۳-۱-۲- روش گردآوری اطلاعات
این پژوهش به روش توصیفی –تحلیلی انجام شده است و برای گردآوری آن از اطلاعات کتابخانه ایی و اینترنتی معتبر استفاده شده است .برای پاسخ به پرسش اصلی این پژوهش سعی شده تا روابط بین ایران و همسایگان را در طول زمان بررسی کنیم تا مسائل و مشکلات بالقوه در این زمینه و راههکارهای مناسب برای حل آن را ارائه کنیم.
(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت nefo.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))
۳-۱-۳- روش تجزیه و تحلیل
در این پژوهش سعی شده است تا از طریق اطلاعات ، آمار و جداول بدست آمده به طرق گوناگون کتابخانه ایی و اسنادی در زمینه های موثر در گسترش و افزایش مهاجرت اتباع بیگانه و نیز ترسیم نقشه های مربوطه به تجزیه و تحلیل بپردازیم .
۳-۲- متغییرها و شاخص های تحقیق
متغیرهای این پژوهش به صورت زیر میباشند:
-
- فرضیه اول : به وجود آمدن قوانین سخت مهاجر پذیری در ایران می تواند موجب کاهش ورود اتباع خارجی به کشور شود.
متغیر مستقل : به وجود آمدن قوانین سخت مهاجر پذیری و ایجاد صلح و امنیت در داخل افغانستان
متغیر وابسته : کاهش ورود اتباع خارجی
-
- فرضیه دوم: ایجاد صلح و امنیت در داخل افغانستان و نیز به وجود آمدن حکومتی قدرتمند و با ثبات سیاسی و اقتصادی موجب کاهش مهاجران می شود.
متغییر مستقل: ایجاد صلح و امنیت در داخل افغانستان و نیز به وجود آمدن حکومتی قدرتمند
متغییر وابسته : میزان مهاجرت
-
- ویژگی های محدوده مورد مطالعه
-
- وجه تسمیه
سیستان صورت تغییر یافته سجستان یا سکستان به معنای سرزمین سکا است و بلوچستان نیز محل سکونت قوم بلوچ است .این استان از دو ناحیه شمال و جنوب تشکیل شده است .سیستان امروزی در کتاب اوستا یازدهمین سرزمینی است که اهورامزدا آفریده و همچنین زادگاه رستم دستان قهرمان حماسی شاهنامه فردوسی می باشد .اقوام آریایی سکاها در حدود ۱۲۸ قبل از میلاد ، سیستان را به تصرف خود درآورده و در پهنه آن استقرار یافته اند.
سرزمینی که اکنون بلوچستان نام دارد به اسم مکا “مکه” مشهور بوده که یونانی ها آن را گدروزیا نامیده اند .در زمان قدیم در بلوچستان باتلاق بسیار وجود داشت و “اراینا” یا “ایرینا” در زبان سانسکریت به معنی باتلاق است و برخی معتقدند از ترکیب این کلمه با کلمه مکا کلمه ای پدید آمد که به مرور زمان به مکران تبدیل شد .کلمه بلوچستان نیز از زمانی که بلوچ ها در آن سکونت یافتند به آن اطلاق شد. (سال نامه آماری ،۱۳۸۸)