی بین مشاهدات است که تایید این فرضیه پژوهشگر را به استفاده از الگوی داده تابلویی با رویکرد مدل اثرات ثابت راهنمایی می نماید .به بیان دیگر در صورت وجود ناهمگنی بین مشاهدات (تایید فرضیه صفر ) استفاده از روش داده تلفیقی و در غیر اینصورت(رد فرضیه صفر ) استفاده از روش داده تابلویی جهت تخمین مدل رگرسیونی مناسب می باشد .
( اینجا فقط تکه ای از متن پایان نامه درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. )
اما از آنجایی که در الگوی داده تابلویی علاوه بر رویکرد اثرات ثابت ،رویکرد اثرات تصادفی نیز وجود دارد از این رو در صورت رد فرضیه صفر در آزمون F لیمر ، لازم است مدل مورد نظر از منظر استفاده و یا عدم استفاده از رویکرد اثرات تصادفی نیز مورد آزمون قرار گیرند تا اطمینان حاصل شود ، نتایج حاصل از آزمون F لیمر (استفاده از مدل اثرات ثابت ) قابل اتکا می باشد .از این رو و در راستای بررسی این موضوع از آزمون بروش پاگان در این پژوهش استفاده شده است.فرضیه صفر این آزمون بیانگر استفاده از الگوی داده تلفیقی و رد فرضیه صفر مبین استفاده از الگوی داده ترکیبی با رویکرد اثرات تصادفی می باشد. مسئله قابل اغماص این است که در صورتی که به طور همزمان فرضیه صفر در آزمون هایF لیمر و بروش پاگان رد شود آنگاه پژوهشگر در انتخاب رویکرد اثرات ثابت و یا اثرات تصادفی در یک دو راهی قرار می گیرد چرا که در این حالت آزمونF لیمر بر استفاده از رویکرد اثرات ثابت و آزمون بروش پاگان بر استفاده از رویکرد اثرات تصادفی تاکید می نماید .به همین منظوردر این پژوهش در جهت رفع این مسئله از آزمون تصریح هاسمن کمک گرفته شده است . این آزمون که به تفضیل در فصل ۳ به آن اشاره شده است به بررسی مستقل بودن اثرات تصادفی از متغیرهای مدل می پردازد و بر پایه این فرض قرار داد که متغیرهای مدل با اثرات تصادفی همبستگی ندار ند .در این آزمون فرضیه صفر بیانگر کارایی مدل اثرات تصادفی و فرضیه مقابل بیانگر کارایی مدل اثرات ثابت است .
نگاره ۲۱-۴ نمودار نحو انتخاب الگوی مناسب جهت برآورد مدل رگرسیونی
بدین ترتیب آزمون های فوق به تناسب برای مدلهای رگرسیونی مورد استفاده قرار گرفت که خلاصه نتایج این ازمون ها برای هر یک از مدلهای فوق به شرح می باشد .
جدول۱۷-۴ انتخاب الگوی مناسب مدل های رگرسیونی شماره های ۱ الی ۴
آزمون F لیمر
آزمون بروش پاگان
آزمون هاسمن
خلاصه نتایج حاصل از آزمون های آماری